fbpx

Sommeren er over os, solen skinner og vi har lyst til at være udenfor hele tiden. 

Når du nyder en picnic i parken, slapper af på stranden eller går og gør haven sommerklar, er solbeskyttelse ikke altid noget, du husker. Den fedtede og klistrede følelse af solcreme i ansigtet og på kroppen kan også gøre det mindre attraktivt at huske beskyttelsen. Alligevel er det vigtigt at beskytte sig mod solens stråler, og derfor findes der sololie som et let og lækkert alternativ.

Uanset, om du er på udkig efter en sololie, der kan bruges af hele familien, én med en lækker duft, eller én der hjælper din sommerglød på vej, så kan du finde den i vores oversigt.

Derma Sololie Spray SPF30 150ml – En svanemærket sololie fra Derma

Vores favorit

Sololie Spray SPF30 150ml fra Derma er en lækker sololie, der er nem at anvende. Olien har nemlig en dejlig konsistens, der ikke fedter, når du smører den på din hud. Den er også transparent, så du undgår den hvide nuance en almindelig solcreme kan give din hud.

Selvom Sololie Spray SPF30 150ml absorberes hurtigt i huden, beskytter den effektivt mod solens skadelige UVA- og UVB-stråler. Den har en høj solfaktor på 30 og lever op til de gældende EU-anbefalinger om UVA- og UVB-beskyttelse.

På redaktionen er vi især også vilde med Sololie Spray SPF30 150ml fra Derma, fordi den hverken indeholder parfume, alkohol eller farve. Sololien er Svanemærket, Allergy Certified og deklareret i samarbejde med Astma-Allergi Danmark. Det er en af de bedste sololier til dig, der har sensitiv hud eller allergier.

Uden skadelig kemi og vandfast

Derma er generelt et mærke, der undgår at bruge unødig kemi og usunde ingredienser i deres produkter. Du kan roligt stole på, at denne sololie er god og sund at bruge.

Som en ekstra bonus er Sololie Spray SPF30 150ml meget vandfast, så den er ideel at bruge, når du er på stranden. Den er udviklet til at være både koralvenlig og vegansk, så det er et oplagt valg for dig, der gerne vil værne om miljøet og naturen. 

Det er ikke underligt, at de mange tilfredse købere har givet sololien en samlet rating på 3.8/5 stjerner på Google.dk. Sammenlignet med mange andre sololier på markedet, er prisen på Sololie Spray SPF30 150ml fra Derma i den lave ende – så du behøver ikke spare på beskyttelsen til sommer.

Fordele

 • Indeholder naturlige olier og E vitamin, der beskytter din hud mod at blive tør
 • Transparent med lækker konsistens, der er nem at smøre ind
 • Indeholder ikke parfume, alkohol eller farve
 • Ikke så høj pris

Ulemper

 • Kan give pletter på tøjet

Pudderdåserne Sololie SPF30 150ml – En REEF Safe sololie 

Bedst til børn og voksne

Når du opholder sig ude i solen, er det ikke kun huden på kroppen, du skal huske at beskytte. Huden i ansigtet er meget sensitiv og kan nemt tage skade af solens skarpe stråler. Derfor er det smart, at sololie SPF30 150ml fra Pudderdåserne er beregnet til at blive brugt både på kroppen og i ansigtet. Du kan påføre sololien ovenpå din ansigtscreme, men du kan også bruge den i stedet for en ansigtscreme, da den er rig på E vitamin, som giver din hud en masse fugt.

Beriget med olier og høj solfaktor

Sololie SPF30 150ml er beriget med en unik kombination af olier, der hurtigt trænger ind i huden. Derfor fedter den ikke, og kan være rarere at bruge end f.eks. solcreme til ansigtet.

