fbpx

Ærgrer du dig over det ekstra fedt på lårene, når du kigger dig i spejlet eller skal hoppe i et par stramme bukser? 

Ridebukselår er helt naturligt, men det kan være generende, hvis du har ekstra fedt på siderne af lårene. Det er så godt som umuligt at træne fedtet væk med ridebukselår øvelser, så der skal andre midler til permanente løsninger.

Vil du af med ridebukselår, findes der flere metoder. Du kan altid starte med at tabe dig, men der findes også andre alternativer som fedtfrysning og fedtsugning, der behandler området specifikt. Du kan derfor sagtens slippe af med ridebukselårene, hvis du vil af med det genstridige fedt.

Hvad er ridebukselår?

Ridebukselår er et navn for lår, hvor fedtet sidder særligt på ydersiden. Navnet kommer af, at man tidligere ikke brugte de moderne og stramme ridebukser, men derimod bukser, der posede omkring lårene. Bukserne havde derfor en karakteristisk form, hvor de posede ud, inden de strammede ind ved knæet for at passe i ridestøvlerne. Ridebukselår er derfor lår, hvor der et ekstra fedtlag på ydersiden af låret, der giver en facon lig de gamle ridebukser.

Vil du gerne ridebukselårene til livs, så er der flere muligheder, du kan gøre brug af. Hos både Roskilde Privathospital og Cerix kan du få behandlinger, der rammer ridebukselårene specifikt, så du får en permanent løsning på problemet.

ceriX

CeriX er et velkendt dansk brand med speciale i kosmetiske behandlinger. Virksomheden har 7 klinikker og er registreret samt godkendt af styrelsen for patientsikkerhed.

Læs om andres oplevelser med CeriX her

Sådan slipper du af med ridebukselår

Det kan være meget generende at have ridebukselår, hvis det hæmmer dig i din hverdag. Det kan gøre det sværere at finde bukser, der passer til din kropsfacon, men det kan også påvirke dit selvbillede negativt.

Som kvinde er det næsten umuligt at spise rigtigt og træne ridebukselår væk, hvis det er det eneste, du vil af med. Mange kvinder kan opleve at stadig have ridebukselår, selvom de er normalvægtige efter at have tabt sig, skriver Elle.

Kan jeg træne ridebukselår væk?

thigh 2 (1)

Det korte svar på, om du kan træne dine ridebukselår væk, er nej. Du kan tabe dig over hele kroppen, så ridebukselårene også svinder.

Det er umuligt at tabe dig, så bestemte fedtdepoter svinder hurtigere end andre. Har du ridebukselår, kan du derfor ikke tabe dig specifikt der, hvis du går i gang med en slankekur. Punktforbrænding er en skrøne, for kroppen taber fedtet jævnt over hele kroppen, når du slanker dig (kilde: Sundhed.dk).

Fedtdistributionen hos henholdsvis mænd og kvinder er bestemt af både genetik og hormoner. Har dine forældre derfor tendens til at fedtet sidder på lår, hofter og bagdel, vil du derfor ofte være genetisk disponeret for at fedtet sætter sig der.

Samtidigt har hormonerne østrogen og testosteron betydning for, hvordan kroppen deponerer fedt. Som kvinde vil østrogenniveauet ofte gøre, at fedtet har større tendens til at sætte sig på underkroppen, mens mænd oftere har de største fedtdepoter på overkroppen (kilde: Netdoktor.dk).

Slip af med ridebukselår med ridebukselår behandling

Der findes forskellige metoder til at slippe af med ridebukselår. Du kan altid starte med at tabe dig og se, om det har en ønsket effekt på lårenes størrelse og facon.

Samtidigt vil et vægttab ofte være nødvendigt, hvis du skal gennem en fedtsugning, der kræver narkose og kirurgisk indgriben.

Hos Roskilde Privathospital tilbyder de fedtsugning af det genstridige fedt på ydersiden af lårene. Hos Cerix kan du vælge mellem en fedtfrysning eller en fedtsugning, hvis du vil ridebukselårene til livs. Selvom resultatet er mindre lår ved begge behandlinger, så er der fordele og ulemper ved begge typer.

privathos

Roskilde Privathospital er en af de førende klinikker indenfor diverse kosmetiske behandlinger. Virksomheden lægger stor vægt på kvalitet, etik, engagement og omhu.

Læs om andres oplevelser med Roskilde Privathospital her

Fedtsugning af ridebukselår

Vil du ridebukselårene til livs, kan du vælge at få foretaget en fedtsugning. Fedtsugning kan være en rigtig god løsning for sunde og raske patienter med ønsker om et blivende resultat, ifølge M.G. Berry. Så længe det er udført af en dygtig og trænet specialist med de rigtige teknikker, får patienterne gode og permanente resultater, så ridebukselårene ikke kommer igen.

Fordele ved fedtsugning af ridebukselår

Fordelen ved en fedtsugning er, at du ikke blot kommer af med fedtet, der ligger i fedtcellerne, men at selve fedtcellen suges med ud. Hvis du taber dig på konventionel vis, vil fedtcellerne stadig ligge i området og blive fyldt op, hvis du tager på (kilde: Sundhed.dk).

