fbpx

De færreste mennesker går gennem livet uden på et eller andet tidspunkt at opleve en form for hård hud på fødderne. Hård eller tør hud opstår typisk på hæle og andre af fodens trædepuder. For nogen kommer det og går, mens det for andre er en livslang følgesvend, som kan skabe gener i hverdagen. Heldigvis har nogle kloge mennesker opfundet fodcreme, som kan afhjælpe rug, tør og hård på dine fødder, hvis det er blevet en gene for dig. Se med herunder og find ud af hvilke fodcremer, der er de bedste i test. 

Det skal du overveje, før du køber en fodcreme:

Pris: Du kan få fodsalve i mange forskellige prisklasser. Du skal gøre op med dig selv, hvad du ønsker at give for din fodsalve. Pris og kvalitet hører altid sammen – også med fodsalver. I billige fodsalver kan man finde alkohol, og for nogle mennesker virker alkohol generende for huden. Det er derfor vigtigt at huske at prisen og kvaliteten af indholdsstofferne hænger sammen.

Allergener: Du skal være opmærksom på om du kan tåle indholdsstofferne i fodcremen. Som nævnt før, kan nogle slå ud når huden kommer i kontakt med alkohol. Fodcremer kan indeholde parfume, og er du allergisk overfor parfume er det en god ide at gå udenom. En stor fordel er, at gå efter fodcremer som er parfumefri, uden farvestoffer, samt dermatologisk testet.

Størrelse: Ønsker du at benytte fodcremen på farten kan det være en fordel at tuben er lille. Det er især et krav, hvis du ønsker at flyve, da der er regler for hvor meget du må have med i håndbagagen. Skal den bare stå hjemme betyder størrelsen ikke lige så meget, men i stedet bør du overveje at købe stort ind, så du kan spare penge.

Helosan Fodsalve med topkarakterer – god fodcreme til hård hud

Helosan Fodsalve med topkarakterer

Den næste fodcreme får også absolut topkarakterer, og du kan derfor roligt investere i dette produkt, da mange andre før dig har sagt god for dets kvalitet. Det er en creme til fødder med en rigtig god konsistens, som er nem at smøre ind i huden, og som vil afholde dine fødder fra at tørre ud i mange timer. 

Det er en fodcreme, der, som andre fodcreme, virker bedste, hvis du anvender den hver dag. Dette hjælper nemlig med at forebygge dannelse af tør og hård hud på dine fødder. Hvis du allerede har tør hud, vil daglig brug af en fodcreme også hurtigt bekæmpe det. Du kan eksempelvis bruge din fodcreme hver gang, du har været i bad. Efter et godt bad vil dine fødder være dejligt bløde, og dette er det perfekt tidspunkt at bruge din fodcreme på. 

Anvender du din fodcreme hver dag, hjælper den med at holde dine fødder bløde og elastiske, så tør og hård hud kan undgås lige meget din alder. Og selvom du skulle være et stykke op i alderen og altid har døjet med hård hud under fødderne, så er det aldrig for sent at komme i gang med fodcreme. Efter bare et par ugers påsmøring kan du reducere den hårde hud, der har generet dig i årevis     

i samarbejde med PriceRunner

 

Fordele

 • Kan give fugt til fødderne
 • Kan modvirke hård hud
 • Indeholder 100g

 

Specifikationer:

 • Indhold: 100 g
 • Eucalyptus Globulus
 • Ethylhexylglycerin

Ulemper

 • Nogen synes den er lidt dyr

Weleda Skin Food Universalcreme – fodcreme med original opskrift

Weleda Skin Food Universalcreme med original opskrift

Denne creme er en ægte klassiker, der har været på markedet i næsten et århundrede. Og ikke nok med det, så er det faktisk den præcis samme opskrift, der bruges i dag, som blev brugt dengang i 1924, da cremen blev skabt. 

Men er denne creme så gammeldags og forældede? Det er en antagelse, du godt kan glemme, for selvom opskriften er gammel, er den altså ikke holdt op med at virke. Det er en universalcreme, der kan anvendes på hele kroppen, og forbrugerne giver den absolut topkarakterer. Måske er det fordi opskriften indeholder stedmoderblomst, kamille og morgenfrue, som tilsammen virker beroligende på din hud, hvilket gør denne creme utrolig behagelig at anvende, eller måske årsagen en af de andre hemmeligheder, som gemmer sig i den gamle opskrift.