Med en solfaktor på 30, beskytter sololien dig godt mod solens UVA og UVB stråler. Sololie SPF30 150ml fra Pudderdåserne er en god sololie at bruge, hvis du er glad for at bade i havet. Den er nemlig Reef Safe, hvilket betyder, at den ikke indeholder stoffer, der kan være skadelige for koralrev.
Fordi sololien har en høj solfaktor og ikke indeholder parfume, er den sikker at bruge både for børn og voksne. Det er en af fordelene ved sololie SPF30 150ml fra Pudderdåserne. Det er også en populær sololie blandt forbrugerne, hvilket ses på den flotte samlede rating på 4/5 stjerner, den har fået på Google.

Pudderdåserne er et dansk mærke, der har fokus på at udvikle innovative produkter baseret på viden, dokumentation og erfaring. Deres produkter er uden parfume og farvestoffer, så de kan trygt bruges af både store og små.

Fordele

 • Indeholder ikke parfume
 • Indeholder E vitamin
 • Kan både bruges af børn og voksne

Ulemper

 • Prisen er i den høje ende

Ecooking Sololie SPF30 200ml – En sololie med en spray mekanisme

Premium valget

Sololie SPF30 200ml fra Ecooking er en plejende og nærende sololie, der beskytter din hud effektivt. Den indeholder tre bredspektrede, kemiske solfiltre, der både beskytter mod UVA og UVB stråler. Det gør de ved at trænge ind i det øverste hudlag, hvor filtret absorberer UV-strålerne og forhindrer dem i at nå helt ind i huden og gøre skade. UVA-beskyttelsen beskytter særligt mod ældning af huden, solen kan være skyld i, hvor UVB-beskyttelsen beskytter mere generelt mod solens stråler.

En af grundene til vi her på redaktionen anbefaler Sololie SPF30 200ml fra Ecooking, er fordi den har en rigtig smart spray mekanisme. Den er nemlig udstyret med upside-down spray, hvilket betyder at du sagtens kan få produktet ud af flasken, selv når den vender på hovedet. Det gør det langt nemmere at få fordelt olien jævnt på hele kroppen. Nogle steder, f.eks. ryggen, kan nemlig være svær at nå, uden at vende flasken på hovedet.

Nærende og fugtgivende

Sololien beskytter ikke kun huden mod solens stråler, for den indeholder også plejende, nærende og fugtgivende olier og E-vitamin. Den er parfumefri, AllergyCertified, Dermatologisk testet og vegansk. Det er altså en sololie, der kan bruges af alle, og derfor er den et godt alternativ til en almindelig solcreme. Du kan også sagtens bruge den, når du skal ud at bade, for olien er vandafvisende.

Ecooking er et dansk mærke, så sololien er både udviklet i Danmark og danskproduceret. Det er ikke et billigt produkt, hvilket kan blive et problem i længden, da solbeskyttelse er noget, du skal bruge meget af, hvis sommeren er solrig. På den anden side får du et rigtig lækkert produkt med mange gode egenskaber.

Fordele

 • Beskytter din hud effektivt
 • Har upside-down spray, der gør den nem at bruge
 • Er nærende og fugtgivende
 • Er velegnet til folk med sensitiv hud og allergikere 
 • Prisen er i den høje ende

Ulemper

 • Kan smitte af på lyse tekstiler

Nivea Sun Protect & Bronze Sol Olie SPF30 200ml – den bedste lotion til din sommerglød

Hvis du er træt af at bruge selvbrunere for at opnå den helt rigtige sommerglød, kan du bruge sololie til at blive brun. Nogle sololier er udviklet til at stimulere hudens naturlige bruningsproces. Det er tilfældet ved Sun Protect & Bronze Spray SPF30 200ml fra Nivea. Den indeholder naturligt pro-melanin ekstrakt, så du hurtigere tager imod farve og bliver lækkert brun, når du bruger sololien.

Selvom Sun Protect & Brinze Spray SPF30 200ml hjælper til at opbygge din tan, så beskytter den dig stadig mod solens skadelige UVA og UVB stråler på en effektiv måde. Den har en solfaktor på 30, så den er velegnet at bruge på de solrige sommerdage i Danmark.