Ved en fedtsugning kan du permanent fjerne både fedt og fedtceller fra ydersiden af låret, så du ikke risikerer at fedtet igen sætter sig på ydersiden af låret, når du tager på. Du kommer derfor permanent af med ridebukselårene, medmindre du tager meget på efter operationen.

En fedtsugning kan udføres samtidigt med andre operationer som et brystløft.

Ulemper ved fedtsugning af ridebukselår

Ulempen ved at få foretaget en fedtsugning er, at det er en kirurgisk operation, der kræver at du kommer i fuld narkose. Det stiller særlige krav til dit helbred og generelle sundhedstilstand, og det er forbundet med en risiko for både infektioner, ar, skader på nerver og ujævnheder i området (kilde: Sundhed.dk).

Fedtfrysning af ridebukselår

En mindre invasiv måde at behandle ridebukselår på, er ved en fedtfrysning. Fedtfrysning er en relativt ny behandling, der er videnskabeligt bevist at kunne minimere fedt i bestemte områder – også ridebukselår.

Ved en større videnskabelig undersøgelse af 53 patienter uden foregående fedtsugning eller brug af slankepiller kunne fedtfrysning minimere omkredsen af hvert lår med 5,63 cm i gennemsnit efter 6 måneder.

Det kan derfor være en løsning, hvis du ikke har lyst eller mulighed for at gennemgå den mere invasive fedtsugning. Særligt kvinder med moderat og meget lokaliserede ridebukselår får god effekt af behandlingen ifølge undersøgelsen.

Fordele ved fedtfrysning af ridebukselår

De klare fordele ved fedtfrysning er, at det ikke er en invasiv behandling. Du skal derfor hverken i narkose eller opfylde særlige sundhedskrav før. Det kan derfor også bruges af dig, der ikke kan gennemgå en operation, eller hvor fedtsugning ikke er muligt, fordi fedtlaget er for tyndt.

I stedet behandles området lokalt med en særlig CoolTech-maskine, der fryser fedtet ned til -8o C. Fedtcellerne krystalliseres og ødelægges af nedfrysningen, og bagefter udskiller kroppen dem automatisk selv. Når lårene behandles vil der ofte være en reduktion på mellem 20 og 25 % af fedtceller i området (kilde: Cerix).

Fedtfrysning kan udføres på helt normalvægtige patienter, der ikke kan komme af med ridebukselårene specifikt, selvom de træner og spiser rigtigt.

Behandlingen med fedtfrysning er uden smerter, og du kan underholde dig selv med en bog, podcast eller arbejde på computeren, mens behandlingen står på. En behandling tager cirka en times tid (kilde: Cerix).

Ulemper ved fedtfrysning af ridebukselår

Efter behandlingen med fedtfrysning, kan du få rødme og blå mærker i området. Mærker og ømhed vil være væk efter 1 til 2 uger, men ellers kan du fortsætte med dine vante vaner lige efter behandlingen.

Hvis du vælger at behandle dine ridebukselår med fedtfrysning, skal du væbne dig med tålmodighed. De ødelagte fedtceller skal først udskilles af kroppen, før du kan se resultater. Det vil ofte tage 2 uger og mellem 8 til 12 uger, før det endelige resultat er opnået. Ofte skal du have gentaget behandlingen efter 12 uger, hvis du vil have yderligere fedtreduktion (kilde: Cerix).

Det skal du vide om vægttab efter kropstype

Vil du forsøge dig med træning, før du kaster dig over andre typer af behandling mod ridebukselår, så skal du træne efter din kropstype, skriver Alt. Fedtet sætter sig forskelligt fra person til person, og din kropstype kan afgøre, hvordan du skal træne for at slippe for uønskede fedtdepoter.

Ridebukselår er, når fedtet sidder på ydersiden af lårene, hvor du ofte har mere fylde forneden end på overkroppen. Hvis du vil forsøge at træne ridebukselår øvelser, så bør du ifølge Alt træne 4 gange om ugen med 30 minutters gang eller løb og 15 minutters styrketræning.

Sådan kan du komme af med fedtet på dine lår

Hos TV2 har de lavet en guide til, hvordan du kan trimme lårene og arbejde på ridebukselår med træning. Anne Bech er fitnessekspert og aerobic- og fitness-instruktør, og hun har 3 gode bud på øvelser til mere faste lår.

Det vil hjælpe på lårenes facon, hvis du træner muskulaturen, mens de ekstra forbrændte kalorier vil betyde et vægttab. Det kan tilsammen give indtrykket af mindre ridebukselår, hvis det er dit mål.

Selvom du træner og spiser rigtigt, kan du sagtens være normalvægtig og stadig have ridebukselår. Kommer træningen det derfor ikke til livs, kan du slippe af med ridebukselårene med de anbefalede behandlinger hos Roskilde Privathospital og Cerix.