Du spørger måske dig selv, hvorfor cremen ikke har ændret sig i næsten 100 år. Det er et godt spørgsmål, hvor svaret må være noget i retning af, at der ingen grund er til at ændre på noget, der virker. Det er en dårlig idé at skifte en vindene creme ud, og denne creme er altså lavet på en opskrift, der holder og virker. Det er en opskrift, som altid vil komme dig til gode, selvom tiden og moden ændre sig.   

Helsebixen
På lager
75 kr.
savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout

Fordele

 • God til meget tør og irriteret hud
 • Kan mindske kløe
 • Uden farvestoffer
 • Dermatologisk testet

 

Specifikationer:

 • Indhold: 30 ml
 • Leaf Extract
 • Viola Tricolor Extract

Ulemper

 • Indeholder parfume

Pudderdåserne: Alt i en fodcreme med 5 aktive ingredienser

Pudderdåserne.dk Pudderdåserne Alt i en fodcreme med 5 aktive ingredienser

Efter lange timer i kondisko eller høje hæle, eller efter en hel dag i arbejdssko eller gummistøvler, kan dine fødder have brug for ekstra pleje. Mange timer som gående eller stående slider på dine fødder, og hvis du ikke tager dig af dem, kan du ende op med slemme overraskelse i form af irriterende tør og hård hud på dine fødder. 

Få drømmer om dette scenarie, og det er derfor, at fodcreme er så populært. Med denne fodcreme får du et godt og solidt produkt med hele 5 aktive ingredienser, som alle er med til at klare det job, som cremen er designet til. Efter daglig brug vil den hurtigt gøre dine fødder blødere, bekæmpe den hårde og tørre hud og efterlade dine fødder med en lækker og smidig hud.  

Og husk: Der er ingen grund til at stoppe med at bruge denne fodcreme, selvom din tørre hud syntes at være væk, for fortsat brug af fodcreme vil nemlig forebygge ny dannelse af tør og hård hud på dine fødder. 

savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout

Fordele

 • Kan være effektiv mod tørre og revnede hæle
 • Kan være god mod hård hud
 • Parfumefri

 

Specifikationer:

 • Indhold: 100 ml
 • Helianthus Annuus Seed Oil
 • Acacia Decurrens Flower Cera

Ulemper

 • For nogen kan den føles som om den udtørrer mere end den fugter

Australian Bodycare Foot Repair med Tea Tree Oil

Australian Bodycare Foot Repair med Tea Tree Oil

Her får du en fod gel, som kan lidt mere end de fleste. Det er en gel, som er designet til dig, der kæmper med irriteret hud på fødderne. Har du eksempelvis døjet med rødme på dine fødder eller med træls kløe og svie imellem dine tæer? Så kan dette produkt hjælpe dig til en mere behagelig tilværelse, og det kan du takke den specielle Tea Tree Oil for. 

Tea Tree Oil er en antibakteriel olie, der kommer fra bladende fra et australsk træ, hvis navn er så indviklet, at det vil forvirre de fleste. Det er en olie, som vil bekæmpe dårligdommene i de inficerede områder på dine fødder og hjælpe til, at symptomerne ikke spreder sig. 

Alt du skal gøre for at komme din kløe, svie eller rødme til livs, er at påføre en lille smule gel på dine fingre, hvorefter et tyndt lag smøres ud over de berørte områder. Du bør anvende gelen to gange dagligt, indtil du en dag vil opdage, at genen på dine fødder er væk. 

savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout

Fordele

 • Kan modvirke rødme og svie mellem tæerne
 • Kan være anti-bakteriel
 • Vegansk

 

Specifikationer:

 • Indhold: 50 ml
 • Zinc Sulfate
 • PEG-40 Hydrogenated Castor Oil

Ulemper

 • Ikke alle bryder sig om duften

Cosborg FodCreme – god fodcreme til tørre fødder

Cosborg FodCreme

Efter mange år uden behandling med fodcreme kan dine fødder ende op med at blive tørre og hårde som en gammel citron. Huden på dine hæle kan begynde at revne i kanten, og den døde og tørre hud kan blive en gene for dig, når du går. 

