fbpx

Vi har alle sammen hår på ryggen, det ser bare forskelligt ud. Nogle har små, lyse hår, der næsten ikke er til at se med det blotte øje, mens andre har mere fyldig hårvækst.

Særligt mænd vil opleve, at hårene på ryggen ændrer sig i forbindelse med pubertetens sidste trin, hvor de kan blive længere, kraftigere og mørkere i farven. Det er helt naturligt, men det kan have den konsekvens, at du måske ikke har lyst til at have bar overkrop foran andre mennesker.

Du er ikke tvunget til at leve med hårene på ryggen, for du kan både barbere dem eller vokse dem af – problemet er bare, at de kommer igen. I stedet kan du hos professionelle kosmetiske klinikker som Cerix og Roskilde Privathospital få behandlinger, der fjerner håret mere permanent.

Fjern hår på ryggen permanent

Fjern hår på ryggenHar du allerede forsøgt med barbering i mærkelige stillinger for at nå øverst på ryggen med skraberen, eller svedt igennem smertefulde voksninger? Så findes der mere permanente løsninger, der holder hårene væk i mange år.

Hos Cerix er permanent hårfjerning en af deres mest populære behandlinger, og den bruges over hele kroppen. Nogle vælger at få fjernet håret på benene, i armhulerne eller i ansigtet, men ryggen er også en mulighed, om du er kvinde eller mand.

Ifølge en større videnskabelig undersøgelse i Dermatology Nurses’ Association, skal det medicinske laserudstyr være godkendt, og behandleren være helt med på de sidste nye metoder. Derfor skal du altid gå til professionelle som Roskilde Privathospital og Cerix for dine behandlinger, når det gælder dit udseende.

Det er en dårlig ide at spare på behandlinger, hvis de ikke bliver udført efter sidste nye forskrifter. I sidste ende er det nemlig dig, der kommer til at betale prisen for hele eventyret.

Fjern hår på ryggen med laser

En behandling med laser mod uønsket hår på ryggen starter med en konsultation, hvor du kan diskutere mulighederne og behandlingen med din behandler. Du kan stille spørgsmål og få information, så du ved, hvad du går ind til.

Her undersøger behandleren også, om dine hår på ryggen er kandidater til en laserbehandling. De skal nemlig være mørke nok til, at laseren vil have en effekt.

Der skal ifølge lovgivningen gå 48 timer mellem, du har været til konsultation, til du får udført en kosmetisk behandling. Du kan derfor ikke få behandlingen samme dag (kilde: Cerix).

Selve behandlingen mod hår på ryggen

Selve behandlingen foregår ved, at du ligger på en briks, og behandleren bruger en maskine, der udsender laserstråler, der beskadiger hårsækkene. En behandling vil i gennemsnit tage mellem 30 og 45 minutter, og der er ingen smerter forbundet med laserbehandlingen.

Nogle kan synes, at det niver lidt eller området bliver varmt af at blive laserbehandlet, men det kræver ingen bedøvelse, og du kan tage hjem direkte efter behandlingen.

Ofte vil du få det optimale resultat efter 6 til 8 behandlinger, så du skal væbne dig med tålmodighed, hvis du vil blive helt hårløs. Resultatet er dog stort set permanent, og hårene kommer derfor ikke tilbage, når de først er laserbehandlet (kilde: Cerix)

Cerix logo

CeriX er et velkendt dansk brand med speciale i kosmetiske behandlinger. Virksomheden har 7 klinikker og er registreret samt godkendt af styrelsen for patientsikkerhed.

Læs om andres oplevelser med CeriX her

Derfor virker laserbehandling til fjernelse af hår på ryggen

Laserteknologien er udviklet, så den permanent beskadiger hårsækken, ved at udsætte den for IPL, Intenst Pulserende Lys. IPL ødelægger med varme og lys hårsækken, så den dør og ikke længere vil producere hår. Lyset fra laseren føres gennem huden og rammer hårets sæk, hvorfra det vokser. De behandlinger, du kan få ved professionelle steder i dag, er meget effektive og virkningen er langtidsholdbar, ifølge et større studie.

