fbpx

Håret er en vigtig del af vores identitet, og det er derfor også vigtigt at gøre brug af produkter, der får det til at stråle. Saltvandssprays er et af de produkter, der for alvor trender – og har gjort det i en længere periode. Det er et unisex produkt, der kan tilføre mere volumen og give håret et lækkert beachlook, så det syner blødt og lidt pjusket – præcis som en dag ved stranden, hvor du har været en tur i bølgerne.

Flere saltvandssprays bygger på kombinationen af salt og vand, men også flere former for plejende ingredienser, som har en gavnlig virkning for håret. Det er tilmed nemt at style håret efter brug af en saltvandsspray. Du skal blot bruge fingrene til at ”puffe” håret op eller til at sno længderne, så du får flotte naturlige bølger i håret.

Vi har vurderet flere af markedets bedste saltvandssprays, og her får du vores bud på de produkter, vi finder anbefalelsesværdige. De kommer fra forskellige prisklasser, men er alle hentet fra topbrands på dagens marked. Flere af de nævnte saltvandssprays er unisex produkter, men der er enkelte undtagelser.

L’Oréal Tecni.art Beach Waves

Redaktionens foretrukne saltvandsspray

Én af de særligt populære saltvandssprays her på redaktionen kommer fra det multinationale topbrand L’Oréal, og der er tale om produktet Tecni.art Beach Waves. Sprayen fungerer til alle hårtyper, og den kan på ubesværet vis tilføre tekstur og fylde, så du ender med et smart og sexet strandlook, uanset om du er mand eller kvinde.

Saltvandssprayen kan anvendes i både vådt og tørt hår, hvor du bruger fingrene til at style håret. Du kan dog med fordel læse vores gennemgang af, hvordan du bruger sprayen i vådt hår, så du får det bedste resultat.

L’Oréal oplyser, at dysen fra tid til anden bliver tilstoppet af saltet. Det kan dog nemt løses ved at skylle den af med varmt vand.
Flasken indeholder 150 ml, og produktet er ikke det billigste på dagens marked. Til gengæld får du et super godt produkt fra ét af de mærker, der har defineret kosmetik- og hårbranchen siden 1907 med adskillige innovationer. Tecni.art Beach Waves er en af de mange saltvandssprays, der indeholder parfume, så det skal du naturligvis være OBS på som parfumeallergiker. Det er dog ikke noget, der kan rykke ved, at vi her hos Kosmetiko har udpeget det som redaktionens foretrukne saltvandsspray.

Fordele:

 • Fungerer til alle hårtyper
 • Giver dig et sexet beachlook
 • Kommer fra topbrand

Specifikationer:

 • 150 ml
 • Teksturgivende egenskaber
 • Hold på 2 ud af 6

Ulemper:

 • Ingen væsentlige ulemper

Yuaia Haircare Twirl and Curl Saltwater Spray for Hair 150 ml

Bedste værdi for pengene

 • Benyt koden: “YUAFOM10” og få 10 % rabat på dit køb

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Yuaia Haircare Twirl and Curl Saltwater Spray for Hair 150 ml er fordelagtig for dig, der gerne vil have en perfekt styling, men som ikke ønsker at betale en alt for høj pris. Vi har kåret den til ”Bedste værdi for pengene”, da du får rigtig mange fordele med i prisen.

Vi anbefaler derfor modellen af flere grunde. Blandt andet har sprayen det plus, at den ikke gør håret stift. I stedet definerer den håret med et medium hold og skaber det eftertragtede strand-look.

Vi er også særligt glade for, at Yuaia Haircare Twirl and Curl Saltwater Spray for Hair 150 ml kommer med en skøn duft, der ikke lugter hverken syntetisk eller kunstigt. I stedet har aromaen noter af naturlige vilde blomster.

Det skal også fremhæves, at modellen er et godt valg, hvis du gerne vil have skødesløst definerede krøller og går efter et lidt mere afslappet beach-look end det klassiske og stramme udtryk.

Læg mærke til, at sprayen er fremstillet til krøllet hår, og derfor har indholdet muligvis ikke den store effekt i naturligt glat hår.

Fordele

 • Gør ikke håret stift
 • Dufter af vilde blomster
 • Let at vaske ud
 • Definerer dine krøller
 • Medium hold

Ulemper

 • Designet til krøllet hår, så fungerer ikke altid på glat hår

Specifikationer

 • Type: Saltvandsspray
 • Mærke: Yuaia Haircare
 • Kapacitet: 150 milliliter
 • Hårtype: Bedst til krøllet hår

Label M Sea Salt Spray

Premiumvalget

Label M Sea Salt Spray

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Vores næste saltvandsspray – Sea Salt Spray – er hentet fra det italiensk-engelske brand Label M. Vi klassificerer det som vores premiumbud, da det rent prismæssigt er lidt dyrere, men også bygger på naturens egne ressourcer. Det giver dig derfor en ekstra luksus, der får det til at adskille sig fra andre produkter. Sea Salt Spray indeholder f.eks. algeekstrakt, og du vil derfor få følelsen af, at håret synes kraftigere. Et andet plus er, at du får glæde af Enviroshield Complex, som beskytter håret mod varmeskader samt UV-stråler. Det er en teknologi, der er unik for Label M, hvorfor saltsprayen også blandt sine vigtigste egenskaber bliver fremhævet som beskyttende.

