fbpx

Mange kender det at lægge makeup, hvor huden nedeunder er tør. Makeuppen kan lægge sig i kager rundt på ansigtet, hvilket især gælder ens foundation, og man opnår ikke den ønskede glathed og ensartethed, som man stræber efter. I løbet af dagen kan man også opleve, at makeuppen bevæger sig rundt på ansigtet og langsomt forsvinder, som timerne går. Disse problemer kan man dog løse ved at anvende en primer under sin makeup. Der er flere forskellige typer af primere på markedet. Nedenfor er samlet en oversigt over de primere, der klarer sig bedst i test.

Ole Henriksen Banana Bright Face Primer

Vores anbefaling

 • Giver den smukkeste glød
OLE HENRIKSEN Banana Bright Face Primer
savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout

Denne primer fra Ole Henriksen er i stand til at give huden på ansigtet en flot glød, og den har den såkaldte “soft-focus”-effekt.

Primeren indeholder lysnende pigmenter, så man på denne måde kan få den flotteste glød og en smuk glans i ansigtet. Primeren er let farvet og er inspireret af produktet “bananpudder”.

Denne primer er også i stand til at udviske rynker og andre linjer, der kan være synlige i ansigtet således, at man får en glat og ensartet overflade på huden.

Man har mulighed for at anvende denne primer på flere forskellige måder. Man kan både bruge den i selve ens foundation eller som highlighter på kindbenene. Derudover kan man også anvende den direkte på huden under ens makeup.

Uanset på hvilken måde, man vælger at anvende denne primer fra Ole Henriksen, får man en smuk glød og hud, der ser sund og frisk ud.

Primeren indeholder blandt andet både C-vitamin til at hjælpe imod alderstegn og E-vitamin, der er en antioxidant, som er med til stabilisere indholdet af C-vitamin samt pleje huden.

Produktet indeholder 30 mL, og normalprisen for denne primer er cirka 389,95 danske kroner, hvilket er en lidt højere pris.

The Ordinary High-Spreadability Fluid Primer 30ml

Meget værdi for pengene

 • Flotte 4,5 ud af de 5 mulige stjerner fra over 500 anmeldelser hos Amazon.com
 • Fine 4 stjerner blandt kunder på cultbeauty.co.uk
 • 4,4 stjerner ud af 5 mulige i gennemsnit af 250+ anmeldelser hos Influenster.com
The Ordinary High Spreadability Fluid Primer 30ml

i samarbejde med PriceRunner

Denne primer fra The Ordinary er en ægte vinder blandt de mange glade brugere. Den er beviset på, at en god primer, der forbedrer udseendet af din make up, ikke nødvendigvis behøver at koste en formue. Til en ret overskuelig pris får du en primer, der fungerer som den skal og lever op til forventningerne ifølge de mange glade brugere af produktet, hvilket fremstår tydeligt af de flotte 4,5 stjerner blandt brugeranmeldelser hos Amazon.com.

Primeren er vegansk og fugtgivende. Af de mange tilfredse kunders anmeldelser på Amazon.com fremgår det, at den dækker behovet for både kunder med almindelig eller tør hud samt personer med moden hud eller rynker, hvor den fint ligger en god grobund, der får den efterfølgende foundation til at fremstå langt bedre og i længere tid. En kunde hos Amazon giver produktet topkarakteren 5 stjerner og indleder sin anmeldelse med denne klare sætning ”This is the perfect product from someone who has more mature skin”.

Primeren ligger grobunden for din make up

Der er ingen tvivl om, at mange brugere af make up vil kunne have flere fordele ved at bruge en primer under f.eks. fundationen, da det får den efterfølgende make up til at fremstå skarpere og mere naturligt. Denne variant fra The Ordinary har et flydende indhold på 30 ml, og emballagen indeholder en pipette, der gør den meget nem at bruge. 

