fbpx

Menstruationskoppen har for alvor vundet indpas de seneste par år som et bæredygtigt og mere behageligt alternativ til andre produkter. 

I takt med at den smarte kop er steget i popularitet, er der kommet mange forskellige udgaver på markedet fra forskellige mærker. Selvom det er rart med valgmuligheder, kan det være svært at finde rundt i. 

I denne oversigt har vi samlet 5 af de bedste produkter på markedet , så du kan få et godt overblik og finde den helt rigtige menstruationskop til netop din krop og cyklus. 

Det skal du overveje, før du køber en ny menstruationskop:

 • Hvilken størrelse skal du vælge? Menstruationskopper fås i forskellige størrelser, der typisk afhænger af din alder og hvorvidt du har født eller ej. Hvilken størrelse, der er bedst for dig, kan også afhænge af, hvor kraftig en blødning, du har.
 • Hvilket materiale skal du vælge? Har du allergier, kan der være visse materialer som f.eks. latex, du bør undgå. Nogle materialer er også mere eller mindre bløde end andre, og det er forskelligt, hvad man er mest til.
 • Hvilke fordele og ulemper er der? Menstruationskopper er ikke det rette valg for alle. De kan være svære at bruge og det kræver øvelse for f.eks. at vide, hvor langt op en menstruationskop skal sidde. Spørg evt. andre kvinder om deres menstruationskop erfaringer, inden du køber en selv.

OrganiCup Menstrual Cup – Testvinder

OrganiCup Menstrual Cup

Introduktion

OrganiCup Menstrual Cup er et dansk mærke, der laver nogle af de mest populære menstruationskopper på markedet. Der er også tale om et alsidigt produkt i høj kvalitet. Derfor har vi udvalgt OrganiCup Menstrual Cup som vores testvinder.

Det er tydeligt, at mange kvinder er glade for at bruge OrganiCup Menstrual Cup, da den har fået høje ratings på flere sider. På Google har koppen fået 4.6/5 stjerner, på Amazon har den fået 4.4/5 stjerner og på OrganiCups egen hjemmeside har den fået 4.8/5 stjerner.

Om OrganiCup Menstrual Cup

OrganiCup Menstrual Cup er en menstruationskop lavet i medicinsk silikone, så den er velegnet til dig med latex-allergi. Koppen fås i to modeller: A og B. A er til kvinder under 30, som ikke har født vaginalt. B er til kvinder, der er over 30 eller har født vaginalt.

Koppen er antibakteriel og meget hygiejnisk at bruge. Du vil ikke opleve nogen lugtgener, når du bruger OrganiCup Menstrual Cup, da menstruationsblodet aldrig kommer i kontakt med luften, som det gør, når man f.eks. bruger bind.

OrganiCup Menstrual Cup er nem at bruge, og der medfølger en udførlig manual med illustrationer.

Menstruationskoppen er lavet i et materiale, der er blødere end nogle af de andre menstruationskopper i denne oversigt. Det er en fordel at bruge en blød menstruationskop, hvis du lider af menstruationskramper.

Mange kvinder er vilde med OrganiCup Menstrual Cup og i en af menstruationskop anmeldelserne fra Google står der bl.a.: ”Jeg har nu snart brugt min organicup i et år, og jeg bliver stadig mere og mere glad for den!.

Fordele:

 • Meget hygiejnisk og antibakteriel
 • Fås i to modeller
 • Nem at bruge

Specifikationer:

 • Materiale: medicinsk silikone
 • Allergivenlig: ja
 • Kan bruges i op til 12 timer ad gangen
 • Kan indeholde 27 ml.

Ulemper:

 • Kræver øvelse at bruge den korrekt

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Satisfyer Feel Confident Menstruationskop Clear 2 pak – Bedst til prisen

Satisfyer Feel Confident Menstruationskop Clear 2 pak

Introduktion

Satisfyer Feel Confident Menstruationskop Clear 2 pak er det ideelle produkt til dig, der skal købe en menstruationskop for første gang. Du får hele to menstruationskopper i forskellige størrelse til en meget lav pris. Det er også derfor, vi har udnævt Satisfyer Feel Confident Menstruationskop Clear 2 pak som bedst til prisen.
Desuden er det en populær menstruationskop blandt køberne. På Amazon har koppen fået en samlet rating på 4.5/5 stjerner og på Google har den fået 4.7/5 stjerner.

