fbpx

Fedtdepoter under hagen kan opstå hos både mænd og kvinder. Selvom tilstanden kun har visuel betydning, kan fedtdepoterne nedsætte selvværdet, og det kan få dig til at se ældre ud. 

Der findes forskellige metoder til at reducere eller fjerne fedtophobningen under hagen. Om du er til den milde løsning, hvor der skal laves målrettede øvelser hver dag, eller om du ønsker et kirurgisk indgreb på et privathospital, afhænger af, hvor plaget du er af fedtdepoterne. 

I denne artikel kan du læse mere om de forskellige metoder til at få dobbelthagen væk, og du kan læse nærmere om, hvem der typisk rammes af tilstanden. Hvis du ønsker en permanent løsning, kan du læse om behandlingerne hos Cerix og Roskilde Privathospital med fedtfrysning og -sugning.

Hvorfor opstår der dobbelthage?

Behandling af dobbelthageSom det pointeres hos SundhedsLex.dk, er der flere årsager, der kan indflydelse på, at der opstår større fedtdepoter under hagen. De primære faktorer er livsstil og overvægt. Når kroppens fedtmængde øges, vil det influere på alle fedtdepoter –også på under hagen. Fedt kan ophobes forskelligt hos mænd og kvinder. Mens nogle personer primært rammes på numse, lår eller mave, er der andre, hvor det også er ansigt og hage, der vokser. 

Dobbelthage kan skyldes følgende faktorer:

Alder 

Med årene og alderen mister huden sin naturlige elasticitet og spændstighed. Huden vil komme til ”at hænge”, da den ikke er lige så fast som i de yngre dage. Dette kan medføre løs hud, som vil ses særligt under hagen, da tyngdekraften er med til at trække huden nedad. 

Genetik 

Dine gener har meget at skulle have sagt i forhold til sandsynligheden for, at du udvikler dobbelthage senere i livet. Har din mor eller far løs hud under hagen, kan du forvente, at din krop vil være mere tilbøjelig til også at udvikle tilstanden. 

Der er dog ingen grund til at bebrejde dine forældre. Der findes både skånsomme og mere invasive metoder, du kan benytte dig af, når du vil have fjernet den ekstra hud og fedt under hagen. 

Kost og motion 

Selvom om din kost ikke spiller direkte ind på det at udvikle dobbelthage, er den en betydningsfuld og medvirkende faktor, som kan forstærke dannelse og ophobning af fedtceller. Kost, der indeholder en stor mængde mættet fedt og forarbejdet mad, er den største synder. Følges dårlig kost op af for lidt motion, inaktivitet og overvægt vil det blandt andet kunne føre til dobbelthage.

Positur og livsstil 

Din livsstil har indflydelse på, i hvor udtalt grad du kan risikere at udvikle dobbelthage. En dårlig positur med slappe muskler omkring halsen kan gøre, at fedt og løst hud ses mere tydeligt under hagen. Det er uhensigtsmæssigt for dig at sidde foroverbøjet foran computeren eller ved arbejdsbordet igennem flere timer. Herved trænes musklerne omkring halsen ikke, og det kan forstærke udviklingen af dobbelthage. 

(Kilde: SundhedsLex.dk)

Sådan fjernes dobbelthage hos mænd og kvinder 

Behandling af dobbelthage (2)For at opnå et tilfredsstillende og holdbart resultat skal årsagen til fedtdepoterne under hagen afdækkes. Der er nogle øvelser, du selv kan udføre, og der er andre behandlinger, som skal udføres på privathospitaler eller speciallægeklinikker med autorisation til at udføre kosmetiske behandlinger og kirurgiske indgreb. 

Du kan benytte dig af følgende metoder til behandling af dobbelthage, som tilbydes hos både Cerix og Roskilde Privathospital

  • Fedtfrysning 
  • Kirurgi 
  • Øvelser og træning 

Når du henvender dig ved en professionel skønhedsklinik, speciallægeklinik eller anerkendt privathospital, vil du altid skulle igennem en indledende konsultation. Der skal konsultation til, før der kan træffes beslutning om en plan for dit forløb. Her kan det besluttes, om den bedste løsning er at fryse det overskydende fedt væk eller at skære det bort ved et kirurgisk indgreb. 