Vandfast og gode forbrugeranmeldelser

Sololien er vandfast, så den er oplagt at bruge, hvis du skal ud at bade. Vær dog stadig opmærksom på at påføre ny olie af og til, så du hele tiden er beskytter. Sun Protect & Brinze Spray SPF30 200ml fra Nivea er også fri for ingredienser, der har en skadende effekt på koralrevet. Det er i overensstemmelse med Hawaii Reef Bill, der forbyder bestemte ingredienser i solcreme, solspray osv.

På Google har sololien fået en samlet rating på 4.6/5 stjerner af forbrugerne, hvilket vidner om, hvor populær den er. På redaktionen er vi også begejstrede over sololiens tan-aktiverende og solbeskyttende egenskaber. Den transparente farve og silkebløde konsistens er også en fordel, der gør det nemt at fordele sololien – endnu nemmere end en solcreme spray.

Nivea er et meget kendt mærke, og du har måske allerede flere Nivea produkter stående derhjemme. Med mere end 100 år på bagen, har de masser erfaring i at udvikle lækre hudplejeprodukter, der ikke koster det hvide ud af øjnene. Sun Protect & Bronze Spray SPF30 200ml fra Nivea er derfor også blandt de lidt mere prisvenlige sololier i denne oversigt.

Fordele

 • Hjælper dig til at blive brun
 • Beskytter mod solens skadelige stråler
 • Fedter ikke
 • Er vandfast

Ulemper

 • Kan ikke sprayes direkte i ansigtet

Meraki Sol Olie SPF30 200ml – vegansk sololie med mild duft

Om sommeren når vejret er godt, vil du gerne kunne komme ud så hurtigt som muligt. Din skønhedsrutiner skal gerne kunne klares hurtigt, så du kan komme afsted til stranden, parken eller hvor du ellers vil nyde solskinnet. Derfor er det praktisk med produkter, der har mere end én funktion.

Sun Oil SPF30 200ml fra Meraki er en sololie med en dejlig mild duft af blomster med noter af frisk mynte og hvid moskus. Den har en solfaktor på 30 og er beriget med E vitamin og sheasmør, der fugter og blødgør din hud. I det ene produkt får du både en skøn duft, solbeskyttelse og en fugtgivende olie. Det er mange trin i rutinen, du kan springe over inden afgang.

Fedter ikke og flot flaske

Vi er også vilde med den fine glans Sun Oil SPF30 200ml efterlader på huden, selv efter den er tørret ind. Olien fedter ikke og den absorberes hurtigt af huden. Den er vandfast, så du er stadig beskyttet af den, selvom du har den på, mens du bader.

Meraki er et dansk mærke, der laver produkter, som er kendetegnet ved plejende og milde ingredienser, samt en skandinavisk æstetik. Sun Oil SPF30 200ml kommer i en smuk emballage, der kun vil pynte på dit badeværelse i modsætning til den solcreme på tilbud, du kan købe i butikkerne. Sololien er velegnet til veganere, da den ikke indeholder nogen animalske produkter, og ikke er testet på dyr.

Prisen er i den høje ende, men til gengæld får du i princippet flere produkter i én, og du betaler også for flaskens fine design.

Fordele

 • Har en dejlig, let duft
 • Fugter huden og giver den glans
 • Er velegnet til veganere
 • Er vandfast

Ulemper

 • Ikke velegnet til folk, der er overfølsomme overfor parfume
 • Prisen er i den høje ende

Stay Natural Sol Olie Spray SPF20 200ml – sololie, der giver farve og beskytter din hud

Stay Natural Sun Oil Spray SPF20 200ml fra Beauté Pacifique har en lidt lavere solfaktor end de andre sololier i vores oversigt. Med en solfaktor på 20 beskytter den dog alligevel din hud effektivt både mod UVA og UVB stråler. Den beskytter også mod solrelaterede skader, cellulære DNA-skader, rødme og inflammation.