The Ordinary High-Spreadability Fluid Primer vs markedet

Denne primer fra The Ordinary er en af de billigste primere på markedet. Det afspejler sig dog bestemt ikke i kvaliteten af produktet, der bestemt er overgår prisens forventninger. Flere af køberne hos Amazon.com har forsøgt sig med flere forskellige af de også dyrere primere, og mener på den baggrund, at denne primer er meget god til prisen. Den kan sagtens vurderes i sammenhæng med flere af de langt dyrere produkter på markedet, når det kommer til kvaliteten. Derfor er denne primer en ægte vinder, når man sammenstiller pris og kvalitet. Du får altså meget for pengene med denne primer. 

Gode ting ved The Ordinary High-Spreadability Fluid Primer

 • Vegansk
 • 30 ml flydende indhold
 • Lav pris
 • Høj kvalitet
 • Til flere forskellige hudtyper.

Max Factor Miracle Prep Illuminating & Hydrating Primer 30ml – god for alle hudtyper

 • God i test hos det store tyske magasin allesbeste.faz.net
 • Meget flotte 4,4 stjerner ud af de 5 mulige iblandt tusindvis af anmeldelser hos amazon.com
Max Factor Miracle Prep Illuminating & Hydrating Primer 30ml
Beautycos
På lager
64 kr.
savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout

Denne primer fra Max Factor er en af de mest populære produkter hos den amerikanske gigant Amazon.com. Primeren er anmeldt af mere end 2500 brugere, der i gennemsnit har givet produktet meget flotte 4,4 stjerner ud af de 5 mulige stjerner. Det understreger, at langt størstedelen af disse mange købere har været tilfredse og begejstrede for dette produkt samt overgået de store forventninger, der altid medfølger, når man bruger et produkt fra Max Factor. Det store antal positive anmeldelser fra brugere og købere er det bedste vidnesbyrd om, at denne primer bestemt lever op til forventningerne hos køberne og fungerer godt som underliggende make up, der fremhæver f.eks. den efterfølgende foundation. Denne primer både fremhæver kvaliteten af make up’en samt forlænger holdbarheden på den.

Det store tyske magasin Allesbeste, der har lavet en meget stor test af primere har vurderet netop denne primer fra Max Factor som testens ”God i test”, hvilket bevidner, at også eksperterne ser produktet som et kvalitetsprodukt, der leverer høj kvalitet og fås til en god pris.

God til alle hudtyper

Denne primer kan bruges af uanset hudtype. Den fungerer altså både til normal hud, sart hud og sensitiv hud. Den leverer fugtighed til din hud og skaber den bedste grobund og forudsætninger for den efterfølgende foundation, der skal fremhæve dit ansigt og give dig et friskt og skarp udtryk. Derudover indeholder primeren vigtige vitaminer for din hud, og gavner altså både det visuelle udtryk og styrken af din hud. 

Max Factor Miracle Prep Illuminating & Hydrating Primer vs markedet

Denne primer fra Max Factor ligger i den billigere ende af skalaen, når det kommer til prisen. Det er dog ikke noget, der kommer til udtryk i kvaliteten af produktet. Sammenlignet med de andre produkter i denne prisklasse, så får dette produkt meget gode anmeldelser og eksperterne hos Allesbeste har vurderet denne primer til at være god sammenlignet med markedet. Du får altså et kvalitetsprodukt fra Max Factor, der lever op til dine forventninger til en fordelagtig pris. 

Gode ting ved Max Factor Miracle Prep Illuminating & Hydrating Primer

 • Til alle hudtyper
 • Også til sart hud
 • Indeholder vitaminer
 • Fugtgivende 
 • 30 ml indhold
 • Fremhæver din foundation.

Clinique Superprimer Universal Face Primer – en let primer

Clinique Superprimer Universal Face Primer 30ml
savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout

Smashbox Photo Finish Pore Minimizing Primer – mindsker porer i ansigtet

Denne primer fra mærket Smashbox er en primer, som får makeup til at holde længere på ansigtet og udjævner samtidig også huden. Det er en matterende primer, som også er vandafvisende.

Selv om produktet er vandafvisende, så irriterer denne ikke din hud og tilstopper heller ikke dine porer. Det er også et oliekontrollerende produkt, som hjælper med olie på huden.

Primeren kan anvendes til alle hudtyper og er især god til olieret eller kombineret hud. Den er nemlig i stand til at kontrollere olie på huden i op til 8 timer. På denne måde fås et mat udseende.