Om Satisfyer Feel Confident Menstruationskop Clear 2 pak

Satisfyer Feel Confident Menstruationskop Clear 2 pak er den bedste menstruationskop til begyndere i denne oversigt. Den er meget prisvenlig, så der er ikke så meget at tabe, hvis du finder ud af at din menstruationskop giver dig bivirkninger, du ikke bryder dig om, eller det bare ikke er et produkt for dig. Du får to størrelser i pakken, så du kan mærke efter, hvilken der passer til dig. Kopperne er lavet i medicinsk silikone, som er meget blødt og behageligt.

I modsætning til mange andre menstruationskopper har Satisfyer Feel Confident Menstruationskop Clear 2 pak ikke en stilk i bunden, men i stedet et ringformet greb. Det gør det nemmere at få fat i den, når koppen skal tages ud. Det er endnu en fordel for dig, der er nybegynder.

Du kan uden problemer bruge koppen, når du dyrker sport, og den er velegnet til både kraftige og svage blødninger.

Det er en menstruationskop, der er meget nem at bruge, hvilket en positiv anmelder på Amazon bl.a. understreger: ”It’s easy to insert and remove, and you only have to do it three times a day.”.

Fordele:

 • Meget blød og behagelig
 • Kommer i to størrelser
 • Lavet af medicinsk silikone
 • Har ringformet greb

Specifikationer:

 • Materiale: medicinsk silikone
 • Ftalatfri
 • Kan bruges af kvinder i alle aldre
 • Tømmes efter behov, bruges dog max 12 timer ad gangen

Ulemper:

 • Kan være lidt svær at indføre pga. det bløde materiale

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Fun Factory Fun Cup Menstruationskop – Premiumvalg

Fun Factory Fun Cup Menstruationskop

Introduktion

Fun Factory Fun Cup Menstruationskop adskiller sig fra andre kopper på markedet, da den har et særligt anatomisk design, der tilpasser sig godt til kroppen og gør menstruationskoppen anvendelig under forskellige aktiviteter – endda erotisk leg. Derfor har vi udnævnt Fun Factory Fun Cup Menstruationskop som vores premiumvalg.

Det er også en populær menstruationskop blandt købere. Den har bl.a. fået gode anmeldelser på Youtube, 4.2/5 stjerner på Amazon og 4.4/5 stjerner på Google.

Om Fun Factory Fun Cup Menstruationskop

I forhold til de andre menstruationskopper i denne oversigt, ligger Fun Factory Fun Cup Menstruationskop i den lidt dyrere ende, men til gengæld får du også en pakke med to kopper i forskellige størrelser. Størrelse A er velegnet til dig, der er under 30, ikke har født eller har en let blødning. Størrelse B er velegnet til dig, der er over 30, har født eller har en kraftigere blødning. Du kan også skifte mellem de to størrelser, hvis du f.eks. har en kraftigere blødning nogle dage end andre.

Med i pakken følger en diskret opbevaringspose, der gør det nemt at have din menstruationskop med dig på farten og opbevare den mellem menstruationer.

Det lækre anatomiske design gør ikke kun koppen ekstra behagelig at have i, det gør den også nem at tage ud igen. 

På Amazon har mange tilfredse købere rost netop designet. En anmelder skriver bl.a.: ”The best cup I’ve ever used. The fit of this one is so comfortable.”.

Fordele:

 • Meget komfortabel
 • Kommer i to størrelser
 • Anatomisk designet
 • Opbevaringspose medfølger
 • Design gør den nem at tage ud

Specifikationer:

 • Materiale: medicinsk silikone
 • Vegansk
 • Ftalatfri
 • Kan bruges af kvinder i alle aldre
 • Tømmes efter behov, bruges dog max 12 timer ad gangen

Ulemper:

 • Lidt svær at gøre ren

i samarbejde med PriceRunner

 

Lunette Menstruationskop – sikker, behagelig og lugtfri

Lunette Menstruationskop

Introduktion

Lunette Menstruationskop er en klassisk menstruationskop uden mange ulemper. Den føles behagelig at bruge, og du vil ikke opleve lugtgener med den.
Clue, der står bag den populære menstruations-app af samme navn, har anmeldt koppen og de er meget imponerede. Det samme er de mange tilfredse købere, der har givet Lunette Menstruationskop en samlet rating på 4.7/5 stjerner på Influenster.

