fbpx

Der er mange mennesker, som ikke har et forhold til sovemasker, fordi de aldrig har prøvet en, og derfor ikke har erfaring med en. En sovemaske kan være et fantastisk hjælpemiddel i mange sammenhænge, hvor man ønsker at sove, selvom omstændighederne ikke er til det. Det kan eksempelvis være i et fly, eller et rum hvor der ikke er mørkt nok for dig. 

Nogle gange er det bare ikke nok at lukke øjnene, for at lukke lyset ude. Det giver bare den ekstra fornemmelse af mørke og ro, når man tager en sovemaske på. Her finder du en guide over sovemasker, så du hurtigt kan finde den rette til dine behov. 

RejseGear – Travel Pack – Den komplette pakke til rejsen

RejseGear - Travel Pack – Den komplette pakke til rejsen

Denne pakke indeholder alt, hvad du skal bruge, for at komme frem til din destination, uden at være fuldstændig kvæstet. Test det på din næste rejse, og du rejser aldrig uden igen. 

Pakken indeholder tre essentielle remedier, som vil gøre din rejse lettere: 

– 1 ergonomisk nakkepude 

– 1 silke sovemaske

– 1 sæt ørepropper 

Den ergonomiske nakkepude har altid været et hit hos rejsende. Den gør, at man kan sidde langt mere komfortabelt i længere tid ad gangen. På samme tid gør den, at man ikke får nakkeskader, fordi nakken befinder sig en unaturlig position over en længere periode. Puden er udstyret således, at man selv kan justere lufttrykket, så man kan finde et niveau, der passer bedst. 

Sovemasken der følger med sikrer, at du får de optimale betingelser til at sove undervejs på rejsen. Sovemasken lukker stort set alt lys ude, da det ikke kan lade sig gøre at lukke af for alt lys, uden at man benytter sig af en langt mere omfattende sovemaske. Den er medgørlig, og har tydelige indstillinger i forhold til at tilpasse den hovedformen. 

Ørepropperne er en videreudvikling af den øreprop, man kender. Det er ikke den normale silikone øreprop, men dette er en model, som sætter sig ordentlig fast i øregangen, så det stort set ikke kommer noget støj ind. 

RejseGear – Silke Sovemaske – En sovemaske i silkesatin

RejseGear – Silke Sovemaske – En sovemaske i silkesatin

Denne sovemaske fra RejseGear er en komfortabel sovemaske fremstillet af silkesatin. I og med at den er fremstillet af silke, er den utrolig blød og behagelig at have på. Den er meget skånsom for ansigtet, og man kan derfor have den på i lang tid ad gangen. Dette er en kæmpe fordel, hvis man ønsker det ultimative søvn derhjemme eller på rejsen. 

En sovemaske har potentialet til at blive din nye og bedste følgesvend på rejsen. Hvis man har været ude og rejse før, ved man, hvor svært det er at falde til ro i offentlig transport på grund af lysindfaldet og støjen. Dette kan denne sovemaske hjælpe med – i hvert fald på lyssiden. Test selv hvor meget en sovemaske kan gøre for dig. 

Sovemasken kan selvfølgelig også bruges andre steder end på rejsen. Den er også meget anvendelig, når man bare ønsker at få det meste ud af sin søvn. Søvn er faktisk en af de vigtigste elementer, når det kommer til sundhed. Man tænker bare ikke på det i samme grad som eksempelvis kost og motion. 

RejseGear – Luksus 3D Sovemaske Sort – Designet til et passende fit

RejseGear – Luksus 3D Sovemaske Sort – Designet til et passende fit

Som overskriften indikerer, er denne sovemaske en af luksusmodellerne. Det er såkaldt 3D sovemaske, hvilket betyder, at den er designet til at tilpasse sig ansigtets struktur. Når sovemasken tilpasser sig ansigtet, får du det bedste fit, og det skal ikke herske noget tvivl om, at sovemasken sidder, som den skal. 

