fbpx

Solens stråler er stærke, og det er vigtigt at beskytte huden, når vi befinder os i solen. Det gøres bedst med solcreme med høj faktor, som kan beskytte mod de farlige UVA og UVB stråler, som solen udsender. Der findes et væld af forskellige cremer og lotions med solbeskyttelse, og de har alle forskellige egenskaber. En sollotion med SPF 50 indeholder høj beskyttelse mod solens stråler, og er et godt valg til dig, der vil passe på dig selv og din hud. Vi har her samlet et overblik over de solcremer med faktor 50, der klarer sig bedst i test.

Derma sollotion SPF 50 giver høj og vandfast solbeskyttelse til huden

Med Derma Sollotion SPF 50 får du en flaske med 100 ml solcreme, der i høj grad beskytter dig mod solen og dens farlige stråler. Den er især god til dig, der opholder dig i solen i længere perioder af gangen, og derfor har brug for beskyttelse, der holder. For eksempel er den god til dig, der står på ski, vandrer i bjergene eller generelt opholder dig meget udendørs, både i fritiden og på arbejde. 

Derma Sollotion SPF 50 er en meget vandfast solcreme, og egner sig derfor til mange typer sportsgrene, hvor du bliver udsat for solens stråler. Den er både bestandig mod sved og vand, og beregner sig derfor godt til både sports- og vandaktiviteter. Cremen et let at påsmøre og fedter ikke, og den vil hurtigt absorberes ind i din hud. Med den fugtgivende plante aloe vera samt glycerin som nogle af hovedingredienserne er denne sollotion med til at gøre din hud smidig samtidig med at cremen beskytter din hud mod at tørre ud. Derudover hjælper Dermas sollotion med at bevare din huds elasticitet og naturlige balance på grund af indholdet af E-vitamin og naturlige olier. 

Vi anbefaler denne sollotion til dig, der vil passe ekstra godt på din hud, og som værdsætter parfumefri produkter. Denne solcreme er nemlig både Svanemærket og anbefalet af Asthma Allergy Denmark, så du kan bruge den med god samvittighed over for din hud.

Clinique SPF 50 Mineral Sunscreen For Face ultra-let solfilter til alle hudtyper

Denne faktor 50 sollotion fra Clinique er utroligt let i konsistensen, og er derfor nem at smøre på huden. Den er beregnet til ansigtet, hvor den med sit høje indhold af mineraler beskytter mod solens stråler på en skånsom og effektiv måde. Solcremen kan benyttes af alle hudtyper, og er meget behagelig at have på, selv for meget sensitiv hud. Den let at smøre ud i ansigtet, og den efterlader huden silkeblød uden at fedte. 

Clinique SPF 50 Mineral Sunscreen For Face kommer i en lille og praktisk flaske med 30 ml solcreme. Flasken kan nemt være i hånd- eller strandtasken, så du altid kan smøre den på og beskytte dit ansigt mod de skadelige UV-stråler fra solen.

Usynligt solfilter til alle hudtoner 

Solcremen har et 100% mineralsk og nærmest usynligt solfilter, som gør, at den ikke efterlader spor på huden. Uanset hvilken hudtone og -type du har, vil denne solcreme være usynlig i ansigtet efter påsmøring. Med de nøje udvalgte ingredienser er cremen så behagelig og mild, at den endda kan bruges rundt om øjnene, som ellers er et meget sart område. Cliniques ansigtssolcreme er en sand fornøjelse at benytte hele sommeren.

Vi anbefaler denne sollotion til dig, der sætter pris på en solcreme, der ikke synes på huden, som er utroligt let at smøre på ud og som er mild og skånsom mod alle hudtyper.