Om Lunette Menstruationskop

Lunette Menstruationskop er lavet i blød medicinsk silikone, der gør den nem at indføre og behagelig at bruge. Den er desuden latex- og PBA fri, så den er velegnet til dig, der har allergier.

Hvis du overvejer at købe en menstruationskop, fordi du leder efter et mere bæredygtigt alternativ til almindelige engangsmenstruationsprodukter, er Lunette Menstruationskop også et rigtig godt bud. Koppen er nemlig helt vegansk.

Lunette Menstruationskop har en stilk, der bruges når koppen skal tages ud. Den stilk kan du trimme, så den passer bedre til din krop.

Koppen fås i to forskellige størrelser alt efter, hvor kraftig en blødning man har. Den fås også i flere forskellige farver, og indpakningen har et ’vindue’ som du kan se hele menstruationskoppen igennem. På den måde kan du rigtig inspicerer den, inden du vælger, hvorvidt du vil købe den. Menstruationskoppen adskiller sig fra de andre kopper i denne oversigt, da Lunette med de mange farver og opløftende tekster på indpakningen, forsøger at gøre din menstruation lidt sjovere.

Netop indpakningen bliver også rost af Clue, der bl.a. skriver: ”Lunette’s packaging is very appealing, with clear information accessible on the outside of the package.”.

Fordele:

 • Lavet af blødt medicinsk silikone
 • Vegansk
 • Latex- og PBA fri

Specifikationer: 

 • Materiale: medicinsk silikone
 • Latex- og plastfri
 • Kapacitet: 20 ml.

Ulemper: 

 • Lidt besværlig at tage ud
 • Kræver øvelse at bruge

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Belladot Evelina Menstruationskop – god til både sport og søvn

Belladot Evelina Menstruationskop

Introduktion

Belladot Evaline Menstruationskop kommer fra Sverige, og der bruges den af hver femte kvinde. Der er altså ikke nogen tvivl om, at det er en meget populær menstruationskop. Det ses også på de flotte ratings koppen har fået på forskellige sider. På Ecco Verde har den f.eks. fået 4/5 stjerner og på Google har den fået 4.3/5 stjerner.

Om Belladot Evelina Menstruationskop

Belladot Evaline Menstruationskop kan bruges i stort set alle situationer. Den er lavet i medicinsk silikone, der er blødt og fleksibelt, så du kan sagtens bruge koppen mens du f.eks. dyrker sport. Du kan også roligt sove med koppen i, da den kan bruges i op til 12 timer ad gangen. Desuden er menstruationskoppen lavet helt uden latex, og er derfor velegnet til allergikere. I forhold til de andre menstruationskopper i denne oversigt, er Belladot Evaline Menstruationskop bedre egnet til dig, der gerne vil kunne være aktiv, selv når du har din menstruation.

Den fås i to modeller, en til lette blødninger og en til kraftigere blødninger. Din alder og hvorvidt du har født vaginalt eller ej, kan også have en indflydelse på, hvilken størrelse du skal bruge.

Belladot Evelina Menstruationskop kræver en smule øvelse, ligesom alle andre menstruationskopper, men den er faktisk ret nem at bruge. En anmelder på Amazon skriver bl.a.: ”Når du først har et greb om det hele, føler du dig ustoppelig!”.

Fordele:

 • Fås i to modeller
 • Latex-fri og velegnet til allergikere
 • Nem at bruge

Specifikationer: 

 • Materiale: medicinsk silikone
 • Allergivenlig
 • Latex- og plastfri
 • Kan bruges i op til 12 timer ad gangen

Ulemper: 

 • For nogle er materialet for fast

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Alt du skal vide om en menstruationskop

En menstruationskop er en klokkeformet kop, typisk lavet af silikone eller latex, der indsættes i skeden, når man har menstruation. Koppen opsamler blodet og tømmes hver 4-12. time. I modsætning til andre menstruationsprodukter som bind og tamponer, er en menstruationskop genbrugelig og kan anvendes i mange år.

Der er flere fordele ved at bruge en menstruationskop, f.eks. kan det være mere behageligt og den skal tømmes sjældnere end et bind eller en tampon skal skiftes. Der er dog også ulemper ved menstruationskopper, f.eks. kan de være svære at bruge i starten, og nogle producenter fraråder at man bruger en menstruationskop, hvis man har spiral.