Stay Natural Sun Oil Spray SPF20 200ml er en af de sololier, der kan være med til at give dig den solbrune glød, vi alle prøver at opnå om sommeren.

Du kan både bruge Stay Natural Sun Oil Spray SPF20 200ml fra Beauté Pacifique på kroppen og i ansigtet. Det er klart en fordel, da den er med til at fremme din solbrændthed, og du nødigt skulle ende med at have en anden farve i ansigtet end på kroppen.

Navnet Beauté Pacifique klinger måske lidt fransk, men mærket er faktisk helt dansk. Det er et brand, der opnået anerkendelse både herhjemme og internationalt. Beauté Pacifique er særlig kendt for at lave produkter, der fungerer effektivt på aldersforandringer og solskader. Den danskproducerede sololie er blandt de bedste på markedet.

Fordele

 • Fremmer din solbrændthed
 • Beskytter huden mod UVA og UVB stråler
 • Kan både bruges på kroppen og i ansigtet
 • Har en lækker, let konsistens

Ulemper

 • Kan give pletter på tøjet
 • Prisen er i den høje ende

Forskellen mellem sololie og solcreme

Når det kommer til solbeskyttelse, kan det være lidt af en jungle at finde rundt i. Mange mærker laver både sololier og solcremer, og som almindelig forbruger kan det være svært at finde ud af, hvad der er bedst.
Som udgangspunkt er forskellen på sololie og solcreme, at sololie har en mindre fedtet konsistens end solcreme, er lettere at smøre på og trænger hurtigere ind i huden. Til gengæld fås sololie med en lavere SPF end solcreme. Sololie er som regel transparent, hvor solcreme kan give din hud et hvidligt skær. 

Sololie kan være et godt alternativ til voksne, der ikke er vilde med at bruge solcreme. Selvom de ikke fås med meget høj solfaktor, kan du sagtens finde sololier, hvor faktoren er høj nok til at være rigeligt for en voksen i den danske sommer. Til yngre børn beskytter det dog ikke helt nok, så du bør i stedet købe en solcreme til baby og børn.

Kilder: Steelcitymiss.com 

Hvilken solfaktor passer til mig?

Hvilken solfaktor du skal bruge, kommer an på flere ting. Det afhænger af, hvilken hudtype du har, om du befinder dig i Danmark eller tættere på ækvator og om du opholder dig i skyggen, i direkte sol, på vandet osv.

Hvis du er lidt mørkere i huden og er i Danmark, kan en faktor 15 være nok. Har du derimod meget lys hud, eller opholder du dig i direkte sol, kan det være nødvendigt at bruge faktor 50.

Solcreme til børn bør som udgangspunkt også have en højere solfaktor. Det vigtigste er dog, at du husker at bruge en hel håndfuld solcreme til hele kroppen, og smører dig ind flere gange i løbet af dagen. Det er selvfølgelig altid bedre at bruge en eller anden form for solbeskyttelse, fremfor slet ikke at bruge noget. Er det derfor kun en solcreme med lav solfaktor, du har ved hånden, er det stadig bedre end ingenting.

Kilder: Apotekets.dk og Cancer.dk 

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

FAQ

🤩 Hvad gør sololie?

Sololie beskytter huden mod UVA og UVB stråler fra solen. Det har en tyndere konsistens end solcreme, og er derfor lettere at smøre på.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

🤔 Er sololie godt?

Sololie er godt, fordi det beskytter huden og er let at bruge. Det beskytter dog ikke lige så godt som solcreme, men det er bedre end slet ikke at bruge noget.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

🧐 Hvad er sololie?

Sololie er en form for solbeskyttelse, der har en tynd konsistens og en transparent farve. Sololier fås med forskellig solfaktor og med og uden duft.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Redaktionen

Skriv en kommentar