Der er derudover tale om en meget klassisk saltvandsspray, der hjælper dig med at give et smart uglet look, der får en mat finish. Præcis det, du forventer dig af et beachlook.
Saltsprayen Sea Salt kan anvendes i både tørt og vådt hår, og du får den i en flaske à 200 ml. Du får den derfor med en god mængde, hvilket er perfekt, når du ønsker at bruge din saltvandsspray flere gange om ugen. Produkterne fra Label M er ofte blevet belønnet med priser på international plan, og en af de store styrker er, at de udnytter naturens egne ressourcer som grundingredienser.

Fordele:

 • Fungerer til alle hårtyper
 • Indeholder algeekstrakter
 • Varmebeskyttende Enviroshield Complex

Specifikationer:

 • 200 ml
 • Beskyttende egenskaber

Ulemper:

 • Premiumprodukt – gerne lidt dyrere end andre lignende produkter

Toni & Guy Casual Sea Salt Texturising Spray

Det prisvenlige valg

Toni & Guy Casual Sea Salt Texturising Spray

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Hvis du ikke vil betale dyre domme for dine nye saltvandsspray, findes der rigtigt mange gode alternativer til premiumprodukterne, eksempelvis Casual Sea Salt Texturising Spray. Den bygger på en let formel, der hjælper dig mod det beachlook, som er blevet ganske eftertragtet af mange kunder – og den gode nyhed er, at du nemt kan style håret derhjemme foran badeværelsesspejlet. Du skal blot spraye blandingen ind i de forskellige hårsektioner, hvorefter du kan lege med lokkerne, som du ønsker det. Hemmeligheden bag det perfekte beachlook er, at det gerne skal se lidt pjusket og tilfældigt ud – som var du kommet op af vandet og en brise havde blæst det godt igennem.

Casual Sea Salt Texturising Spray styrker håret og giver det volumen, uden at tynge det ned.
Casual Sea Salt Texturising Spray er udviklet af brandet Toni & Guy – og det italiensk-engelske brødrepar Toni Mascolo og Guy Mascolo står bag flere brands inden for frisørbranchen. De er kendt som innovative mestre inden for deres felt, og her får du en ret enkel, men også prisvenlig udgave af deres bud på en saltvandsspray. Produktet fungerer til alle hårtyper og leveres i en flaske à 200 ml.

Fordele:

 • Fungerer til alle hårtyper
 • Prisvenligt bud
 • Kommer fra kendt engelsk brand

Specifikationer:

 • 200 ml

Fugt- og volumengivende egenskaber

Ulemper:

 • Forholdsvis simpelt produkt

Glynt Venice Salt Spray – lækker saltvandsspray i en god rejsestørrelse

Glynt Venice Salt Spray

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Er du blevet småafhængig af din saltvandsspray, skal du naturligivs også have den med på ferien eller weekendopholdet. Venice Salt Spray fra schweiziske Glynt leveres i en flaske med 50 ml, der passer perfekt ned i ferietasken.

Saltvandssprayen sigter mod dig, der vil have et beachlook med en god fylde og tekstur. Formlen med det lette hold bygger på naturligt havsalt, og du kan bruge produktet både i vådt og tørt hår. Har du anvendt sprayen om morgenen, vil håret bibeholde lidt af stivheden, så du nemt kan ”puffe” håret op i løbet af dagen. Det er perfekt til især det korte hår, der ofte bliver en smule fladt ud på eftermiddagen.
Flasken med 50 ml er perfekt til rejsebrug, men også til dig, der vil have mulighed for at teste produktet fra den schweiziske producent. Glynt har traditionelt set været et brand, hvis produkter er udviklet af frisører til frisører. Der har altid været fokus på nye innovationer, og nu kan du blive lukket ind i Glynts unikke univers – endda til en meget attraktiv pris.