Derfor er denne sovemaske også passende, hvis man ønsker at bruge den lang tid ad gangen. Det kan være, at man er ude og flyve i mange timer, og man ønsker at sove undervejs. Så kommer masken virkelig til sin magt, og du kan få en flyvetur, hvor du faktisk er veludhvilet, når du når frem til din destination. Test selv, hvor meget en sovemaske kan gøre for dig. 

Sovemasken er udstyret med velcro stropper, som gør, at det er nemt at tilpasse sovemasken alt efter dine behov. Hvis man ønsker det, er den også nemt at låne sin sovemaske ud, fordi det er så nemt at tilpasse størrelsen på den. Dette er faktisk en komplet sovemaske til dig, som ønsker at få det bedste ud af din søvn – både på rejsen og derhjemme.

RejseGear – 3D Sovemaske Sort – Designet til at passe på ethvert ansigt

RejseGear – 3D Sovemaske Sort – Designet til at passe på ethvert ansigt

Denne sovemaske fra RejseGear besidder en fordel, som ikke så mange andre sovemasker gør. Det er nemlig muligt at sove på siden, uden at blive generet af denne sovemaske. Størstedelen af de store sovemasker er irriterende, når man ligger på siden. Det er ikke tilfældet ved denne sovemaske. Test selv, hvor behagelig den er, ved at prøve den sovemaske. 

Udover at være god, når man sover på siden, er den også fremstillet i et 3D materiale, som gør, at den tilpasser sig enhver ansigtsform og ansigtsstruktur. Den er endvidere behagelig at have på, så den er meget passende til længere rejser eller lange nætter. 

Når man tager denne sovemaske på, vil man hurtigt bemærke, at der er mere plads omkring øjnene end andre sovemasker. Dette kan være en stor fordel, hvis du har make up på, og ikke ønsker at ødelægge den. Så uanset om du ønsker at bruge den på rejsen, om natten eller bare til en lur, så er denne sovemaske den bedste mulighed for at få det optimale ud af din søvn. 

RejseGear – Prinsesse Sovemaske – Lign en prinsesse, når du sover

RejseGear – Prinsesse Sovemaske – Lign en prinsesse, når du sover

Denne sovemaske henvender sig lige umiddelbart til et lidt mere begrænset klientel. Det er ikke den mest neutrale sovemaske på markedet. Det er der vist ingen, der bliver stødt over, at der bliver sagt. Men uanset hvordan en sovemaske ser ud, er dens primære formål at sikre dig en mere behagelig søvn, hvad enten du er ude og rejse eller bare ligge hjemme i sengen. 

I løbet af de seneste par år er der blevet fokuseret mere og mere på søvn i forhold til sundhed. Det er meget vigtigt, at man får sin søvn. Hvis man ikke for sovet igennem, kan det i det lange løb betyde, at man tager skade af det. Her snakker vi selvfølgelig kun om nattesøvnen eller din primære søvn, og tæller ikke middagslure og mindre lure med. Test en sovemaske i dag, og få det bedste ud af din søvn. 

Hvis du har besvær med at sove ordenligt om natten, kan det være, at en sovemaske kan hjælpe dig. Det er medvirkende til at lukke mindre lys ind, og derfor hjælpe dig med en dybere søvn. Det er både nemmere at falde i søvn, men søvnen bliver også dybere, når man først er faldet i søvn.

RejseGear – Sweet Dreams Sovemaske – En sovemaske med blondekant

RejseGear – Sweet Dreams Sovemaske – En sovemaske med blondekant

RejseGear – Solbrille Sovemaske – Se sej ud, selv når du sover

RejseGear – Solbrille Sovemaske – Se sej ud, selv når du sover

Denne sovemaske fra RejseGear gør, at du kan sove med stil. Motivet på sovebrillen er et par solbriller med refleksioner i glasset. Selvom sovebrillen ser sej ud, så spiller den også en væsentlig rolle i forhold til din søvn. Uagtet om det er hjemme i sengen eller på en rejse. 

