fbpx

De fleste oplever på ét eller andet tidspunkt, at de mister hår. 

For mange, særligt mænd, er det ganske naturligt, at håret langsomt bliver tyndere med alderen. Der kan også være andre udløsende faktorer for hårtab, som fx stress.

Det er de færreste, der synes hårtab er en positiv udvikling. En shampoo mod hårtab giver dig mulighed for at beholde lokkerne. Vi har samlet 6 af de bedste shampooer mod hårtab, så du kan få et overblik. Der er lidt forskellige at vælge mellem, så husk at købe den, der passer bedst til lige præcis dit hår og dine behov. Hvis du gerne vil vide mere om effekten af shampoo på hår, så kan du læse hvad eksperterne siger her.

Det skal du overveje, før du køber shampoo mod hårtab

 • Hvad har du brug for? Har du udelukkende brug for en shampoo mod hårtab, eller har du andre behov såsom tør hovedbund, du vil komme til livs i samme omgang. Vælg gerne et produkt, der slår flere fluer med ét smæk. 
 • Hvilken type hårtab har du? Har du et genetisk betinget hårtab, kan det være svært at stoppe det helt, men du kan gøre en del for at bevare så meget hår som muligt, så længe som muligt. Har du stress-relateret eller tilsvarende typer hårtab, kan du sagtens få håret tilbage igen med de rigtige produkter – og generel håndtering af udløserne.
 • Hvad er dit budget? Nogle produkter til hårtab dyre, fordi efterspørgslen er stor. Hold gerne øje med gode tilbud, hvis du vil gøre et godt kub på nogle mere eksklusive produkter mod hårtab.

Goldwell Kerasilk Revitalize Redensifying Shampoo 250 ml – En anmelderrost shampoo mod hårtab blandt forbrugerne

Bedste shampoo mod hårtab til prisen

 • 4,5 ud af 5 stjerner på Amazon
Goldwell Kerasilk Revitalize Red (1)

Bedst til prisen behøver ikke betyde billigst, og det er Goldwell Kerasilk Revitalize Redensifying Shampoo heller ikke. Dog får du rigtig meget til prisen, for som shampoo mod hårtab har den en række gode ingredienser, der hjælper mod tyndt og ødelagt hår.

Om Goldwell Kerasilk Revitalize Redensifying Shampoo

Goldwell Kerasilk Revitalize Redensifying Shampoo er særligt god til den genetiske form for hårtab, som de fleste mænd, og enkelte kvinder, oplever. Shampooen er fyldt med gode ting som Ectoin og Ginseng, der er kendt for at bidrage til en sund hovedbund. Ingredienserne bidrager også til, at håret synes tykkere.

En forbruger på Amazon er tilfreds med resultatet af produktet og giver kommentaren: Does exactly what is says on the bottle”. Du kan derfor regne med et resultat, hvis du bruger shampoo mod hårtab dagligt over en længere periode.

Fordele

 • Forhindrer genetisk hårtab
 • Styrker hårrødderne
 • Beriget med Ectoin og Ginseng
 • Håret synes tykkere

Ulemper

 • Til den dyre side

Maria Nila Head & Hair Heal Shampoo 350 ml – En shampoo mod hårtab i første klasse 

Bedste premium shampoo mod hårtab

 • 4,6 ud af 5 stjerner på Amazon
 • 5 ud af 5 stjerner på Ebay
Maria Nila Head & Hair Heal Sham (1)

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Vores premiumvalg er lidt ekstra luksus til dig i hverdagen, når du vil have en god shampoo mod hårtab. Maria Nila Head & Hair Heal Shampoo virker særligt godt mod irriterede hovedbunde med skæl eller lignende problemer. Shampooen er antiinflammatorisk, så den beroliger, mens den stadig bidrager til bevaring og øget hårvækst.

Om Maria Nila Head & Hair Heal Shampoo

Maria Nila Head & Hair Heal Shampoo har en række ingredienser, der stimulerer hårrødderne til vækst. Det gælder blandt andet ingredienser som peptider, Apigenin og E-vitamin.