Konklusion

Ridebukselår er ikke noget, der kræver øjebliklig behandling, men det kan være generende, hvis du ikke er tilfreds med dit spejlbillede. En god løsning på problemet er at starte med et vægttab, hvor du kan minimere fedtdepotet med træning og kalorieunderskud. Det kan dog være nødvendigt med behandlinger med fedtfrysning eller fedtsugning, hvis det genstridige fedt ikke forsvinder med vægttab.

I denne artikel har vi anvendt en række artikler og videnskabelige undersøgelse i vores research af behandlingen af ridebukselår. Vi har blandt andet brugt videnskabelige artikler fra Journal of the American Society of Plastic Surgeons, Sundhed.dk og Netdoktor.dk. Derudover har vi brugt artikler fra Elle, Alt og TV2 til at undersøge trænings-og behandlingsmulighederne.

FAQ

🤩Hvem får ridebukselår?

Kvinder er i størst risiko for at udvikle ridebukselår. Det skyldes ofte både genetiske og hormonelle betingelser, der får fedtet til at sætte sig særligt på ydersiden af lårene.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

🤔Hvad er ridebukselår?

Ridebukselår er lår med en særlig facon, hvor fedtet særligt sidder på ydersiden. Det giver indtrykket af at have et par gammeldags ridebukser på med ekstra fylde i siderne.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

🧐Hvordan kommer man af med ridebukselår?

Det er muligt at træne og tabe dig, så ridebukselårene synes mindre. Du kan også bruge behandlinger som fedtfrysning og fedtsugning til at behandle området lokalt og permanent.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Beskrivelse af kilder

Elle er et dansk kvinde- og modemagasin, der særligt beskæftiger sig med alt indenfor sundhed, mode og livsstil generelt. Magasinet udkommer både digitalt og i fysisk format.

Vi har anvendt artiklen ”Sådan slipper du af med ridebukselår” skrevet af Mia Qvist Scheelsbeck. Artiklen kommer ind på, hvordan du kan tabe dig, og hvilke andre behandlinger der eksisterer.

Artiklen er udgivet den: 10. juli 2013
Du kan læse artiklen her

Sundhed.dk er den danske sundhedsportal, der har eksisteret siden 2003. Deres artikler er skrevet af læger og specialister indenfor deres bestemte felter.

Vores research består blandt andet af artiklen ”Overvægt og vægttab – hvordan kan det lykkes?” skrevet af klinisk diætist Randi Tobberup. Artiklen går i dybden med vægttab, og hvordan kroppen forbrænder fedt.

Artiklen er opdateret den: 23. september 2019
Du kan læse artiklen her

Vi har også brugt artiklen ”Fedtsugning” af speciallæge Martin Heje. Artiklen beskriver proceduren for fedtsugning og kommer omkring fordele og ulemper ved behandlingen.

Artiklen er opdateret den: 26. september 2019
Du kan læse artiklen her

Alt er et dansk kvindemagasin, der udkommer både fysisk og i digital format. Artiklerne handler særligt om mad, bolig, livsstil og mode.

Til at forstå, hvorfor fedtet fordeler sig forskelligt på kroppen alt efter kropstype, har vi anvendt artiklen ”Sådan taber du dig efter din kropstype” af Christina Bølling.

Artiklen er udgivet den: 20. maj 2013
Du kan læse artiklen her

Netdoktor.dk er en side, der deler videnskabeligt og lægefagligt indhold på et letlæseligt sprog til danskerne. Hver måned har siden over 2 millioner besøg. 

I vores research har vi brugt artiklen ”Overvægt og fedtfordeling på kroppen” af Pia Müller, praktiserende læge, psykoterapeut MPF.

Artiklen er opdateret den: 10. maj 2021
Du kan læse artiklen her

TV2 er en dansk tv-station, der har eksisteret siden 1986. De har både flere tv-kanaler og en aktiv hjemmeside, hvor de deler nyheder og indhold.

Artiklen ”Sådan kommer du af med fedtet på dine lår” har vi anvendt i vores research. Artiklen er skrevet af journalist Jacob Bendixen Andersen hos TV2.

Artiklen er opdateret den: 5. januar 2015
Du kan se artiklen her

M.G. Berry, Dai Davies (2010). “Liposuction: A review of principles and techniques”. I Journal of the American Society of Plastic Surgeons, volume 64, udgave 8, side 985-992.

Artiklen er udgivet den: 20. december 2010
Du kan læse artiklen her

Adjadj, Lucille M.D.; SidAhmed-Mezi, Mounia Ph.D.; Mondoloni, Marine M.D.; Meningaud, Jean Paul M.D., Ph.D.; Hersant, Barbara M.D (2016). “Assessment of the Efficacy of Cryolipolysis on Saddlebags: A Prospective Study of 53 Patients”. I Journal of the American Society of Plastic Surgeons, volume 140, udgave 1, side 50-57.

Artiklen er udgivet den: 22. november 2016
Du kan læse artiklen her

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Redaktionen

Skriv en kommentar