Søvn er noget af det vigtigste, når det kommer til opfyldning af dine energidepoter. Når man sover om natten, hviler kroppen sig, så den er klar til næste dag. Hvis man ikke får det bedste ud af sin søvn, vil man helt sikkert kunne mærke, at man er uoplagt den følgende dag. Vi har vidst alle sammen prøvet at sove dårligt eller ikke fået sovet nok, hvor man kan tydeligt mærke, at kroppen ikke helt er så medgørlig, som den plejer. Test en sovemaske på dig selv, og se hvor meget, den kan hjælpe dig med. 

I længden kan det også være sundhedsskadeligt, hvis man ikke sover nok. Der er en række sygdomme forbundet med manglende søvn, så det er en ting, man ikke skal gå på kompromis med.

RejseGear – Frø Sovemaske – Væk opsigt, når du sover

RejseGear – Frø Sovemaske – Væk opsigt, når du sover

Denne sjove maske fra RejseGear får dig til at ligne en frø, når du sover. Selvom det er et komisk indslag, spiller sovemasken stadig en vigtig rolle i forhold til din søvn. Denne sovemaske er nok mest passende til de mindste i familien. Test sovemasken, og giv dit barn de bedste omstændigheder for en god nattesøvn. 

Som sagt er den mest passende til de mindste i familien, som nok bedst kommer til udtryk i sovemaskens motiv. Denne sovemaske er praktisk, fordi man ikke behøves tage den af, for at se noget. Den er udstyret med to klapper for øjnene, som man kan åbne og lukke alt efter behov. Den er derfor ekstra smart, når man er ude og rejse, hvor man nemt og hurtigt kan åbne og lukke klapperne for øjnene. 

Udover at den er smart rent praktisk, er den også smart i forhold til komfort og effekt. Den er behagelig at have på, hvilket gør den god til længere rejser. Det betyder, at dig og din familie alle sammen kan sove godt undervejs, så I kan være udhvilede, når I rammer jeres destination.

RejseGear – Silke Sovemaske Lyseblå – Elegant sovemaske til alle formål

RejseGear – Silke Sovemaske Lyseblå – Elegant sovemaske til alle formål

Denne silke sovemaske fra RejseGear vil gøre din rejse langt bedre, hvis du ønsker at sove eller hvile dig på turen. Sovemasken hjælper dig med at holde lyset ude, så du nemt og hurtigt kan falde til ro. Dette sikrer dig en rejse, hvor du hele tiden skal kæmpe for at holde øjnene lukkede, fordi du ønsker at hvile dig lidt. 

I og med at sovemasken er fremstillet af silke, er den behagelig at have på. Det betyder, at den ikke kommer til at genere dig, og at du kan have den på i lang tid. En essentiel rejsemakker til dig, som ønsker at sove på turen. 

Selvom der bliver skrevet en del om rejser, kan det selvfølgelig også bruges derhjemme. En sovemaske vil helt sikkert kunne optimere din nattesøvn, så du kan være veloplaget dagen derpå. Test en sovemaske i dag, hvis du ønsker den bedste søvn. 

RejseGear – Leopard Neon Sovemaske – En farverig sovemaske

Denne leopard sovemaske kan fås i flere forskellige farver som eksempelvis blå, gul og pink. Så du kan helt sikkert finde en, som du synes, der passer til dig. Selvom sovemasken på ydersiden ligner en fest, er der helt mørkt inde bagved. Denne mørke er medvirkende til at sikre dig den bedste søvn, hvad enten du ligger hjemme i sengen eller er ude at rejse. Uanset hvad, så er det vigtigt, at du får det meste ud af din søvn. Dette kan en sovemaske hjælpe dig med. Denne sovemaske er udstyret med en elastik strop, som betyder, at den er nem at indstille og få til at sidde behageligt omkring hovedet. I og med at den har en elastik strop passer den også til stort set alle hovedstørrelser, så det er ikke et problem at låne masken ud, hvis man ønsker at gøre det. Test selv sovemasken, og bliv overrasket over, hvor meget det kan gøre for dig og din søvn.