Har du opdaget begyndende tegn på svækkelse af huden under hagen, kan du sætte ind med målrettede øvelser. De kan forsinke udvikling af dobbelthage, og øvelserne kan være medvirkende til, at den løse hud reduceres, så hagen bliver mindre tyngende og mere stram.

Har du været igennem et større vægttab, kan du være generet af løs hud flere steder på kroppen. Under hagen kan der hænge løs hud, som tidligere har været fyldt ud af fedt. Her kan det være nødvendigt at foretage et kirurgisk indgreb, der kan fjerne den overskydende hud, som ikke kan reduceres ved øvelser eller fedtfrysning. 

(Kilde: Cerix og Roskilde Privathospital)

Behandling af dobbelthage med fedtfrysning

Ifølge Cerix er fedtfrysning én af de mest effektive og samtidig skånsomme behandlingsmetoder, der fjerner en bestemt mængde fedt under hagen. Der er flere grunde til, at både mænd og kvinder vælger denne behandlingsform, når depoterne med fedt under hagen skal reduceres permanent. 

Til fedtfrysningen anvendes et moderne system (”CoolTech”), der er i stand til at fryse fedtceller ved hjælp af kontrolleret køling. Fedtceller kan ikke tåle at blive udsat for markant frost. De vil krystalliseres og gå i stykker. 

Den helt store fordel ved fedtfrysning er, at fedtcellerne ikke kommer igen. De bliver ødelagt permanent, så du ikke skal bekymre dig om, hvorvidt dobbelthagen med tiden kommer tilbage. 

Den milde og skånsomme behandling er på niveau med permanent hårfjerning, hvor du også kommer hjem samme dag.

Før behandling 

Før du kan godkendes og indstilles til en behandling med fedtfrysning, skal du til konsultation på skønhedsklinikken, speciallægeklinikken eller privathospitalet, hvor proceduren udføres. Til konsultationen vil lægen eller den specialuddannede, kirurgiske sygeplejerske informere dig om fedtfrysningen, og du får mulighed for at stille praktiske, tekniske og økonomiske spørgsmål.

Formålet med konsultationen er, at der laves en forventningsafstemning mellem dine forventninger til slutresultat og indgrebet. Bliver du og sygeplejersken enige om at fortsætte samarbejdet, vil der blive udarbejdet en individuel behandlingsplan, som er lavet til din situation og dine ønsker for slutresultat. 

Behandling med CoolTech 

Behandlingen varer omkring 1 time for 2 applikationer, og du vil kunne tage hjem direkte efter. Mens behandlingen med CoolTech står på, kan du læse bog, slappe af, høre musik eller arbejde på computeren, mens du befinder dig på skønhedsklinikken. Ved 1 applikation bliver omkring 25% af fedtcellerne under hagen ødelagt og destrueret. 

Efter behandling 

Mange patienter oplever rødmen og ømhed lige efter fedtfrysningen af dobbelthagen og i dagene efter. Huden og nervecellerne er blevet irriterede, og derfor kan der også opstå hævelse og milde, blå mærker. Begge dele vil gå i sig selv efter 4-7 dage. Der er ikke behov for ro, hvile eller pleje efter din behandling med CoolTech. Du kan tage tilbage på arbejde efter din behandling, og du kan træne, svømme og fortsætte med dine gøremål, som du plejer. 

Effekter og resultat

Det vil være individuelt, hvor mange behandlinger med CoolTech der er behov for. I langt de fleste tilfælde er 1 behandling med 2 applikationer tilstrækkelig.

Du kan forvente, at de første resultater efter fedtfrysningen vil vise sig efter cirka 2 uger. Det endelige resultat kan ses efter 2-3 måneder. Resultatet af fedtfrysning af dobbelthage er permanent. Dog skal du være opmærksom på, at din livsstil, din kost og omfang af motion har indflydelse på, at der ikke dannes fedtdepoter andre steder på kroppen. 

