fbpx

Omgivelserne omkring din øjne har stor indflydelse på dit blik og dit look. Er øjenbrynene begyndt at hænge, kan du få dem løftet med enten fillers eller botox, når du ønsker en ikke-kirurgisk tilgang. Hvilken metode, du skal benytte dig af, afhænger delvist af, hvor langvarigt et resultat du ønsker, og hvad den kosmetiske sygeplejerske eller specialuddannede kosmetolog vurderer.

Hos speciallægeklinikken Cerix kan du få udført ikke-kirurgiske behandlinger, der kan udføres på omkring 1 time. Den mest omfattende og indgribende metode er det kirurgiske indgreb, du kan få foretaget hos privathospitaler som Roskilde Privathospital. Der lægges et lille snit i hårgrænsen eller over øjenbrynene, som har til formål at trække panden – og dermed øjenbrynene – op.

I vores artikel kan du læse mere om de forskellige behandlingsmetoder, og hvordan de kan hjælpe dig. Du får indblik i deres fordele, og du bliver bekendtgjort med de risici, der kan være forbundet med både injektioner og kirurgiske indgreb. 

Hvad er øjenbrynsløft? 

Hvad er øjenbrynsløft Brynløft er en samlebetegnelse for indgreb af både kirurgisk og ikke-kirurgisk karakter, der har til formål at stramme huden i panden op for at løfte dine øjenbryn højere op. Det er særligt kvinder fra 40 år og opefter, der vælger at få et brynløft, der får dem til at se friskere og yngre ud. 

Med årene mister huden på hele kroppen sin elasticitet. Huden i panden kan komme til at se træt og mat ud, og øjenbrynene kan miste deres styrke og ”falde ned”. Et løft kan være permanent eller midlertidig afhængig af valg af metode. Mens botox og fillers er de midlertidige behandlinger, er et kirurgisk indgreb en permanent løsning. 

Hvor kan jeg få foretaget et brynløft med kirurgi?

Hos speciallægeklinikken Cerix kan du få foretaget et såkaldt ”direkte øjenbrynsløft”. Indgrebet hører til i kategorien for dagkirurgi, og du vil blive lagt i lokalbedøvelse, før der laves et fint og tyndt snit i hårgrænsen øverst i panden. 

Det er kun autoriserede privathospitaler herhjemme samt speciallægeklinikker med godkendelse til at udføre kirurgiske indgreb, der må og kan tilbyde brynløft og andre skønhedsoperationer. 

Uanset hvor du vælger at få indgrebet lavet, bliver du inviteret til en indledende konsultation med kirurgen, lægen eller sygeplejersken, der skal foretage indgrebet. 

Du har frit valgt mellem klinikker og privathospitaler. Det er en god idé at bruge tid på at sammenligne de forskellige udbydere, så du får et godt indtryk af deres erfaring, anvendelsesmetoder og ekspertise. 

(Kilde: Cerix)

Cerix logo

CeriX er et velkendt dansk brand med speciale i kosmetiske behandlinger. Virksomheden har 7 klinikker og er registreret samt godkendt af styrelsen for patientsikkerhed.

Læs om andres oplevelser med CeriX her

Sådan foregår et kirurgisk brynløft

kirurgisk brynløftDet kan være en stor hjælp for din beslutningsproces, at du har indblik i, hvordan et direkte brynløft udføres. Herunder ses et behandlingsforløb, der tager udgangspunkt i den måde, som Roskilde Privathospital vil hjælpe dig på:

 • Konsultation og forundersøgelse 

Til den første samtale laves der en forventningsafstemning mellem dine ønsker for endeligt resultat og mulighederne for indgreb hos skønhedsklinikken, speciallægeklinikken eller privathospitalet. Bliver du enige med kirurgen eller den kosmetiske sygeplejerske om at fortsætte samarbejdet, vil der blive udarbejdet en behandlingsplan, og du vil blive indkaldt til sundhedstjek før operationen.

 • Operation 

Operationen med brynløft varer omkring 1-2 timer, og den foregår i lokalbedøvelse. Snittet til løftet placeres i den øvre del af panden – lige under hårgrænsen. Det betyder, at arret bliver så godt som usynligt med tiden, når håret vokser ned over. 

Du kan komme hjem efter operationen. Du vil blive tjekket af sygeplejersken, før du får lov at tage hjem, og fagpersonen vil rådgive og vejlede dig om forholdsregler i dagene efter operationen.

 • Kontrol og efter operationen

De fleste mennesker, der har fået et kirurgisk øjenbrynsløft, vælger at sygemelde sig i 1-2 uger. Du skal forvente at være træt og øm i dagene efter operationen.

Det vil være naturligt, at huden omkring snittet i panden er rød, hæver lidt op og føles øm. Det er vigtigt, at du forholder dig i ro i den første uge efter indgrebet. Dette mindsker risikoen for hævelse og blødning fra såret. 

Efter 1 uge skal du til kontrol, hvor stingene fjernes og resultatet efterses.  