Produktet er vegansk og cruelty free. Dertil er det også oftalmologisk testet og ikke-aknegen.

For at få det bedste resultat kan man vælge at anvende denne primer med en creme eller flydende foundation. Produktet anvendes ved at varme det op med fingrene og derefter påføre et jævnt lag på huden. 

Man kan både vælge at anvende produktet oven på eller under foundation eller sågar helt alene.

Et godt tip er at anvende den primer på områder, hvor der forekommer olie i løbet af dagen. Således fås den bedste oliekontrol.

Primeren er på 30 mL, og normalprisen er cirka 269,95 danske kroner. Dette er en lidt højere pris, men der fås dog en primer, der er effektiv og giver huden et smukt og glat udseende.

Smashbox Photo Finish Foundation Primer – en perfekt base til makeup

Smashbox Photo Finish Foundation Primer 30ml
savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout

Denne primer fra Smashbox er god til at udjævne huden, så den bliver ensartet og en perfekt base til at lægge makeup, så man for eksempel får en flot og ensartet foundation.

Det er en let primer, som passer til alle hudtyper og kan anvendes på flere forskellige måder. Man kan vælge enten at bruge denne primer fra Smashbox under ens foundation eller helt alene. Den påføres blot på huden med fingrene.

Primeren er i stand til at forlænge din makeups holdbarhed samt at mindske synligheden af linjer og porer i ansigtet. Man opnår dermed den perfekte hud, der også føles blød.

Det er en vegansk primer uden parfume, som også beskytter din hud mod forurening og andre skader grundet dens indhold af E- og A-vitamin samt grøn te og vindruekerneekstrakt.

Denne primer indeholder 30 mL primer, og prisen for dette produkt er normalt 249,95 danske kroner. Dette er en god pris for en primer, som er i stand til at give huden et smukt og ensartet udseende.

NYX Professional Makeup Angel Veil Skin Perfecting Primer – et friskere udseende til huden

NYX Angel Veil Skin Perfecting Primer 30ml
savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout

Denne primer fra mærket NYX er en effektiv primer, som kan påføres under din makeup. Den skaber en god base og pude, hvorved at ens påføring af makeup bliver forbedret.

Når primeren påføres huden, får man en ensartet overflade og et mat finish og udseende, da der er meget lidt glans i primeren. Påføringen af makeup bliver herved meget nemmere, og det færdige makeup look ser skarpere ud.

Det er en meget let primer, og den vil få huden til at føles så blød som silke mellem fingrene. Det er næsten som om, at huden er blevet rørt af en engel, hvilket også fremgår af produktets navn “Angel Veil Skin”.

Primeren får også makeuppen til at blive på huden i længere tid, og holdbarheden af dit makeup look forlænges altså.

Denne primer af mærket NYX indeholder 30 mL primer, og prisen for dette produkt er normalt cirka 149,95 danske kroner. Dette er en overkommelig pris for et effektivt produkt.

Mac Prep + Prime Fix + Original – en primer, der har vundet flere awards

MAC Prep + Prime Fix + Original 100ml
NordicFeel
På lager
229 kr.
Nicehair.dk
På lager
230 kr.
Lyko
På lager
230 kr.
savier 4 Rabatkoder fundet party

Vi har fundet 4 Rabatkoder. Download Savier og få tilføjet den bedste ved check out finger

Indløs rabat, installér Savier 🔓
Salling
På lager
230 kr.
LOOKFANTASTIC
På lager
242 kr.
savier 4 Rabatkoder fundet party

Vi har fundet 4 Rabatkoder. Download Savier og få tilføjet den bedste ved check out finger

Indløs rabat, installér Savier 🔓

Denne primer fra Mac er en kendt primer på markedet. Det er en bestseller, og den har vundet flere awards igennem årene blandt andet en Danish Beauty Award i 2019. Den har også været populær hos mange professionelle makeupartister. 

Primeren er fugtgivende til huden, så man undgår tør hud. Derudover er den også med til at opfriske huden, og den sikrer, at makeuppen sidder, som den skal, på huden. 