Hos Doc24.dk kan du se før- og efterbilleder, der kan give dig godt og retvisende indtryk af de effekter, du kan forvente efter din fedtfrysning.

Fedtsugning af dobbelthage 

Hos Roskilde Privathospital kan du få foretaget en fedtsugning på huden under hagen. Fedtsugning regnes for at være den mest invasive behandling til reduktion af fedt under hagen.

Reduktion af fedt med kosmetisk indgreb kan være den rette behandling for dig, hvor den ekstra mængde fedt under hagen skyldes arvelige forhold, og hvor det kan være krævende eller umuligt at reducere depoterne ved hjælp af livsstilsændringer. 

Fedtsugning er en metode, der bruges til at fjerne ekstraordinære fedtansamlinger på lokale steder på kroppen. Indgrebet kan foregå både ved lokalbedøvelse eller ved fuld narkose. 

De bedste punkter på kroppen til fedtsugning er hhv. mave, hofter, hage, lår, underben og knæ. Yngre mænd og kvinder med elastisk hud er dem, der er bedst egnede til at gennemgå en fedtsugning. Den elastiske hud vil trække sig sammen på naturlig vis og danne et pænt ar efter indgrebet. 

Før, under og efter indgreb med fedtsugning 

En fedtsugning foregår ved brug af en lang kanyle, der opsuger og fjerner den ønskede mængde fedt. Der efterlades huller i fedtvævet, og der vil opstå mindre ar på huden. Der kan fjernes op til 2-3 kg fedt ved metoden.

Har du været i fuld narkose, vil du skulle overnatte på privathospitalet i 1 eller 2 dage. Og har du været lokalbedøvet, skal du befinde dig på hospitalet i 2-5 timer efter, at indgrebet er overstået. Du vil blive rådet til at tage løst tøj med til at kunne tage på efter operationen.

Det er naturligt, at der opstår hævelse, rødmen og misfarvning på huden, hvor kanylen har været brugt. Reaktionerne fortager sig efter 4-6 uger. Du får plastre på de huller, der er lavet i huden i forbindelse med operationen. Derudover lægges der en stram bandage på, som du skal anvende, indtil hævelsen fortager sig. Bandagen sørger for at ”trykke” hullerne i huden sammen, så du får pæne og så godt som usynlige ar.

Efter 8-10 dage skal stingene fjernes, og dette skal gøres af sygeplejersken på dit privathospital. Der vil altid blive lagt en individuel behandlingsplan, som du skal følge. Du kan forvente at måtte træne, svømme og være aktiv igen efter 1-2 uger. 

Efter ½ år vil du blive indkaldt til kontrol, hvor arene tjekkes, og hvor der tages efterbilleder af slutresultatet. 

(Kilde: Roskilde Privathospital)

5 enkle øvelser til at træne din dobbelthage 

træne din dobbelthageDu kan indføre gode og effektive øvelser på daglig basis, der med tiden vil stramme huden op ved hagen. Det er øvelser, som du kan udføre derhjemme, i bilen eller i en pause på jobbet. 

Øvelserne er en god metode til at forsinke udviklingen af løs hud under hagen, og de kan bruges til at reducere udvikling af dobbelthage i fremtiden. 

  • ”Skeen”

Kig opad mod loftet, mens du trækker underlæben foran den øverste tandrække. Luk munden sammen og tryk din underkæbe så langt frem, som du kan.

  • Stram hagemuskerne op

Kræng underkæben frem, så du ser eller mærker musklerne i hagen strammes op.

  • Strejf næsen 

Før din tunge så langt op mod næsetippen som du kan. Mærk med en finger på hagen, at musklerne arbejder.

  • ”Ovalen”

Kig til den ene side og træk din hagen så langt frem som muligt. Skift side. 

  • Massage

Massér med tommel- og pegefinger på hver sin side af hagen (lige under ansigtet). Massér i dybden med cirkulære bevægelser. 

Øvelserne stammer fra Newsner.dk, og de er henvendt til dig, der vil undgå dobbelthage og dig, der har været i behandling for fedtdepoter under hagen. 