Du kan selv være medvirkende til at forlænge resultatet af øjenbrynsløft ved at beskytte og passe godt på huden i ansigtet og panden med en god creme

Brynløft med botox eller filler?

Vil du undgå operation, skal du overveje brynløft med filler eller botox hos Cerix eller Roskilde Privathospital. Botox har været brugt igennem mange år til rynkebehandling. Det er et stof, der skaber volumen i huden, og som med tiden vil blive udskilt af kroppen. Effekten af en botoxbehandling vil aftage efter 3-5 måneder, hvorefter huden vender tilbage til sin naturlige tilstand. Du kan vælge at få gentaget brynløft med botox igen, så du bibeholder det friske look med stram hud i panden. Botox injiceres med en ultratynd nål, der føres ned i det dybe hudlag. 

Samme teknik bruges, når det kommer til fillers. Her anvendes der også en tynd nål, og indgrebet er overstået på under 1 time. 

Hvor mange steder i panden, der skal injiceres, er en faglig vurdering. Det afhænger af, hvor løs huden er, og hvor naturligt et resultat, der kan skabes. Den store fordel ved fillers er varigheden. Du kan forvente, at effekterne af indgrebet med fillers holder i op til 9 måneder, hvorefter stoffet, der primært består af hyaluronsyre, udskilles naturligt af kroppen.

(Kilde: Sundhed.dk)

Roskilde privathospital logo

Roskilde Privathospital er en af de førende klinikker indenfor diverse kosmetiske behandlinger. Virksomheden lægger stor vægt på kvalitet, etik, engagement og omhu.

Læs om andres oplevelser med Roskilde Privathospital her

Hvad er prisen på øjenbrynsløft?

Pris på løft af bryn er påvirket af den valgte metode. Som det skrives hos Roskilde Privathospital, vil prisen afhænge af, hvilken tilgang der er brugt til indgrebet. Drejer det sig om den kirurgiske løsning, vil priserne starte fra omkring 11.000 kr. for et øjenbrynsløft med ar i kanten af øjenbrynene, og hvor du lægges i lokalbedøvelse under indgrebet. 

Skal arret lægges øverst i panden ved hårgrænsen, vil prisen starte fra 18.000 kr. Endelig er der den dyreste metode, der er med fuld narkose. Her skal du forvente en pris på minimum 30.000 kr.

Når det handler om øjenbrynsløft med botox eller fillers, vil prisen ligge på omkring 800 pr. injektion. Det vil være individuelt, hvor mange behandlinger du skal have, og om det er anbefalet, at du får genopfyldning efter et bestemt antal måneder.

9 ting du skal vide inden botox

Brynløft med botoxJo mere velinformeret du er om dit øjenbrynsløft med botox, jo bedre kan du pleje resultatet, så du får mest ud af indgrebet. Der er både tekniske, praktiske, økonomiske og sundhedsrelaterede ting, du skal vide om botox, før du får injiceret stoffet i panden, så det giver volumen og trækker dine øjenbryn op. 

De 9 vigtigste ting, du skal vide om botox, er:

 1. Det er ikke tilladt for personer under 18 år at få behandling med botox.
 2. Prisen for en fuld behandling (inklusiv moms) er cirka 1.900 kr.
 3. Du skal forvente, at der går et par dage, før du kan se virkningen af din behandling.
 4. Effekten af en behandling med botox kan vare i op til 6 måneder.
 5. De mest forekommende bivirkninger er rødmen og ømhed.
 6. Stoffet udskilles naturligt af kroppen, hvorfor genopfyldning kan være nødvendigt.
 7. Der gives en lille mængde botox á gangen, der injiceres med en ultratynd nål.
 8. Det er dit ansvar at sikre dig, at du vælger en behandler, der er godkendt til at må udføre behandlinger med botox.
 9. Du skal have 48 timers betænkningstid mellem konsultationen og din rynkebehandling.

Som det understreges af FEMINA, gælder kravet om betænkningstid i Danmark. Dette er en patientrettighed, som både skønhedsklinikker, speciallægeklinikker, offentlige hospitaler samt privathospitaler skal overholde.

Før du kan modtage en behandling med botox, skal du have været til konsultation hos den specialuddannede fagperson, der skal udføre injektionerne. Behandleren skal informere dig om effekter og risici, og herefter skal du have minimum 2 døgn til at overveje, om du vil modtage behandlingen eller ej. Botox klassificeres som receptpligtig medicin.  

Læs erfaringer om øjenbrynsløft fra Rikke Chili her 

Rikke Chili er en dansk blogger, der kan følges både på den personlige hjemmeside og på flere af de største, sociale medier. For mange kvinder har det stor betydning at læse om personlige oplevelser og beretninger, før der vælges metode til rynkebehandling. Selvom du kan blive teknisk klogere ved at sætte dig ind i egenskaberne og risiciene ved en botoxbehandling, kan det hjælpe med afklaringen at høre om personlige oplevelser. 