Flere forskellige virksomheder laver menstruationskopper, og de findes også i forskellige størrelse. Det kan være nødvendigt at teste nogle forskellige for at finde ud af, hvilken menstruationskop er bedst til dig.

Kilder: Healthline.com, Webmd.com, Wikipedia.org

Sådan bruger du en menstruationskop

Inden du indsætter din menstruationskop, er det vigtigt, du vasker dine hænder. Herefter folder du koppen. Det kan gøres på flere forskellige måder, f.eks. ved at gøre koppen flad og derefter folde den i en C-form. Når koppen er foldet, indsætter du den i din skede og giver slip på den, så menstruationskoppen kan folde sig ud. Det kan være nødvendigt at rette den lidt til, så den sidder behageligt.
Når det er tid til at tømme koppen, tager du fat om bunden af den og klemmer forsigtigt for at bryde vakuummet. Så trækker du koppen ud og tømmer blodet ud i toilettet. Rens menstruationskoppen inden du indsætter den igen.

Kilder: Lunette.com, Mooncup.co.uk

Sådan rengør du en menstruationskop

Inden du indsætter din menstruationskop, skal du rense den med varmt vand og en mild sæbe, der både er parfume- og oliefri. Hvis du er på et offentligt toilet, og ikke har mulighed for at rense din kop med vand, kan du nøjes med at tørre den grundigt af med toiletpapir, inden du indsætter den.
Når din menstruation er slut, skal rengøre din menstruationskop ved at koge den i en gryde i et par minutter. Lad koppen køle af og tørre helt, inden du gemmer den væk i den stofpose, der som regel medfølger.

Kilder: Putacupinit.com, https://www.healthline.com/health/how-to-clean-menstrual-cup

FAQ

En menstruationskop kan foldes på mange forskellige måder, så vælg den metode, der føles bedst på dig. Koppen sidder korrekt, når den er helt foldet ud og du kan mærke modstand, hvis du trækker forsigtigt i tippen. 

Hvis du ikke har mulighed for at skylle og rense din menstruationskop, efter du har tømt den, kan du nøjes med at tørre den grundigt af med toiletpapir og skylle den, når du kommer hjem.

Du rengør din menstruationskop med varmt vand og en mild, parfume- og oliefri sæbe. Efter hver menstruation skal du desuden koge koppen.

Beskrivelse af kilder og tests:

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Amerikanske Google er en software- og IT-virksomhed, som nok er bedst kendt for online søgemaskinen Google.

Google indsamler også brugeranmeldelser fra mange forskellige webshops. I vores oversigt har vi taget udgangspunkt i brugeranmeldelser af OrganiCup Menstrual Cup, der får 4,6 stjerner af forbrugerne og Satisfyer Feel Confident Menstruationskop Clear 2 pak med en bedømmelse på 4,7 Også Fun Factory Fun Cup Menstruationskop er anmeldt med 4,2 stjerner, og Belladot Evaline Menstruationskop får samlet 3,8 stjerner ud af 5.

Du kan se anmeldelserne af OrganiCup Menstrual Cup her
Du kan se anmeldelserne af Satisfyer Feel Confident
Menstruationskop Clear 2 pak
her
Du kan se anmeldelserne af Fun Factory Fun Cup Menstruationskop her
Du kan se anmeldelserne af Belladot Evaline Menstruationskop her

Amerikanske Amazon er en internetshandelvirksomhed med hovedsæde i Seattle. De sælger mange forskellige produkter, bl.a. menstruationskopper. På Amazon kan køberne også lave brugeranmeldelser på alle produkterne og give dem 1-5 stjerner.

I denne oversigt har vi taget udgangspunkt i brugeranmeldelser af OrganiCup Menstrual Cup, Satisfyer Feel Confident Menstruationskop Clear 2 pak og Fun Factory Fun Cup Menstruationskop.

Du kan se alle anmeldelserne her, her og her

Amerikanske Youtube er en videodelingsside, hvor enhver kan oprette en kanal og uploade videoindhold.

Vi har taget udgangspunkt i en video Put A Cup In It har lavet på deres Youtube kanal, hvor de anmelder Fun Factory Fun Cup Menstruationskop. De er imponerede over menstruationskoppen og roser den især for dens unikke form.