Det er dog særligt til tørre hovedbunde, at shampooen vil have den bedste effekt. En kunde på Amazon skriver blandt andet: ”This shampoo is meant to nourish your scalp and balance it, so you don’t get dandruff and it is healthy”.

Det er derfor særligt tørre og irriterede hovedbunde, hvor hårvæksten påvirkes, der har godt af shampooen. Shampooen virker dog også fint mod hårtab, hvor en kunde på Ebay har skrevet: ”Hair looks thicker, scalp feels healthier. Hair feels softer”.

Fordele

 • 100% vegansk
 • Fri for parabener og sulfat
 • Anti-inflammatorisk
 • Behandler og forebygger skæl og hovedbundsproblemer
 • Modvirker hårtab

Ulemper

 • I den dyre ende

Nioxin Loyalty Kit System 2 – Natural Hair – 3-trins-system mod hårtab

 • 4,5 ud af 5 stjerner på Amazon
Nioxin Loyalty Kit System 2 - Na (1)

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Nioxin Loyalty Kit System 2 er et smart system med 3 forskellige produkter, der helst skal bruges samlet mod hårtab. Du skal derfor ikke kun nøjes med en shampoo mod hårtab, men derimod supplere med både balsam og en hårkur fra samme serie.

Serien er udviklet til dig, der døjer med naturligt tyndt hår eller hårtab, der gerne vil have en tykkere hårpragt. 

Om Nioxin Loyalty Kit System 2 – Natural Hair

Nioxin Loyalty Kit System 2 renser og opfrisker dit hår og hovedbund, så det ser mere fyldigt og sundt ud.

Den medfølgende shampoo mod hårtab har en særlig smoothplex-teknologi, der reducerer tab af og knækkede hårstrå. Skællaget i hårstråene holdes i balance, så de bliver mere modstandsdygtige, bedre beskytter farven og giver håret fylde og glans.

En forbruger skriver på Amazon: ”Good for me as I am losing hair due to illnes. Strongly recommend this product but suggest you always use the complete system”. Husk at bruge serien for det bedste resultat.

Hele serien har en behagelig mild duft af pebermynte, som forbrugerne også fremhæver som en fordel.

Fordele

 • 3-trins system mod hårtab
 • Holder hårrødderne sunde
 • Med en frisk duft af pebermynte

Ulemper

 • Brug gerne hele kittet og ikke kun shampooen

Kérastase Specific Bain Prevention Shampoo 250 ml – shampoo til periodisk hårtab

 • 4,5 ud af 5 stjerner på Amazon
 • God anmeldelse på Youtube
Kérastase Specific Bain Preventi (1)

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

For en hel del mennesker, der døjer med hårtab, sker det ikke fast over en længere periode, men kommer derimod periodevist. Hvis du døjer med periodisk hårtab, så anbefaler vi Kérastase Specific Bain Prevention Shampoo. Den er særligt effektiv mod tyndt, tørt og livløst hår efter eksempelvis hårtab i forbindelse med stress eller hårde behandlinger.

Om Kérastase Specific Bain Prevention Shampoo

Shampooen er udviklet specielt til den periodiske type af hårtab, så den stimulerer hovedbunden til øget vækst. Den hjælper ved at indeholde det særlige Systéme Pro-Actif, der er en kombination af en række aktive ingredienser. Alle ingredienserne stimulerer til produktion af hårfibre, og den beroliger samtidigt hovedbunden.

Efter længere tids brug vil du kunne se resultater i form af tykkere og mere forstærkede hårfibre, der giver ny volumen. En forbruger kunne se resultater efter 1,5 måned og skriver: ”Amazing shampoo, my hair was damaged after colouring”. Det tilslutter youtuberen Just Jeevz sig, der bruger shampooen som en del af hendes hårrutine, hvor den har hjulpet mod tyndt hår.

Du skal dog være opmærksom på, at shampooen mod hårtab ikke indeholder silikone, så det kan være nødvendigt at supplere med en fugtgivende balsam.