På Rikke Chilis blog kan du læse om hendes oplevelser både før, under og efter en botoxbehandling. Bloggeren gennemgår, hvordan behandlingsforløbet er blevet tilrettelagt, og du kan følge med på skrift, når hun injiceres med botox. 

Den store fordel ved bloggen er, at du – foruden detaljerede beskrivelser af behandlingsforløbet – også kan se før- og efter billeder. Du kan se billeder af Rikke Chili både før, lige efter og længere tid efter injektionerne. På denne måde får du en god fornemmelse af de synlige effekter, så du kan træffe beslutning om, om botox behandling er det rette valg for dig. Det anbefales, at du bruger en god mascara, efter du får fået foretaget et øjenbrynsløft.

(Kilde: Rikke Chili)

Konklusion

Med årene nedsættes hudens produktion af kollagen. Kollegaen er proteinet, der holder huden spændstig og elastisk. Det er særligt den tynde hud i ansigtet, der påvirkes af naturlig aldring og skader fra solen.

Er huden i din pande blevet løs, kan det betyde ”hængende” øjenbryn. Trætte øjenbryn kan få dig til at se ældre ud, end du er, og den løse hud i panden vil være markeret med linjer – også kendt som rynker. 

Et øjenbrynsløft kan foretages på forskellige måder. Det kan være ved et kirurgisk indgreb, hvor der lægges et snit enten ved øjenbrynene eller ved hårgrænsen øverst i panden, så huden trækkes op og strammes. 

Vil du undgå kirurgi og operation, kan du vælge at få brynløft med fillers eller injektion med botox. Begge typer af ikke-kirurgiske behandlinger kan klares på omkring 1 time, hvorefter du kan tage hjem igen hos både Cerix og Roskilde Privathospital.

FAQ

🤩 Hvad er et øjenbrynsløft?

Et løft af øjenbrynene har til formål at stramme huden i panden ud. Om du er til operation eller indgreb med injektioner, afhænger delvist af dine ønsker og den professionelle vurdering. Når huden i panden strammes op, kommer du til at se yngre og friskere ud.

🧐 Hvad koster et øjenbrynsløft?

Det er de ikke-kirurgiske løsninger med filler eller botox, er de mest budgetvenlige løsninger. Pris for 1 injektion ligger på omkring 800 kr. Prisen på et kirurgisk indgreb med direkte brynløft starter fra 11.000 kroner. 

🤔 Foregår et brynløft med botox?

Iblandt de midlertidige metoder til pandeløft er injektioner med botox. Botox er et af de mest populære og udbredte midler til reduktion af uønskede rynker i ansigtet. Alternativt kan du få behandling med fillers, der gennemsnitligt har et længerevarende resultat end botox.

Beskrivelse af kilder

Cerix er en af de største og mest anerkendte speciallægeklinikker herhjemme. Der er afdelinger flere steder i landet, og det er specialuddannet personale, der er ansat i den privatejede virksomhed.

Cerix er kendt for at anvende nogle af de nyeste metoder og teknikker til skønhedsoperationer. Vi har brugt Cerix som godt eksempel på, hvor du kan få foretaget øjenbrynsløft med filler samt direkte brynløft.

Artiklen er opdateret: 2021
Du kan se artiklen her

Roskilde Privathospital er et anerkendt og populært sted, hvor der er ansat højtuddannet personale, der varetager pleje af patienter og skønhedsoperationer.

Vi har brugt privathospitalet til at give dig et indtryk af priserne for de forskellige behandlingsmuligheder, der findes til løft af øjenbrynene.

Artiklen er opdateret: 2021
Du kan se artiklen her

Sundhed.dk er den danske sundhedsportal, hvor du kan læse om alt fra operationer til sygdomme. Artiklerne er skrevet af professionelle behandlere og læger.
Vi har brugt artiklen ”Filler behandling” af Martin Heje, speciallæge.
Artiklen er opdateret den: 28. oktober 2019
Du kan se artiklen her

FEMINA er et populært mode- og livsstilsmagasin i Danmark, som kan læses både på nettet og i fysiske blade, der udkommer hver måned. Du finder portrætter, inspiration til mad og oplevelser, blogs og relevante nyhedsartikler i bladet.

Vi har brugt FEMINA til at give dig viden om de 9 vigtigste ting om botox.

Artiklen er udarbejdet den: 13. februar 2017
Du kan se artiklen her

Du kan følge den danske blogger på hendes hjemmeside, på Instagram eller på Facebook. Du kan læse om de produkter til skønhed, helse og hudpleje, som bloggeren anvender. Og du kan bruge hendes indlæg som inspiration.

Vi har brugt Rikke Chili til at give dig et indblik i en personlig beretning om at få botoxbehandling til opstramning af huden i panden.

Artiklen er udarbejdet den: 6. august 2018.
Du kan se artiklen her

Denne side er anmeldt af: Rolla M. Andersen Rating 5/5

Forfatter

Skriv en kommentar