Clarins UV Plus Anti-Pollution SPF 50 har tredobbelt beskyttelse og en silkeblød konsistens

Ønsker du ekstra beskyttelse til din hud, så overvej at vælge denne solbeskyttelse. Med Clarins UV Plus Anti-Pollution SPF 50 får du en sollotion, der ikke blot beskytter mod solens farlige UVA og UVB stråler – den beskytter også mod forurening og frie radikaler. Med denne creme får du altså tredobbelt beskyttelse til din hud, og kan holde den sund og smuk i mange år fremadrettet!

En ultralet creme 

Ikke nok med at denne solcreme beskytter din hud mod farlige stråler, forurening og frie radikaler, så er den også utroligt let at smøre ud. Den silkebløde konsistens giver en følelse af ren velvære og efterlader huden blød og smidig. Det gør den overskuelig at anvende, så det ikke bliver til et besværligt projekt for dig at tage solcreme på.

Brug solcremen i dine faste, daglige rutiner 

Clarins faktor 50 solcreme er meget let at anvende, og kan med fordel inkorporeres i dine daglige plejerutiner af ansigtet – især i sommermånederne. Efter du har renset dit ansigt og påført din daglige fugtpleje, kan du anvende denne sollotion for ekstra beskyttelse. Vent med at påføre makeup til solcremen er trængt helt ind i huden. Du kan anvende denne solcreme sammen med hvilken som helst type dagcreme, der ikke indeholder SPF.

Vi anbefaler denne sollotion til dig, der gerne vil inkorporere en mild og effektiv solbeskyttelse i dine daglige hudplejerutiner, og som sætter pris på en silkeblød konsistens, der let påsmøres huden.

Elizabeth Arden Eight Hour Sun Defense Stick SPF 50 til særligt sarte områder

Vi har alle områder i ansigtet og på kroppen, der er særligt sarte og ekstra udsatte for solens farlige stråler. Disse områder, eksempelvis næse, læber, ører og ar, er vigtige at beskytte, og her kommer Elizabeth Arden Eight Hour Sun Defense Stick SPF 50 ind i billedet. Med denne effektive solstift i tasken eller lommen er du altid beredt på at beskytte dig og din krop mod de skadelige solstråler. Stiften indeholder beskyttende filtre, der sørger for at forsvare din hud mod UVA og UVB stråler, så huden ikke tager skade.

Vores hud ældes hele tiden, men ved at passe godt på den, kan du modvirke for tidlig aldring af hudens celler. Solens stråler er skrappe, og ved at beskytte din hud mod dem, kan du sikre dig en sund og smuk hud i mange år.

Let at anvende og usynlig på huden 

Solstiften med faktor 50 fra Elizabeth Arden kommer i en praktisk beholder, så du let kan rulle mere stift op af beholderen, hvis det er nødvendigt. Du kan let påføre stiften på huden, da cremen glider let og er blød og smidig. Solcremen efterlader ingen striber eller farve på huden, så du kan let anvende den uden et spejl. Det gør den perfekt til at bruge på farten.

Vi anbefaler denne sollotion til dig, der vil beskytte hele din krop mod solen, særligt de ekstra udsatte steder. Med solstiften her har du altid solbeskyttelse på dig, så du kan modvirke tidlig aldring af din hud.

Rudolph Care Sun Kids Lotion SPF 50 mild børnesollotion til de yngste

Alle mennesker har brug for solbeskyttelse til huden, men børn har mere sart hud end voksne, og har derfor i særlig høj grad brug for stærk og effektiv beskyttelse. Med faktor 50 sollotionen fra Rudolph Care får du en mild solcreme, der beskytter dit barns hud mod UVA og UVB stråler på en skånsom og effektiv måde.

Denne creme har en let og fin konsistens, som gør, at den er nem at smøre ind i huden. Den klæber ikke, og huden efterlades blød og smidig frem for fedtet og klistret. Solcremen fra Rudolph Care til børn trænger hurtigt ind i huden, så børnene med det samme kan løbe ud i solen og lege.