Fordele

 • Normaliserer og beroliger hovedbunden
 • Giver masser af volumen
 • Fri for silikone

Ulemper

 • Håret kan fremstå tørt, fordi produktet ikke indeholder silikone

Kérastase Genesis Bain Hydra-Fortifiant Shampoo 250 ml – udviklet til at forhindre hår i at brække og falde ud

 • 4,5 ud af 5 stjerner på Amazon
 • God anmeldelse på Youtube
Kérastase Genesis Bain Hydra-For (1)

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Har du problemer med fint og tyndt hår, der let brækker og falder ud, så er Kérastase Genesis Bain Hydra-Fortifiant Shampoo et oplagt valg. Det er en styrkende shampoo mod hårtab særligt til fint og normalt hår. Meget fint hår kan få for meget fugt og klaske sammen, men har du fint til normalt hår, vil du opleve en forbedring med Kérastase Genesis Bain Hydra-Fortifiant Shampoo.

Om Kérastase Genesis Bain Hydra-Fortifiant Shampoo 250 ml

Shampooen er meget let, mens den milde formel sørger for at rense i dybden og komme fedt og skidt til livs i både håret og hovedbunden.

Den indeholder blandt andet edelweiss og ingefærrod, der er kendt for at styrke håret indefra, så hårfibrene er mere modstandsdygtige. En forbruger på Amazon giver 5 stjerner og skriver: ”Really lovely shampoo; hair shiny and feeling thicker”. 

På YouTube fremhæver Mike DeCanter Hair & Beauty en fordel ved produktet Kérastase Genesis Bain Hydra-Fortifiant Shampoo. Flaskerne ser professionelle og luksuriøse ud, så de ikke skriger ”shampoo mod hårtab”. Du kan derfor have dem stående fremme, uden at alle undrer sig over dit hår eller mangel på samme.

Fordele

 • Udviklet til hårtab
 • Mild formel
 • Beriget med edelweiss og ingefærrod
 • Gør håret mere modstandsdygtigt
 • Fugtgivende

Ulemper

 • Ikke anbefalet til meget fint hår

Australian Bodycare Hair Loss Wash 250 ml – En shampoo med Capilia Longa 

En shampoo mod hårtab med gode anmeldelser

 • 4,2 ud af 5 stjerner på Amazon
 • God anmeldelse hos Testfamilien
Australian Bodycare Hair Loss Wa (1)

 

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Vores anbefaling er Australian Bodycare Hair Loss Wash 250 ml. Shampooen har flere gode ingredienser, der hjælper mod hårtab. Dit hår vil både syne mere livligt og styrket, mens cirkulationen i hovedbunden forbedres.

Forbrugerne på Amazon giver shampooen mod hårtab 4,2 ud af 5 mulige stjerner, hvor den får ros for at være drøj i brug. En tilfreds forbruger giver shampooen 5 stjerner og skriver: ”Excellent quality as usual. I use a variety of ABC products. All do exactly what they are supposed to do”.

Om Australian Bodycare Hair Loss Wash

Shampooen øger blodcirkulation i hovedbunden. Det vil sikre, at hårrødderne får den næring de har behov for, så de kan holde sig sunde og forblive på hovedet. 

Shampooen indeholder den naturlige ingrediens Capilia Longa, der er videnskabeligt bevist at kunne hjælpe mod hårtab. Du er bare nødt til at væbne dig med tålmodighed, for resultaterne kan først ses 12 til 20 uger med kontinuerlig bug.

Hos Testfamilien er de positive over shampooen, de har testet. De giver den ”god” eller ”meget god” i alle deres tests og skriver blandt andet: ”Duften af Tea Tree Oil kan for nogle virke lidt skrap, men personligt elsker jeg duften, som også har den ekstra bonus at holde lus væk (win win)”.

Fordele

 • Fri for parabener
 • 100% vegansk
 • Skummer godt

Ulemper

 • Resultater først synlige efter 12 til 20 ugers kontinuerlig brug

Guide: Sådan vælger du den bedste shampoo mod hårtab

Ifølge Byrdie.com er det afgørende, at du kender din hårtype og dit hård behov, før du kaster dig ud i at købe en shampoo. Den forkerte shampoo kan have stor betydning for både følelsen af dit hår, men også hårtab hvis du kæmper med det.