Denne leopard sovemaske kan fås i flere forskellige farver som eksempelvis blå, gul og pink. Så du kan helt sikkert finde en, som du synes, der passer til dig. Selvom sovemasken på ydersiden ligner en fest, er der helt mørkt inde bagved. Denne mørke er medvirkende til at sikre dig den bedste søvn, hvad enten du ligger hjemme i sengen eller er ude at rejse. Uanset hvad, så er det vigtigt, at du får det meste ud af din søvn. Dette kan en sovemaske hjælpe dig med. 

Denne sovemaske er udstyret med en elastik strop, som betyder, at den er nem at indstille og få til at sidde behageligt omkring hovedet. I og med at den har en elastik strop passer den også til stort set alle hovedstørrelser, så det er ikke et problem at låne masken ud, hvis man ønsker at gøre det. Test selv sovemasken, og bliv overrasket over, hvor meget det kan gøre for dig og din søvn. 

RejseGear – Epic Cozy Comfort Nakkepudesæt – Perfekt til rejsen

RejseGear – Epic Cozy Comfort Nakkepudesæt – Perfekt til rejsen

Hvis man før har været ude og rejse, kender man helt sikkert følelsen af, at man ikke sidder så godt, som man kunne ønske sig. Det kan være fordi, at man ikke har noget at læne hovedet op af, eller hvis man har nogle problemer med nakken. Uanset hvad problemet er, kan det være svært at finde en god position, når man gerne vil hvile sig. 

Dette kan du gøre op med, hvis du anskaffer dig en nakkepude. En nakkepude kan give dig de bedste forudsætninger for en behagelig rejse. Denne nakkepude fra RejseGear er fyldt med krøyerkugler, for at opnå maksimal komfort. Du kan teste nakkepuden i dag, og måske bliver det din nye, faste rejsemakker? 

Nakkepuden er nem at transportere takket være en indbygget bæresløjfe. Der medfølger en sovemaske ved køb af nakkepuden. 

RejseGear – Sleeping Sovemaske – Sovemaske motiv med lukkede øjne

RejseGear – Sleeping Sovemaske – Sovemaske motiv med lukkede øjne

Denne sovemaske har et motiv, der viser to lukkede øjne på ydersiden. Når du har denne maske på, er folk ikke tvivl om, hvad du foretager dig. Men det vigtigste ved denne sovemaske er, når du tager den på, kan du ikke se noget, og det bliver helt mørkt. Dette kan vise sig at være en stor fordel, hvis du har problemer med at sove, eller ønsker at sove, når du rejser. Test en sovemaske i dag, for at få det bedste ud af din søvn. Du kan ikke starte for tidligt. 

Når man lukker øjnene, lukker man ikke alt lyset ude. Så hvis man i forvejen er lys sensitiv, kan det være en fremragende idé at benytte sig af en sovemaske. 

Søvn er en stor del af kroppens proces, når det kommer til at hvile sig. Man skal derfor ikke gå på kompromis med god nattesøvn, da det i det lange løb, kan være skadeligt, hvis man ikke får nok. Hvis man er i søvnunderskud for ofte, kan det være startskuddet til en række alvorlige sygdomme, så det er meget vigtigt, at man tager sin søvn seriøst, og ikke prøver at kompensere ved at tage en lur i stedet. Det er den dybe søvn, der tæller. 

Nygaard – Sovemasker sort – En stilren sovemaske

Nygaard - Sovemasker sort – En stilren sovemaske

Denne sovemaske fra mærket, Nygaard, kan blive din nye bedste ven. En sovemaske er mere end bare en beklædningsgenstand i og med, at den kan hjælpe dig på vej til en sundere livstil. Både i forhold til søvn og din generelle velvære. Test den for dig selv, og mærk forskellen. 