Naturlige ingredienser til naturlig hud

Børnesollotionen fra Rudolph Care indeholder ingen parfume, så den er skånsom mod sensitiv hud. Derimod er den fyldt med naturlige ingredienser, som alle gavner huden på hver sin måde: 

 • Agurkeekstrakt er lindrende huden 
 • Rapsolie er nærende for huden 
 • Kamille er beroligende for huden 
 • Aloe vera er kølende for huden 

Tilsammen giver disse naturlige ingredienser en god Kids Sun Lotion, som efterladen huden blød, giver den ro og tilfører den fugt og næring. Lige det, dit barn har brug for.

Vi anbefaler denne sollotion til børn i alle aldre. Den beskytter både mod solen og passer på børnenes hud. Win win.

Clarins Sun Body Lotion SPF 50 spray med høj beskyttelse til alle hudtyper

Med Clarins Sun Body Lotion SPF 50 får du en sollotion, der på bedst mulige måde beskytter kroppen mod de farlige stråler fra solen. Sprayflasken, der indeholder 150 ml flydende solbeskyttelse, gør cremen let at anvende, da den bliver godt fordelt på kroppen, og derefter er nem at smøre ind i huden. Solcremen fra Clarins beskytter huden og giver en holdbar, ensartet og solbrun farve.

En solcreme til hele familien 

Denne solcreme er beregnet til kroppen, og den kan anvendes af hele familien. Den beskytter alle hudtyper, selv den helt sarte, lyse hud, og er god uanset alder. Cremens multicellebeskyttende egenskaber beskytter huden mod ældningstegn som linjer og mørke pletter, der er forårsaget af solens stråler.

Beskyttelse af både din hud og miljøet 

Rundt omkring i verden har havenes koralrev taget skade, og mange er døde eller godt på vej til det. Clarins har, med denne solcreme, taget højde for miljøet ved at anvende ansvarlige formler i alle produkter, så cremerne ikke skader koralrev i havene. Derudover er der anvendt Fair Trade ekstrakter i produktet, så du med god samvittighed overfor miljøet og din egen krop kan anvende denne lækre sollotion.

Vi anbefaler denne sollotion til dig, der gerne passer på både dig selv og miljøet.

Shiseido Sun Stick SPF 50 er vandfast og UV-beskyttende

Denne lille, smarte solstift fra Shiseido er perfekt til solbeskyttelse på farten. De 15 g faktor 50 kommer i en lille, chik, blå beholder med en smart skruemekanisme, som nemt hæver solstiften længere op, så den er let at påføre. Den egner sig især til de særligt udsatte steder i ansigtet, som eksempelvis næsen, læberne og ørerne.

Shiseido Sun Stick SPF 50 har en let og glat konsistens, så stiften nemt glider over huden og derved er let at påføre. Den høje UV-beskyttelse og den lille, smarte indpakning, er let at anvende hvor som helst og når som helst. Solstiften passer perfekt ned i håndtasken, rygsækken, shortslommen eller strandtasken, så du altid har den på dig, og kan friske beskyttelsen op i løbet af dagen.

Wetforce teknologi, som forstærker beskyttelsen 

Solstiften er vandfast, så du kan bruge den til sport og i vandet. Den er produceret med en såkaldt Wetforce teknologi, som betyder, at solcremen reagerer positivt på vand og sved. Den vandfaste beskyttelse bliver altså forstærket, når den kommer i kontakt med vand og sved, hvilket gør den til en af de bedste vandfaste solstifter på markedet.

Vi anbefaler denne sollotion til dig, der gerne vil være aktiv i solen, og som har brug for god og effektiv beskyttelse, der holder til både sved og vand.

Bioregena Solbeskyttelses Kids Lotion SPF 50 økologisk beskyttelse mod solens stråler

Hvis du som forælder er på udkig efter testvindende solbeskyttelse til dine børn, så er Bioregenas børnesolcreme et godt bud. Solbeskyttelses Kids Lotion SPF 50 er en plejende og nærende sollotion til børn i alle aldre. Den er økologisk certificeret, hvilket betyder, at du med god samvittighed kan smøre den lækre creme på dine børns hud for at beskytte dem mod de farlige stråler fra solen.