Håret skal være mørkere end din hudfarve, for ellers reagerer det ikke på lys. Det skal indeholde melanin, pigment, før det kan fjernes permanent med laser, fordi laseren indstilles til at sigte efter farveforskelle mellem hud og hårstrå (kilde: Cerix).

Læs om hårfjerning med laser

Læs om hårfjerning med laserLaserbehandlinger mod hår på ryggen er en enkel og effektiv løsning, hvis du vil slippe for besværet med selv at holde hårvæksten nede. Det er ifølge den videnskabelige artikel Laser Hair Removal af S.H. Liew, den mest effektive løsning, hvis du vil have fjernet hår permanent og uden invasive behandlinger. Hårfjerning kan irritere huden, hvis du gentagne gange skal skrabe, vokse eller trimme, og det kan gøre mere skade end gavn.

Du kan fjerne uønsket hårvækst med laserbehandlinger, men det kræver, at du har mørke eller sorte hår, hvis behandlingen skal have en effekt, skriver Sundhed.dk.

Det er heller ikke overstået på en enkelt behandling, for du kan med en laserbehandling opnå mellem 40 til 80% formindskelses af hårvæksten. Det er dog meget forskelligt fra person til person, hvor effektiv behandlingen er.

Hårene bliver ikke fjernet permanent, så de aldrig kommer igen, men der kan gå årevis, før de begynder at spire igen. Du skal dog være forberedt på, at du ikke er helt glat og hårfri efter en enkelt behandling (kilde: Sundhed.dk)

Laserbehandlinger er ikke 100% effektive

En laserbehandling er ikke 100% effektiv, fordi den kun rammer de hår, der er i vækstfasen. En del af dine hårsække er i hvilefase, hvor de ikke vil blive destrueret af laseren. Derfor skal du behandle løbende, hvis du vil alt hårvækst på ryggen til livs.

Hvis en laserbehandling mod hår på ryggen skal være effektiv, skal du:

  • Have mørke hår
  • Have farveforskel på hår og hud
  • Ikke have fjernet hår før behandlingen
  • Undgå sollys 3 uger før og efter og bruge solcreme
  • Vælge en professionel behandler som Roskilde Privathospital og Cerix

Kilde: (Sundhed.dk)

Hvor ofte skal jeg gentage behandling med laser mod hår på ryggen?

Ca. 20% af dit hår er i vækstfasen af gangen, og derfor vil ikke alt hår blive fjernet ved kun én laserbehandling. Ofte skal der mellem 6 og 8 behandlinger til fordelt med 2 til 4 ugers mellemrum, så alle hårstrå kan rammes, når de er i vækstfasen.

Hormoner kan påvirke din hårvækst, og du kan derfor ikke forvente at blive 100% hårfri af behandlingerne med laser. Et studie viser, at 1 til 2 % ikke vil blive helt hårfri af laserbehandlinger. Der er dog stadig en gevinst, selvom du ikke bliver helt hårfri, for hårvæksten vil være minimeret betydeligt, så du har mindre hårvækst på ryggen (kilde: Cerix).

Roskilde privathospital logo

Roskilde Privathospital er en af de førende klinikker indenfor diverse kosmetiske behandlinger. Virksomheden lægger stor vægt på kvalitet, etik, engagement og omhu.

Læs om andres oplevelser med Roskilde Privathospital her

9 metoder til at fjernet uønsket hår

9 metoder til at fjernet uønsket hårDer findes et væld af metoder til at fjerne uønsket hårvækst, og her præsenteres du for 9 metoder, du kan gøre brug af, hvis du vil have håret væk.

1. Den klassiske barbering

Den fungerer effektivt, og du kan hurtigt barbere hårene væk. De bliver dog skåret af lige over huden, og de vil derfor lynhurtigt komme tilbage. Det er dog måske den billigste måde at holde din ryg hårfri – så længe selv kan nå hele ryggen med skraberen.

2. Hårfjerningscreme

Cremer til hårfjerning virker ved at opløse hårstråene helt nede ved huden med kemi, så de falder af selv.