Har du brug den bedste shampoo mod hårtab, så handler det derfor om at kende dine behov. For shampoo mod hårtab virker, hvis du vælger den rigtige slags, skriver Nanogen.com på deres blog. Det kræver bare den rigtige kombination af ingredienser, men det kan også have betydning, om det er en shampoo mod hårtab til mænd eller shampoo mod hårtab til kvinder. De har nemlig forskellige behov.

Nanogen.com anbefaler desuden, at du holder øje med bestemte ingredienser mod netop dine udfordringer, men at du særligt går udenom mineralske olier og Sodium lauryl sulfate. Begge typer ingredienser kan have konsekvenser for dit fortsatte hårtab, hvis du ikke undgår dem.

Du kan også læse vores guide til de bedste hårbørste for at finde den, som passer bedst til dit hår.

Hvorfor taber jeg hår? Og hvordan virker en shampoo mod hårtab?

Der er mange grunde til, at du kan begynde at tabe håret. Det kan være meget forskelligt fra person til person, og der er også genetik på spil ifølge Scandinavianbiolabs.com.

Nogle af grundene til hårtab kan skyldes:

 • Genetiske betingelser
 • Stress
 • Begrænset blodforsyning
 • Alopecia
 • Lupus

Der kan også skyldes en række typer medicin, hvor hårtab kan være en bivirkning som ved medicin mod forhøjet kolesterol, bestemte typer medicin til psoriasis og steroider.

Ifølge Dr. Linsay på Drwilliamlindsey.com kan shampoo mod hårtab ikke på mirakuløs vis ændre din situation. Du kan dog bruge en shampoo til at styrke dit allerede eksisterende hår.

Særligt hvis dit hårtab skyldes en tilstand i hovedbunden, kan du komme langt ved at behandle din hovedbund med shampoo mod hårtab. Der er derfor god grund til at bruge shampoo mod hårtab, hvis du oplever det.

Det er sådan set ikke så vigtigt, om det er den dyreste eller en billigere shampoo mod hårtab fra Matas, du hiver fat i – så længe den passer til dit hår.

Sådan undgår du hårtab

Det er umuligt at undgå den genetiske form for hårtab, hvor du har arvet hårtabet fra dine forældre. Det betyder dog ikke, at du ikke selv kan gøre en masse for at både undgå, men også begrænse hårtabet mest muligt ifølge Theguardian.com.

 • Brug de rigtige produkter: En god shampoo mod hårvækst kan gøre en stor forskel, og det kan generelt de produkter, du benytter. Forsøg at være så blid ved dit hår som muligt.
 • Spis sundt: Ja, det er kedeligt, men sundhed kommer også indefra. Vil du styrke din hårvækst, skal hårrødderne have de rette næringsstoffer. Selve håret er dødt, så du skal styrke hårrødderne, hvis du skal have en ekstra god effekt af shampoo mod hårtab.
 • Sørg for de rigtige vitaminer: Særligt E-vitamin, D-vitamin og A-vitamin er godt for hud og hår. Får du ikke nok i kosten, kan du supplere med ekstra tilskud ved siden af.

Det er dog afgørende ifølge Healthline.com, at du kontakter din læge, hvis du oplever pludseligt hårtab. Spontant hårtab uden nogen tydelig grund være et tegn på, at der er noget underliggende på spil.

Hårvitaminer

At finde den bedste shampoo mod hårtab kan være afgørende for at styrke dit hår og reducere hårtab. Disse shampooer er formuleret med ingredienser, der hjælper med at stimulere hårvækst, rense hovedbunden og styrke håret fra rod til spids. Men for at opnå de bedste resultater og få et sundere og stærkere hår, er det vigtigt at tage hånd om dit hår både udefra og indefra. Dette bringer os til betydningen af hårvitaminer i kampen mod hårtab.