Øjeblikkelig og høj beskyttelse til dit barns hud 

Denne solcreme trænger øjeblikkeligt ind i huden. Det er en god egenskab til utålmodige børn, der gerne vil ud i solen og lege med det samme. Den høje faktor og det fysiske filter i cremen sikrer, at barnets hud er beskyttet mod både UVA og UVB stråler fra solen.

Arganolie gør denne sollotion utroligt nærende 

Bioregenas solcreme til børn indeholder arganolie. Arganolie stammer fra Marokko og er kendt for at være ekstra nærende og give pleje til huden. Med denne solcreme til dine børn får du altså både høj beskyttelse mod solens farlige stråler samt god og nærende fugt til børnenes hud.

Med denne børnesolcreme får du: 

 • Økologisk certificeret pleje og beskyttelse til børnenes hud 
 • Høj solbeskyttelse mod UVA og UVB stråler
 • En solcreme, der er let at påføre, og som trænger ind og virker øjeblikkeligt 
 • En lotion med nærende arganolie

Vi anbefaler denne sollotion til dig, der gerne vil passe ekstra godt på dine børns sensitive hud, og som ved, hvor vigtigt det er både at beskytte og pleje den unge hud.

Coola Sport Continuous Spray Unscented SPF 50 er en duftfri og høj solbeskyttelse i sprayform

Denne lækre sollotion fra Coola er en af de solcremer på sprayform, der er bedst i test. Den er let at spraye på, og den klare solcreme dækker let huden på hele kroppen. Den høje SPF betyder, at du med Coolas Sport Continuous Spray Unscented er godt beskyttet mod solens skadelige stråler.

Coolas spray solllotion er fremstillet af mere end 70% økologisk certificerede produkter. Den indeholder blandt andet agurk, alger og jordbærekstrakt, som nærer og plejer huden. I produktet findes ingen nanopartikler, så du kan anvende den med god samvittighed. Efter at have anvendt denne solcreme efterlader du din hud fugtet og blød, så du er klar til sjov i solen. Derudover er produktet fyldt med anti-aging antioxidanter, som hjælper din hud med at holde sig sund, ung og frisk.

Udover at spraylotionen er nem at spraye på og fordele på hele kroppen, er den vandfast i op til hele 80 minutter. Det betyder, at du kan bruge lang tid i solen og vandet alt imens du er beskyttet af en høj solfaktor.

Vi anbefaler denne sollotion til dig, der vil beskytte din hud mod solens skadelige stråler og tidlige alderstegn i huden som eksempelvis linjer og mørke pletter.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Nivea Protect & Sensitive Lotion SPF 50 beskytter dig og din hud øjeblikkeligt

Nivea Protect & Sensitive Lotion SPF 50

Denne solcreme fra Nivea med faktor 50 er perfekt til dig, der vil beskytte din hud mod solen og dens skadelige stråler. Den indeholder 200 ml beskyttende sollotion med effektive UVA/UVB filtre, som giver øjeblikkelig beskyttelse efter påsmøring. Det betyder, at du kan smøre den på huden lige inden du skal ud i solen, og at du derved altid kan være beskyttet mod dens farlige stråler.

Med Nivea Protect & Sensitive Lotion SPF 50 får du blandt andet: 

 • En solcreme med høj faktor for maksimal beskyttelse af huden 
 • En let og beroligende lotion, der hurtigt trænger ind i huden og ikke efterlader mærker 
 • En creme, der giver mindst mulig risiko for pletter efter vask 
 • Et uparfumeret og skånsomt produkt til sensitiv og sart hud
 • En meget vandfast solcreme 
 • Effektive UVA/UVB filtre for bedst mulig beskyttelse af huden

Uparfumeret og skånsom beskyttelse mod solen 

Den uparfumerede solcreme fra Nivea er en af de solcremer i denne guide, der hurtigst giver beskyttelse mod solens stråler, samtidig med at den er vandfast. Derudover er den meget nænsom mod huden, og den uparfumerede lotion skåner din krop og efterladen huden blød og smidig.