Hårene vil ikke vokse lige så hurtigt tilbage, som havde du barberet dig, men det kan være både dyrt og besværligt at smøre ryggen ind i creme for at fjerne de uønskede hår. Det er heller langt fra alle, der kan tåle kemikalierne i cremerne.

3. Voksning

Det er effektivt, men det gør ondt. Voksning er en god løsning mod uønsket hårvækst, fordi den rykker hele håret op med rod. Du vil være hårfri i længere tid efter behandlingen, men det kan være en smertefuld proces, du skal gentage igen og igen.

Det er også et dyrere valg, fordi du skal have en professionel til at vokse dig på ryggen, hvor du ikke selv kan nå.

4. Sugaring

En af de mere nye metoder til hårfjerning på markedet er sugaering. På mange måder minder det om en voksning, for behandleren bruger en sukkerbaseret masse, der river hårene ud ved roden. Det er dog mindre smertefuldt end voksninger, fordi hårene rives ud i groretningen.

5. Plukning med pincet

Plukning med en pincet kan være en let løsning, hvis du vil have fjernet enkelte uønskede hår. Den hiver hele hårroden med op, så du kan gå længere uden håret vokser ud igen.

Til hårvækst – og særligt af den voldsommere slags – på ryggen, er dog et stort projekt at kaste sig over med pincet. Derfor bør du ty til andre metoder, om du er kvinde eller mand med uønsket hår på ryggen.

6. Epilator

En epilator er en lille fiks maskine, der i princippet fungerer som en elektronisk pincet. I stedet for at rykke ét enkelt hår ud af gangen, er epilatoren udstyret med mange pincetter, der fanger alle hårene og tager dem op med roden.

Processen kan du selv klare, men det kan være ret smertefuldt, når hvert hårstrå rykkes ud. Mange oplever også små røde knopper i en dags tid efter epileringen.

7. Blege håret

For nogle kan det at blege uønsket hår være en god løsning. Det fungerer på samme måde, som skulle du blege håret på hovedet. Du får lysere hår, der er mindre synlige – men de er der stadig. Det er derfor en metode, der er bedst til mindre områder, hvor håret er lyst og fint.

8. Threading

Threading er en ældgammel metode, hvor behandleren med en tråd og en særlig teknik kan rykke hårstråene ud. Hårene bliver fanget mellem to tråde, der rulles stramt over huden og griber stråene.

Det er en meget skånsom behandling, fordi huden ikke bliver generet, men der er kun få steder der tilbyder behandlingen. Ofte bruges teknikken til at forme brynene og fjerne uønsket hårvækst i ansigtet. Efter en behandling kan huden være rød, og en ansigtsmaske kan dulme.

9. Laserbehandling

Rosinen i pølseenden er den mest effektive metode til at fjerne uønsket hårvækst. Laserbehandlinger anvender lysimpulser til at dræbe hårsækken indefra, og de holder derfor helt op med at producere hår efterfølgende.

Det er en dyrere behandling, men resultatet er også, at du ikke skal tænke på hår på ryggen i mange år efter.

Kilde: Woman

Det skal du vide, inden du får professionel hårfjerning

Inden du vælger at gå en professionel om du har hår på ryggen, så er det værd at overveje, hvilken metode, der er bedst til dig og dine behov. Hår på ryggen hos kvinder og mænd er helt naturligt, og det er ikke sikkert det generer dig i det daglige.

Det kan dog for mange være hæmmende, særligt at have hår på ryggen som kvinde, men også mænd med ekstra meget hårvækst kan finde det ødelæggende for selvtilliden (kilde: Alt.dk). Hvis du overvejer at få gjort noget ved din uønskede hårvækst, så kan du afprøve de mere gængse metoder såsom voksning, sugaring eller lignende ført. Behandlingerne virker dog bedst på andre og mindre områder, og du får ikke et permanent resultat. Samtidigt kan alle behandlinger, hvor håret skal rykkes op ved roden være forbundet med en del smerte (kilde: Alt.dk).