Mange mennesker er ikke klar over, hvor meget en sovemaske egentlig kan bidrage med. Hvis man ofte rejser, kan det være svært at falde til ro, hvis de omkringliggende omgivelser ikke tillader det. Her kan det eksempelvis være smart at have en sovemaske til rådighed, så man nemt og hurtigt kan finde ro, så man kan være veludhvilet efter rejsen. 

Man kan selvfølgelig også bruge sovemasken derhjemme, for at opnå en dybere søvn. Søvn er en af de vigtigste ressourcer, når det handler om at være oplagt i løbet af dagen. Man kender selv følelsen af, ikke at have fået tiltrækkelig søvn. Det kan tydeligt mærkes i løbet af dagen, hvor selv de mindste ting bliver uoverskuelige. I længden kan for lidt og dårlig søvn skade dit helbred, som også understreger, hvor vigtig en ressource søvn er for kroppen. 

GoTravel – Luksus sovemaske, grå – Sovemaske af høj kvalitet

GoTravel – Luksus sovemaske, grå – Sovemaske af høj kvalitet

Denne sovemaske fra mærket, GoTravel, er en luksus sovemaske. Både indersiden og ydersiden er fremstillet i silke, som sikrer, at sovemasken både er blød og behagelig. Denne maske er fremstillet med et bredt elastikbånd, for at optimere komforten, når man har den på. Man er næsten nødt til teste den for at mærke, hvor behagelig den er at have på. En sovemaske kan blive din nye bedste ven. 

Sovemaskers primære funktion er at lukke uønsket lys ude, så du kan falde til ro, når du skal sove eller hvile dig. Dette er især en fordel, hvis du er ude og rejse, og skal flyve eller rejse med en anden form for offentlig transport. Hvis man har været ude og rejse før, ved man også, hvor drænende det kan være. Hvis du benytter dig af en sovemaske, vil du kunne slappe mere af på turen, og være veloplaget og frisk, når du når din destination. 

En sovemaske kan derfor bidrage til dine søvnvaner, som i det lange løb vil gøre din livstil og levevaner sundere. Der er ikke nogen negativer forbundet med at bruge en sovemaske, så hvis du har problemer med at sove eller falde til ro, kan det være, at du skal overveje at begynde at sove med sovemaske. 

Se også denne artikel på Sovevaerelse.dk: Sovemaske TEST 2020

FAQ

🧐 Virker sovemasker?

Kroppen har bedst af at sove i mørke, og derfor er der mange, der foretrækker at sove med sovemasker. Om sovemasken slutter helt tæt, afhænger af kvaliteten og formen på sovemasken, så det handler om at finde et match. Du kan også overveje mørklægningsgardiner og opnå samme omtrent effekt.

🤔 Er sovemasker sikre at sove i?

Sovemasker er udviklet til at sidde på godt på hovedet og blive siddende. Da kroppen har bedst af at sove i mørke, kan det have en positiv effekt på din krop, da søvn er vigtigt for dit mentale og fysiske helbred. Det er også brugbart, hvis du arbejder om natten.

👍 Kan jeg bruge en sovemaske hver nat?

En sovemaske er ikke farlig på nogen måde, det er faktisk et hjælpemiddel mod dårlig søvn og søvnapnø. Derfor kan du bruge den hver nat uden bekymringer, og faktisk vil du måske opleve, at den forbedrer din søvnkvalitet i høj væsentligt. Det er godt for dit mentale og fysiske helbred.

🤓 Giver sovemasker rynker?

Der er ikke noget, der tyder på, at en sovemaske giver rynker. Faktisk vil den bidrage til en positiv ændring i din hud – særligt omkring øjnene – da du vil få den søvn, som din krop har brug for og dermed vil de mørke rander om øjnene mindskes.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Redaktionen

Skriv en kommentar