Ikke nok med det, så er hård og tør hud også visuelt generende, og mange vil være generte over at vise de tørre fødder frem i sommersandalerne. Hård hud kan med andre ord være årsag til, at du opholder dig mere indendørs, end du burde. Men måske føler du ikke, at du har tid til først at påsmøre fodcreme for bagefter at vente på, at dine fødder bliver tørre nok til at tage sokker og sko på igen? 

Heldigvis findes der fodcremer som denne, der er ekstra hurtigtvirkende, hvilket er en stor fordel for dig, der ikke gider bruge lang tid til at vente på, at din fodcreme trænger ind i huden. Cremen vil kun efterlade dine fødder fedtede i meget kort tid, inden du igen kan hive sokkerne på og komme videre med din dag. Dette er altså en fodcreme til den utålmodige forbruger.

i samarbejde med PriceRunner

 

Fordele

 • God til tør og hård hud
 • Kan efterlade huden blød og genopfrisket
 • Kan modvirke revner i huden

 

Specifikationer:

 • Indhold: 50 ml
 • Macadamia Ternifolia Frøolie
 • Oenothera Biennis Oil

Ulemper

 • Indeholder parfume

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Matas Striber Fodcreme Ekstra plejende i rejsestørrelse

Matas Striber Fodcreme Ekstra plejende i rejsestørrelse

Denne fodcreme er som skabt til dig, der altid er på farten. Den lille tube gør nemlig, at du nemt kan have den med i håndtasken eller lignende, så du altid er klar til at smøre fødderne ind, hvis de trænger. 

Cremen er også perfekt til at tage med på rejser, hvis kuffertpladsen er trang, og du kan også nemt tage den med i sportstasken, så du kan pleje dine fødder efter den ugentlige fodboldtræning – eller efter en anden af dine yndlingssportsgrene. En fodcreme er især god at anvende efter sport, da fysiske anstrengelser som løb slider på dine føder og kan være med til at fremprovokere hård hud. 

Derudover er denne fodcreme en rigtig vinder, der scorer topkarakter i test. Forbrugere, der har købt denne fodcreme, giver den nemlig rigtig gode anmeldelser, og den får mange rosende ord med på vejen. Det er altså et produkt, der er lige noget for dig, som ikke gider tage chancer, når du skal prøve noget nyt – denne fodcreme er garanteret at virke, og den vil gøre dig tilfreds hver gang. 

Sidst men ikke mindst skal det også nævnes, at denne fodcreme også er en absolut vinder, når det kommer pris. Du kan erhverve dig cremen til en meget konkurrence pris, som få andre fodcremer kommer i nærheden af. 

My Moments Treat Your Feet Foot Cream med menthol

My Moments Treat Your Feet Foot Cream med menthol

Mentol er måske ikke umiddelbart det, du forbinder med en fodcreme. Ikke desto mindre er mentol en af ingredienserne i denne fodcreme, hvilket vil efterlade dine fødder med en dejlig frisk duft, hver gang du har brugt din fodcreme. 

Udover mentol indeholder denne fodcreme et hav af andre lækre ingredienser. Blandt disse ingredienser finder du: 

 • Aloe vera: Er med til at fugte og afkøle dine fødder og give dem en masse vigtige vitaminer samtidig med, at det hjælper til at genopbygge dine fødder.
 • 10 % carbamid: Sørger for at holde på fugten i din hud. 
 • Sheanødsmør: Gør denne fodcreme ekstra lækker at bruge samtidigt med, at det tilfører elasticitet til din hud. 
 • Rapsolie: Beskytter dine fødder med det essentielle E-vitamin. 

Derudover indeholder denne fodcreme bland andet lanolin, glycerin og honning, som er godt til revnet hud, og så indeholder den tranebær ekstrakt, som giver ekstra friskhed samtidig med, at det indeholder gode antioxidanter. Det er med andre ord en fodcreme, som har det hele, og som passer sig perfekt til fødder, der virkelig har brug for kærlighed. 