Vi anbefaler denne sollotion til dig, der har brug for solbeskyttelse, der virker øjeblikkeligt, og som holder til at du sveder og bader.

Matas Natur Solstift SPF 50 trænger hurtigt ind og er vandfast

Matas Natur Solstift SPF 50

Hvis du går op i økologi, gode ingredienser og lækre olier til din hud, så er denne sollotion lige noget for dig. Solstiften med faktor 50 fra Matas Natur er fremstillet af økologiske ingredienser af høj kvalitet, som er gode for både din sundhed og din velvære. 

Solbeskyttelsen her indeholder blandt andet økologisk jojobaolie og antioxidativ havreolie for at pleje huden, mindske vandtab samt reducere rødme. Den er vegansk produceret, og indeholder derfor ingen animalske produkter. Derudover er den både Astma-Allergi- og Svanemærket, så du med god samvittighed kan anvende den.

Praktisk solstift i lommestørrelse til udsatte steder 

Denne solstift fra Matas Natur kommer i en lille, praktisk lommestørrelse med 15 g solcreme i fast konsistens. Det betyder, at du let kan have den med dig, hvor end du bevæger dig hen, da den let kan være i både lommer og tasker. Stiften er let at smøre på både næse, ører, læber og andre steder, der ofte er ekstra udsatte for solens skarpe stråler. Det er en god idé at anvende den ofte, især hvis du sveder eller har bader, så du er sikret konstant beskyttelse.

Vi anbefaler denne sollotion til dig, der har brug for ekstra beskyttelse mod de farlige stråler i løbet af dagen.

Sådan beskytter du bedst din hud mod solens skadelige UVA og UVB stråler 

Vi skal leve med vores hud hele livet, og det er derfor vigtigt at passe på den allerede fra en tidlig alder. Hver gang vi bevæger os ud i solen, vil vi bliver eksponeret for UV stråler, som beskadiger huden. Dette ses blandt andet ved tidlig ældning af huden i form af linjer og rynker. I værste fald kan det lede til hudkræft, hvilket kan være livsfarligt. Derfor er det utroligt vigtigt, at vi altid beskytter vores hud mod solen, uanset årstid. 

Solens stråler er stærkest i sommerhalvåret, men selv om vinteren kan vi blive eksponerede for de farlige stråler. Det er derfor anbefalelsesværdigt at benytte sollotion hele året rundt, især i ansigtet, da det er det sted på hele kroppen, der oftest og mest bliver udsat for solens stråler.

Hold huden ung og sund ved at beskytte den mod solen 

Et af de typiske tegn på, at huden ikke er blevet beskyttet nok mod solen, er tidlige aldringstegn i huden. Det kan for eksempel være linjer og rynker, mørke pletter og en usund hud. Ved at bruge en god solcreme, især til ansigtet, kan du hjælpe din hud med at holde sig ung og sund i mange år. Hudens elasticitet og smidighed opretholdes bedst, hvis du bruger en høj SPF samtidig med, at cremen indeholder nærende og plejende ingredienser, eksempelvis gode olier og andre naturlige virkemidler. Det er en god idé at gøre det til en vane at bruge sollotion i ansigtet, således at du husker det hver dag – også de dage, hvor der er overskyet. Solens stråler er nemlig så stærke, at de trænger igennem skyer, så vi kan sagtens blive udsat for strålerne, selvom vi ikke kan se solen.

Hvis du gerne vil have et alternativ til solcreme, så kan du læse vores guide til de bedste sololier, hvor vi har samlet en bred vifte af forskellige varianter.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Redaktionen

Skriv en kommentar