Denne Fix + primer fra Mac er oftalmologisk og dermatologisk testet. Det er derfor sikkert, at primeren passer til alle hudtyper. 

Ingredienser, der er i denne primer fra Mac, er blandt andet flere mineraler og vitaminer. Der er også både grøn te, agurk og kamille i primeren, som er med til at gøre huden frisk i løbet af hele dagen.

Man har mulighed for at anvende denne primer på flere forskellige måder. Det kan både være at benytte den i løbet af dagen til at spraye oven på ens makeup for at opfriske makeuppen og give huden lidt fugt. Man kan også anvende den inden, man lægger makeup for også at fugte huden.

Ud over disse muligheder kan man også bruge denne primer fra Mac til at intensivere øjenskygge, så farven bliver kraftigere. Ellers kan man også forbedre ens makeup såsom foundation, pudder og blush, så de bliver nemmere at blende ind.

For at anvende produktet bedst muligt skal man spraye primeren på ansigtet med en afstand på cirka 30 centimeter. 

Primeren er i stand til at fiksere din makeup i op til 12 timer, og den har en naturlig og frisk duft.

I denne primer fra Mac er der 100 mL primer. Prisen for produktet er normalt cirka 174,95 danske kroner, hvilket er en meget overkommelig pris.

Læs også: Sådan får du bugt med rynkerne: Her finder du de 13 bedste rynkecremer til mænd

Se vores artikel om: Test af concealer – her finder du de bedste concealers for en smuk hud

Læs også: Find den bedste pudder for dig – her er de 14 bedste fra test

Læs også: Føler du dig bleg efter en lang vinter? Her er samlet en oversigt over de bedste selvbrunere.

Se også Bedste Makeup Primers til din hudtype: Sådan bruges Makeup Primer skrevet af da.woman-mir.com

FAQ

🤓 Hvad gør en primer?

Mange oplever, at makeuppen bevæger sig rundt på ansigtet i løbet af dagen og langsomt forsvinder, som timerne går. Disse problemer kan du dog løse ved at anvende en primer under sin makeup. En primer kan forlænge holdbarheden, øge intensiteten og generelt set forbedrer makeuppens ydeevne.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

🤔 Er en primer nødvendig?

Nej, det kommer fuldstændig an på, hvad du ønsker, og hvor meget makeup du bruger. Det kan være en stor fordel at bruge en primer, hvis du bruger meget makeup, da makeuppen kan forsvinde i løbet af dagen uden en primer.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

👍 Kan jeg have primer på uden anden makeup?

Ja, det kan du godt. En primer er et makeupprodukt, du bruger oven på din dagcreme og under din makeup. Primeren kan også bruges alene uden makeup ovenpå, hvor den gør huden glattere, mere ensartet i tonen, og de små porer i huden bliver mindre tydelige.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

🧐 Er en primer dårlig for huden?

Nej, det er det ikke. En primer er ikke dårlig for huden og giver heller ikke bumser. Du skal bare huske at fjerne makeuppen om aftenen. Du kan altid læse, hvad produktet indeholder for at sikre dig, at huden ikke udsættes for en masse tilsætningsstoffer.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Hvad er en primer?

Primere er en populær type make-up produkt, som bruges som base for foundation og andre makeup produkter. Primere er kendt for at forberede huden på makeup påføring ved at jævne hudtonen og forbedre hudens tekstur. Derudover hjælper primere med at forlænge holdbarheden af makeuppen og minimere porer og fine linjer.

Når din hud er forberedt med en primer, vil din makeup være lettere at anvende, og du vil have en mere glat og ensartet overflade at arbejde på. Derudover vil primere hjælpe med at forhindre, at din makeup bliver fedtet eller falmer i løbet af dagen.

I kombination med et god makeup spejl med lys vil primere hjælpe dig med at opnå en professionel finish på din makeup. Sørg for at vælge en primer, der passer til din hudtype og -farve, og som indeholder ingredienser, der hjælper med at forbedre din hudtekstur og tilføjer en sund glød. At investere i både en makeup primer og en makeup spejl med lys kan være nøglen til at opnå et smuk og holdbar makeup look.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Redaktionen

Skriv en kommentar