Anmeldelsen er udgivet den: 4. december 2019
Du kan se anmeldelsen her

Danske OrganiCup startede i 2012 og er en virksomhed, der producerer menstruationskopper. På deres hjemmeside kan man give deres produkter ratings på en skala fra 1-5 stjerner, samt skrive brugeranmeldelser.

I denne oversigt har vi taget udgangspunkt i brugeranmeldelser af OrganiCup Menstrual Cup.
Du kan se alle anmeldelserne her

Amerikanske Influenster er en platform, hvor forbrugere kan opdage nye produkter eller søge information om bestemte produkter. Platformen består af et netværk af brugere, der laver brugeranmeldelser af produkter indenfor en lang række kategorier, såsom make-up, legetøj, mad og snacks osv.

I denne oversigt har vi taget udgangspunkt i brugeranmeldelser af Lunette Menstruationskop.
Du kan se alle anmeldelserne her

Tyske Clue er virksomheden bag appen af samme navn, der kan bruges til at tracke ens menstruation. På deres hjemmeside deler Clue forskelligt indhold bl.a. anmeldelser af menstruationsprodukter.

Clue har lavet en anmeldelse af Lunette Menstruationskop, hvor fem af deres medarbejdere har testet koppen og beskrevet deres personlige oplevelser med den. Her får den bl.a. ros for at være behagelig at bruge og for den smarte indpakning, den kommer i.

Anmeldelsen er udgivet den: 4. december 2018
Du kan se anmeldelsen her

Østrigske Ecco Verde er en webshop, der hovedsageligt forhandler økologiske kosmetikprodukter.

På deres hjemmeside kan køberne skrive brugeranmeldelser og give produkterne ratings på en skala fra 1-5 stjerner.

I denne oversigt har vi taget udgangspunkt i anmeldelser af Belladot Evaline Menstruationskop.
Du kan se alle anmeldelserne her

Andre kilder

Amerikanske Healthline er et online magasin, der dækker alle aspekter af fysisk og mentalt helbred. Alle deres artikler er faktatjekkede og udarbejdes af kompetente forfattere.

Vi har taget udgangspunkt i en artikel fra Healthline til at fortælle om alt du skal vide om en menstruationskop.

Artiklen er opdateret den: 27. marts 2019
Du kan se artiklen her

Vi har også taget udgangspunkt i en artikel fra Healthline til at fortælle om, hvordan du rengør en menstruationskop.

Artiklen er opdateret den: 27. marts 2019
Du kan se artiklen her

Amerikanske WebMD er en hjemmeside, der tilbyder information om diverse emner indenfor helbred. Det er et af de største sundheds websteder målt ud fra antal unikke besøgende.

Vi har taget udgangspunkt i en artikel fra WebMD til at fortælle om alt du skal vide om en menstruationskop.

Artiklen er opdateret den: 19. april 2021
Du kan se artiklen her

Wikipedia er en online encyklopædi, altså et opslagsværk over alverdens emner.

Vi har taget udgangspunkt i en artikel fra Wikipedia til at fortælle om alt du skal vide om en menstruationskop.

Artiklen er opdateret den: 8. juli 2021
Du kan se artiklen her

Finske Lunette er en virksomhed, der producerer menstruationskopper. Derudover har de som mål at informere og uddanne verden om menstruation og menstruationsprodukter.

Vi har taget udgangspunkt i en artikel fra Lunette til at fortælle om, hvordan du bruger en menstruationskop.
Du kan se artiklen her

Engelske Mooncup er også en virksomhed, der producerer menstruationskopper. Derudover kæmper de for at nedbryde tabuer og sprede information om menstruation.

Vi har taget udgangspunkt i en artikel fra Mooncup til at fortælle om, hvordan du bruger en menstruationskop.
Du kan se artiklen her

Amerikanske Put A Cup In It er en fortaler- og uddannelsesplatform for emner omkring menstruation. Platformen blev startet i 2015 og leverer særligt information om genbrugelige menstruationsprodukter. 

Vi har taget udgangspunkt i en artikel fra Put A Cup In It til at fortælle om, hvordan du rengør din menstruationskop.
Du kan se artiklen her

Denne side er anmeldt af: Pernille M. Johnsen Rating 5/5

Forfatter

Skriv en kommentar