Hårvitaminer er kosttilskud, der indeholder en blanding af essentielle vitaminer og mineraler, der arbejder sammen for at styrke og forbedre dit hårs sundhed. De er designet til at fremme hårvækst, reducere hårtab og nære håret fra rod til spids. Nogle af de vigtigste ingredienser i hårvitaminer inkluderer biotin, zink, vitamin A, C og E, samt B-vitaminer, som alle hjælper med at styrke hårstrukturen og øge hårets elasticitet.

For at opnå de bedste resultater anbefales det at kombinere brugen af en shampoo mod hårtab med indtagelsen af hårvitaminer. Sammen kan de bidrage til at forbedre din hovedbunds sundhed, styrke håret og reducere hårtab. Det er også vigtigt at huske, at din generelle ernæring og livsstil påvirker dit hårs sundhed, så en sund kost og livsstil bør også være en del af din strategi mod hårtab.

Så når du har fundet den bedste shampoo mod hårtab, skal du huske at supplere din hårplejerutine med hårvitaminer for at opnå optimal sundhed og styrke for dit hår.

FAQ

🤔Hvilken shampoo mod hårtab er bedst?

Vi har udvalgt vores 6 favoritter blandt shampoo mod hårtab, som du bør tage et kig på. Der er også en Testvinder, Bedst til prisen og et Premiumvalg, du kan gå efter.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

🤩 Hvad skal jeg overveje, før jeg køber en shampoo mod hårtab?

Du skal overveje, om shampooen passer til den type hårtab, du oplever. Der findes shampoo til forskellige formål.

Vi har udvalgt vores 6 favoritter blandt shampoo mod hårtab, som du bør tage et kig på. Der er også en Testvinder, Bedst til prisen og et Premiumvalg, du kan gå efter.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

🤔Kan shampoo hjælpe med at få hår til at gro?

Ja, shampoo kan stimulere hovedbunden og hårrødderne, så de både gror nye og stærkere hår. Det er dog ikke et mirakelmiddel, og det kræver tålmodighed at se resultater.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

🧐 Virker økologisk shampoo mod hårtab?

Ja, økologisk shampoo mod hårtab virker lige så godt som shampoo mod hårtab, der ikke er økologisk. Det er kun et spørgsmål om produktets ingredienser.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Amazon har hovedsæde i Seattle, men deres online tilstedeværelse er over hele verden. Som verdens måske største handelsplatform, kan du købe alt på Amazon, om det er shampoo mod hårtab eller ting til hus og have.

Hos Amazon er en række af produkterne i vores testoversigt anmeldt af forbrugerne, der kan give stjerner op til 5 i bedømmelse og knytte en kommentar til deres vurdering. Anmeldelserne opdateres løbende, som nye forbrugere skriver en ny anmeldelse.

Australian Bodycare Hair Loss Wash 250 ml får I alt 4,2 ud af 5 stjerner af forbrugerne.
Du kan se anmeldelserne her

Goldwell Kerasilk Revitalize Redensifying Shampoo 250 ml får en bedømmelse på 4,5 ud af 5 stjerner af forbrugerne.
Du kan se anmeldelserne her

Forbrugerne giver Maria Nila Head & Hair Heal Shampoo 350 ml 4,6 ud af 5 mulige stjerner.
Du kan se anmeldelserne her

Nioxin Loyalty Kit System 2 – Natural Hair får af forbrugerne 4,5 ud af 5 stjerner på Amazon.
Du kan se anmeldelserne her

Samlet scorer Kérastase Specific Bain Prevention Shampoo 250 ml 4,5 ud af 5 stjerner af forbrugerne.
Du kan se anmeldelserne her

Kérastase Genesis Bain Hydra-Fortifiant Shampoo 250 ml får af forbrugerne på amazon en samlet bedømmelse på 4,5 ud af 5 stjerner.

Du kan se anmeldelserne her

Testfamilien er en dansk blog, hvor en familie tester forskellige produkter fra plejeprodukter til produkter til hjem, hus og have. De laver altid en udførlig beskrivelse og tester produkterne grundigt.