Fordele:

 • Fungerer til alle hårtyper
 • Med havsalt
 • Kommer fra innovativt brand

Specifikationer:

 • 50 ml
 • God til styling/touch-ups på farten

Ulemper:

 • Bedst egnet til rejsebrug grundet størrelsen på 50 ml

Dapper Dan Sea Salt Spray – saltvandsspray specialudviklet til mænd

Dapper Dan Sea Salt Spray

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Mens mange saltvandssprays er unisex produkter, går Dapper Dan Sea Salt Spray i en anden retning ved at sigte specifikt mod det mandlige kundesegment. Produktet er ganske enkelt specialudviklet til mænd, bl.a. ved sin maskuline duft. Dapper Dan-begrebet er hentet fra det engelske sprog, hvor det betegner den elegante mand, der går op i grooming. Dapper Dan-manden er bl.a. blevet portrætteret af George Clooney i Coen-brødrenes filmklassiker “Oh Brother – Where Are Thou”.

Saltvandssprayen fungerer bedst i det korte og mellemlange hår, hvor det hjælper med at skabe et råt og mere mat look, der oser af maskulinitet. Stylingen må helst ikke være for pæn, men skal derimod virke lidt pjusket og tilfældigt – som havde du slet ikke bearbejdet håret.
Dapper Dan er et engelsk brand, og det har efter et årti i branchen skabt sig et godt renommé, bl.a. ved at man har udelukket parabener fra samtlige produkter. Serierne fra Dapper Dan spiller på vintagestilen, og der ligger en grundig forskning bag de forskellige produkter i serierne. Selvom vintagestilen er toneangivende, imødekommer produkterne – heriblandt saltvandssprayen – en række af de krav, som den moderne mand møder i hverdagen.

Fordele:

 • Fungerer til alle hårtyper
 • Med maskulin duft
 • Bygger på mange års forskning

Specifikationer:

 • 200 ml
 • Giver en mat finish

Ulemper:

 • Sigter specifikt mod mænd

Osmo Matt Salt Spray – saltvandsspray med bl.a. ricinusolie

Osmo Matt Salt Spray

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Osmo Matt Salt Spray er en saltvandsspray, der bygger på en række nyttige ingredienser. Formlen indeholder bl.a. den meget velkendte olie, ricinusolie (castorolie). Det er en type olie, der har været anvendt gennem århundreder, bl.a. takket være de plejende, blødgørende og fugtgivende egenskaber. Formlen indeholder ligeledes ekstrakt fra bergamottræet samt naturligt havsalt, og du får derfor stor glæde af mange naturlige ingredienser i Osmo Matt Salt Spray. Disse sørger bl.a. for at absorbere overskydende fedt fra hovedbunden. Saltvandssprayen hjælper endvidere med at give håret en god tekstur, så du får den ønskede mængde volumen og tekstur, helt uden at håret bliver tynget ned.

Bemærk, at der er tilsat citrusduft til saltvandssprayen. Der er tale om en meget mild duft, men den kan naturligvis stadig være et problem for parfumeallergikere.

Osmo er et engelsk brand, der har lanceret ikoniske og trendskabende hårplejeprodukter siden 2001. Der ligger bl.a. altid en stor bevidsthed bag valget af ingredienser, og med Osmo Matt Salt Spray er der bl.a. anvendt flere naturlige ingredienser såsom ricinusolie, men teamet er også meget bevidst gået uden om brugen af parabener. Det er et produkt, der prismæssigt ligger sig lidt i en mellemklasse. Du skal dog også være OBS på, at du får 250 ml i flasken – og ikke ”kun” 200 ml som med flere andre saltvandssprays.

Fordele:

 • Fungerer til alle hårtyper
 • Med ricinusolie, bergamotekstrakt og naturligt havsalt
 • Mild citrusduft

Specifikationer:

 • 250 ml
 • Tilfører god fugt til håret
 • Medium hold

Ulemper:

 • Fungerer bedst i tørt hår

Saltvandsspray til beachlooket – hårstylingproduktet, der tilfører volumen i alle hårtyper

Fra 2000’erne og frem har saltvandssprayen været et populært unisex stylingprodukt – ikke kun i professionelle frisørsaloner, men også i private hjem, fordi den er relativt nem at arbejde med og giver fantastiske resultater. Du kommer til at ligne en gud/gudinde, der netop er kommet op fra vandet ved den gyldne sandstrand og nu har skønne naturlige og definerede krøller.

Hvad er en saltvandsspray?

Ifølge Vibeke Kliims hårblog for Kliim Coiffure hersker der en del misforståelser om saltvandssprayen, og særligt fordi navnet kan virke en smule misvisende for mange kunder. En saltvandsspray kan indeholde forskelligartede ingredienser, såsom vand, salt og til tider hårplejende ingredienser, herunder aloe vera og essentielle olier. Nogle saltvandssprays går endda helt uden om brugen af salt.

Så det er ikke decideret saltvand, du sprayer ind i håret – men du får derimod samme effekt, som du oplever efter en tur i de blå bølger, og når solen tørrer håret på naturlig vis: pjuskede, definerede og snoede krøller, der ser helt naturlige ud. Produktet er tilmed super gavnligt i mange henseender og er ret skånsomt – mange har endda med fordel benyttet saltvandsspray i healingprocessen efter en hårtransplantation, ifølge websitet hairnsenses.co.in.