Hvorfor får du hælrevner og sprukne hæle?

Der findes mange grunde til hælrevner og sprukne hæle, så det kan være svært at finde den præcise årsag. Flere årsager kan ofte spille sammen. Nogle af de oftest sete årsager er bl.a.:

Dehydreret hud: 

Dehydreret hud er en af de typisk sete grunde. Huden under dine fødder kan føles tør, og i form med den bliver den bliver den mindre elastisk. Det gør huden mere tilbøjelig til at sprække.

Meget stående arbejde:

Meget stående arbejde kan have en indflydelse. Ved at slide hårdt på dine fødder kan du risikere at de sprækker. 

Alderdom: I takt med du bliver ældre bliver din hud mindre elastisk og kan sprække.

Overvægt: Meget tung vægt på fødderne over længere tid vil kræve mere fra dine fødder. Over tid kan man risikere at den ekstra slitage får dine hæle til at slå revner.

Dårlige sko: For store eller for tætsiddende sko.

Vand: Hvis du ofte er i vand eller i fugtige omgivelser i længere perioder, kan du opleve dine fødder bliver tørre.

Hvorfor er der pebermynte i fodcremer?

Man ser tit pebermynte brugt i fodcremer, og det kan for mange være et mysterium hvorfor. Men den er en god grund: pebermynte olie er kendt for dens kølende og afslappende effekt. Mentol som befinder sig i mynte planten giver en afslappende følelse til kroppen ved at aktivere de sanser som aktiverer følelsen af kulde i huden. 

Den kølende fornemmelse kan have en afslappende effekt på kroppen, samt fjerne spændinger i ømme muskler. Pebermynte olie kan hjælpe med cirkulationen i fødderne som hjælper med at reducere rødme. Særligt vigtigt for mange kan pebermynte olie hjælpe med at fugte tør hud ved at komme dybt ind i huden.

Fodbad

Et fodbad kan også være godt for dine fødder og dit generelle velbefindende.

For det første kan et fodbad hjælpe med at forbedre blodcirkulationen i dine fødder. Det varme vand får blodkarrene i dine fødder til at udvide sig, hvilket giver en øget blodgennemstrømning til området. Dette kan hjælpe med at lindre smerter, reducere inflammation og fremme heling.

For det andet kan et fodbad hjælpe med at fugte dine fødder. Det varme vand og de tilsatte ingredienser kan hjælpe med at fugte din hud, hvilket er særligt vigtigt, hvis du lider af tørre, sprukne fødder. Hvis du holder dine fødder hydreret, kan det også hjælpe med at forebygge svampeinfektioner som f.eks. fodsvamp.

FAQ

🤔 Hvilken creme er den bedste til fødderne?

Der er mange cremer, som er gode til at pleje ens fødder med. Den creme, som dog er blevet kåret til at være den bedste på markedet lige nu, er Helsan Fodsalve. Cremen har en lækker konsistens, som er med til at forhindre dannelse af tør og hård hud.

🤩 Hvilken fodcreme er bedst mod hård hud på fødderne?

Den creme, som er en af de bedste til at fjerne hård hud på fødderne, er Helosan Fodsalve fra vores oversigt. Ved at bruge cremen nogle få uger, kan du opbløde hård hud, som ellers har generet dig igennem en længere periode.

🧐 Hvordan virker fodcreme?

Fodcreme virker ved, at de indeholder masser af fugt, hvilket mange menneskers fødder ofte trænger til. Fugten i cremen trænger ind i fødderne og opbløder den hårde hud, som ofte dannes på grund af tørhed. På den måde bliver huden på fødderne atter blød og sund.

🤓 Hvad skal jeg gå efter med en fodcreme?

Når du skal vælge en fodcreme, som skal afhjælpe tør og hård hud, så bør du gå efter en creme, som indeholder en masse fugt og med en god, fedtet konsistens. Dermed får du hurtigt tilført en masse fugt til dine fødder, hvilket hurtigere vil afhjælpe dine problemer.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Redaktionen

Skriv en kommentar