Hos Testfamilien har de testet Australian Bodycare Hair Loss Wash 250 ml, der får en positive anmeldelse. De giver shampooen mod hårtab en samlet vurdering baseret på: nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Nytteværdi og holdbarhed scorer ”meget god”, hvilket er den højeste karakter, mens pris og kvalitet får scoren ”god”.

Anmeldelsen er udgivet den: 2. september 2020
Du kan se anmeldelsen her

Ebay er stedet, hvor du kan købe ting og sager fra hele verden online. Handelsplatformen er en af verdens største, og de har afdelinger i mange forskellige lande. På Ebay kan forbrugerne købe produkter, men efter købet har de også mulighed for at anmelde deres køb.

Maria Nila Head & Hair Heal Shampoo 350 ml er bedømt af forbrugerne på Ebay, der giver shampooen en samlet vurdering på 5 ud af 5 stjerner – og dermed topkarakter. Anmeldelserne opdateres dog løbende, som flere forbrugere køber og anmelder produktet på hjemmesiden.

Du kan se anmeldelserne her

YouTube fungerer som en platform for forskellige producenter af videoindhold. Der deles hver eneste dag tusindvis af videoer om alt fra menneskers dagligdag til saglige anmeldelser og tests af produkter.

Just Jeevz har testet Kérastase Specific Bain Prevention Shampoo 250 ml og lavet en Grundig videoanmeldelse på YouTube. Hun har brugt produktet over en længere periode sammen med en række andre produkter, og hun anbefaler shampooen som god mod tyndt og tørt hår.

Anmeldelsen er udgivet den: 15. marts 2016
Du kan se anmeldelsen her

Kérastase Genesis Bain Hydra-Fortifiant Shampoo 250 ml er anmeldt af Mike DeCanter Hair & Beauty på YouTube, der er frisør og beauty-guru.

Anmeldelsen er udgivet den: 21. januar 2016
Du kan se anmeldelsen her

Fra Byrdie.com har vi anvendt artiklen ”A Guide to Picking the Best Shampoo for You” skrevet af Julyne Derrick. Vi har anvendt den til research til teksten ”Guide: Sådan vælger du den bedste shampoo mod hårtab”.

Artiklen er opdateret den: 5. juni 2021
Du kan se artiklen her

Fra Nanogen.com har vi anvendt artiklen ”A hair regrowth shampoo that works: The definitive guide” skrevet af Nicole. Vi har anvendt den til research til teksten ”Guide: Sådan vælger du den bedste shampoo mod hårta
”.

Artiklen er udgivet den: 22. november 2019
Du kan se artiklen her

Fra Scandinavianbiolabs.com har vi anvendt artiklen ”Hair Loss: Causes, Symptoms & 200+ Questions” skrevet af Zac Hyde M.D. Vi har anvendt den til research til teksten ” Hvorfor taber jeg hår? Og hvordan virker en shampoo mod hårtab?”.

Artiklen er udgivet den. 17. marts 2021
Du kan se artiklen her

Fra Nanogen.com har vi anvendt artiklen ”Fact or Fiction: Do Hair Loss Shampoos Work to Stop Hair Loss?” skrevet af Dr. Lindsey. Vi har anvendt den til research til teksten ” Hvorfor taber jeg hår? Og hvordan virker en shampoo mod hårtab?”.

Du kan se artiklen her

Theguardian.com er en online udgave af avisen, hvor de deler både nyheder og guides til deres læsere. Fra Theguardian.com har vi udvalgt artiklen ”Seven ways … to avoid hair loss” i vores research til ”Sådan undgår du hårtab”. Artiklen er skrevet af David Cox.

Artiklen er udgivet den: 23. april 2018
Du kan se artiklen her

Healthline.com skriver om sundhed og guider deres læsere i, hvordan de bedst passer på deres krop. Vi har anvendt artiklen ”Hair Loss Prevention: 22 Tips to Help Save Your Hair” skrevet af Ashley Marcin til vores research til ”Sådan undgår du hårtab”.

Artiklen er udgivet den: 28. januar 2019
Du kan se artiklen her

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Redaktionen

Skriv en kommentar