Hvorfor vælge en saltvandsspray?

Saltvandsspray er en stylingspray, der kan anvendes i alle hårtyper, selv fint hår. Den er perfekt til dig, der gerne vil give dit korte hår lidt ekstra volumen og går efter det pjuskede look, hvor det hele gerne skal se lidt tilfældigt ud – uden at være det. Mange oplever, at håret bliver fladt og kedeligt i løbet af dagen, og her er en saltvandsspray god til at få lidt ekstra fylde ind i håret. Når du allerede har anvendt saltvandssprayen tidligere på dagen, bibeholder det en stivhed, så du blot skal rode lidt rundt i håret for at få en smart styling med god fylde.

Bruger du en saltvandsspray i det lange hår, får det en god bevægelse.

Når du styler med saltvandsspray, taler man ofte om begrebet beachhår. Det er ifølge Vibeke Kliim en stil, hvor du bevidst dyrker det rå og vindblæste look, som ikke må blive alt for pænt og stylet.

Hvordan bruger jeg min saltvandsspray?

Vil du i gang med at bruge din saltvandsspray, kan du benytte dig af flere fremgangsmåder, alt efter om håret er vådt eller tørt. Du kan finde flere grundige vejledninger på nettet, bl.a. hos Ipsy.com. Her anbefaler redaktionen, at du gør følgende:

 • Gør håret vådt – du behøver ikke vaske det, men kan nøjes med at gøre det vådt ved hjælp af vand. Ved at droppe shampooen kan du få et endnu mere autentisk beachlook.
 • Lad håret tørre, så det er håndklædetørt. Red håret, så det ikke er filtret.
 • Omryst flasken med saltvandsspray, så særligt saltet bliver godt fordelt inden brug.
 • Spray håret ind i én sektion ad gangen. Det er her vigtigst, at du fokuserer på længderne og rødderne – og ikke så meget på selve spidserne.
 • Grib fat om mindre hårsektioner, og sno dem med fingrene. Jo hårdere de bliver snoet, desto mere krøl får du – præcis som når du fletter vådt hår. Du bestemmer selv, om du først sprayer hele håret og derefter snor det, eller om du skiftevis sprayer og snor.
 • Til sidst tørrer du håret, eventuelt ved hjælp af hårtørrerens diffuser mode. Det er vigtigt, at du føntørrer håret med kold luft, så du bibeholder beacheffekten. Mangler du en god føntørrer med diffuser mode, kan du se vores oversigt over føntørrer.

Bruger du din saltvandsspray i tørt hår, kan du ifølge murdocklondon.com arbejde produktet ind i håret ved kun at bruge fingrene.

Der findes en række forskellige saltvandssprays på dagens marked, og er dit hår en smule tørt, kan du med fordel gøre brug af de produkter, der indeholder flere fugtgivende ingredienser – eller kombinere med en leave-in conditioner eller hårolier såsom arganolie. Det er vigtigt, at du vælger en spray, der sigter mod hårets behov. Det samme gælder i øvrigt ved brugen af andre hårplejeprodukter, såsom tørshampooer.

Spørger du eksperterne hos Vix.com, kan du sagtens bruge en saltvandsspray på daglig basis, men mange anvender den gerne kun en enkelt gang ugentligt. Det er bl.a. en trend, der ses hos mange kendisser. Husk blot, at du f.eks. ved brug af en hårmaske først skal sørge for at skylle håret godt igennem med vand, inden du benytter din saltvandsspray.

Én af hemmelighederne bag saltvandssprayens store succes ligger i, at den hjælper med at regulere hårets pH-værdi, så det automatisk føles blødere, samtidig med at du får et flot og råt look.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

FAQ

Hvad gør saltvand ved håret?

Saltvand er med til at give dit hår mere tekstur og definition. Det kan hjælpe med at øge dit hårs volume og give dit hår et sundere look. Alt dette uden brug af forskellige kemikalier, som kan findes i andre produkter.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

🤔 Hvorfor er det godt at bruge en saltvandsspray?

Én af hemmelighederne bag saltvandssprayens store succes ligger i, at den hjælper med at regulere håret pH-værdi, så det automatisk føles blødere. Så man kan godt argumentere for, det er sundt for håret. Men det er meget forskelligt fra produkt til produkt.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Hvornår skal man bruge saltvandsspray?

Her bør du altid følge producentens anvisninger. Der er som udgangspunkt intet problem i, at du kan bruger det på daglig basis, men mange vælger at bruge den en enkelt gang om ugen – eller i ny og næ, alt efter behov.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Redaktionen

Skriv en kommentar