Hvis du vil have permanent hårfjerning på ryggen, skal du behandles med laser, så hårene ikke vender tilbage. 

Konklusion

Hvis du er generet af hårvækst på ryggen, så er der håb. Du er ikke tvunget til at leve med hår på ryggen som kvinde eller mand. Der findes mere gængse behandlinger mod hårvækst som barbering eller voksning, men det kan være både ineffektivt og dyrt i længden.

Et alternativ til hårfjerning kan være laserbehandlinger, der dræber hårsække i vækstfasen indefra. Det garanterer, at hårene ikke vokser ud igen, og du kan forblive mere permanent hårfri.

Behandlingen er effektiv, og vi har researchet mulighederne ved at bruge videnskabelige artikler og en række artikler fra anerkendte publikationer og magasiner. Laserbehandling mod hår på ryggen er en ny og smart metode, der har ganske få bivirkninger og efterlader et stort set permanent resultat.

 

Se også vores testguide til Philips barbermaskiner.

FAQ

🤩 Hvordan fjerner man hår på ryggen?

Du kan enten barbere eller vokse hårene på ryggen af. Vil du bruge en permanent løsning, er hårfjerning med laserbehandling vejen frem.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

🤔 Hvilke metoder findes der for fjernelse af hår på ryggen?

Du kan barbere, vokse, threade eller epilere hårene på ryggen væk. Det er midlertidige løsninger, men en permanent løsning er en hårfjerning med laserbehandling.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

🧐 Hvad koster det at få fjernet hår på ryggen?

Det koster fra 500,- og opefter at få fjernet hår med en laserbehandling. Prisen afhænger af størrelsen på området, og hvor mange behandlinger du skal have i sidste ende.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Beskrivelse af kilder

Roskilde Privathospital tilbyder en lang række kosmetiske behandlinger og operationer. Det er et professionelt behandlingssted lokaliseret i Roskilde.

Du kan se hjemmesiden her

Cerix er en række kosmetiske klinikker rundt om i Danmark, der også tilbyder kosmetiske operationer. De tilbyder særligt laserbehandlinger mod uønsket hårvækst, der er en af deres mest efterspurgte behandlinger.

Du kan se hjemmesiden her

For danskerne er Sundhed.dk den største sundhedsportal, der har eksisteret siden 2003. På hjemmesiden kan du finde informationer om alt fra behandlingsforløb for sygdomme til grundige guides til, hvordan du taber dig.

Vi har brugt artiklen ”Hårfjerning med laser” skrevet af speciallæge Tove Agner.

Artiklen er opdateret den: 18. februar 2020
Du kan se artiklen her

Woman er et større dansk magasin for kvinder, der både udkommer i fysisk form, men også har en online platform, hvor de deler nyheder og indhold. De beskæftiger sig især med mode, kvindeliv, livsstil og sundhed.

I vores research har vi brugt artiklen ”9 metoder til at fjernet uønsket hår: Alt du skal vide om hårfjerning” af Rikke Hovn Poulsen

Artiklen er udgivet den: 27. april 2019
Du kan se artiklen her

Alt.dk er hjemmesiden til kvindemagasinet Alt for Damerne, der deler indhold om alt, der rør sig i kvinders liv. De fokuserer særligt på livsstil, sundhed, bolig og mode.

Vi har brugt artiklen ”Dette skal du vide, inden du får professionel hårfjerning” skrevet af Emilie Luna Rasmussen og Julie Bruun Lund.

Artiklen er udgivet den: 7. juni 2021
Du kan se artiklen her

Moore, Christine (2019). “Safe and Effective Laser Hair Removal Treatments”, Journal of the Dermatology Nurses’ Association: 11/12 2019 – Volume 11 – udgivelse 6 – s. 269-278

Liew, S.H. (2002). “Laser Hair Removal”. Am J Clin Dermatol 3, s. 107–115.

Gan, S.D. and Graber, E.M. (2013). “Laser Hair Removal: A Review”. Dermatol Surg, 39, s. 823-838.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Redaktionen

Skriv en kommentar