Mere info om dobbelthagen

Som det pointeres i Kvindeliv.dk, har mennesker i alle aldersgrupper fedtdepoter på hagen. Dobbelthage kaldes også for ”kalkunhage”, fordi det kan ligne kalkunens løse hud under hagen. Før du går i gang med en behandling, anbefales det, at du forholder dig til din kost og din livsstil. Du får det mest tilfredsstillende resultat, når du har en sund livsstil med daglig motion og varieret kost, der er rig på vitaminer, antioxidanter, protein og umættet fedt. 

Opstrammende øvelser er et godt supplement, uanset om du vælger den skånsomme og milde behandling med crememaske, eller om du vælger fedtfrysning eller fedtsugning. 

Konklusion

For mange mennesker kan udsigten til kirurgiske indgreb og kosmetiske behandlinger afholde dem fra at behandle og reducere fedtdepoterne under hagen. 

Det er ikke kun øvelser til opstramning af hage, du kan benytte dig af, når du vil af med dobbelthagen. Der findes moderne produkter i form af masker med creme, der har fedtforbrændende effekter, som du også kan benytte dig af. Opstrammende øvelser og fedtforbrændende crememasker kan være løsningerne for dig, der har begyndende dobbelthage eller lav fedtforekomst under hagen. 

Vil du fjerne dobbelthagen permanent, kan du med en fedtfrysning eller fedtsugning få gode og effektive resultater. Det er også en mere invasiv løsning, så du skal være forberedt på risikoen forbundet med begge behandlingsformer. Resultatet er dog permanent, så du aldrig mere skal bekymre dig om at skjule dobbelthagen igen.

FAQ

🤔 Hvordan får man sin dobbelthage væk?

Du kan benytte dig af forskellige metoder til at få din dobbelthage væk. I de milde tilfælde kan øvelser og crememaske med fedtforbrændende effekter være løsningen. Du kan vælge at få fedtsugning eller fedtfrysning, når fedtdepoterne under hagen skal fjernes permanent. 

🤔 Hvorfor får man dobbelthage?

Der kan være forskellige grunde til udvikling af fedtdepoter under hagen. Det kan skyldes dårlig kost, arvelige faktorer, overvægt eller dårlig positur. Den mest effektive behandling passer til de udløsende faktorer.

🧐 Hvad koster det at få fjernet sin dobbelthage?age?

Pris på behandling af dobbelthage afhænger af, hvilken metode du bruger. Den billigste metode er ved at lave opstrammende øvelser eller bruge en fedtforbrændende maske. Fedtsugning er den dyreste løsning, mens fedtfrysning befinder sig i mellemprisklassen. 

Beskrivelse af kilder

Cerix er Danmarks største og mest populære speciallægeklinik. Her kan du få foretaget skønhedsbehandlinger og kirurgiske indgreb. Vi har brugt Cerix til at give dig indblik i, hvordan en behandling med fedtfrysning af dobbelthage foregår.

Artiklen er opdateret: 2021
Du kan se artiklen her

Danmark har flere privathospitaler, hvoraf det i Roskilde er en af de største og mest specialiserede. Du kan få foretaget operationer med henvisning og kirurgiske indgreb på Roskilde Privathospital, ligesom du kan få hjælp til skønhedsoperationer. Vi har anvendt Roskilde Privathospital til at give beskrivelse omkring, hvordan en operation med fedtsugning af hage foregår.

Artiklen er opdateret: 2021
Du kan se artiklen her

Hos Doc24.dk er der ansat professionelle skribenter, der laver nyheds- og informationsartikler om sundhed, velvære og kirurgi. Vi har brugt Doc24 til understøttende beskrivelse af, hvordan processen med fedtfrysning foregår og til at give indblik i før- og efterbilleder.

Du kan se artiklen her

Hos SundhedsLex.dk kan du læse om alt fra behandlingsformer over hyppigheden af forekomsten af en lang række sygdomme. Sitet er dansksproget, og det udvides løbende med nye artikler og saglige indlæg. Vi har brugt SundhedsLex.dk til at give dig indblik i de faktorer, der kan have indflydelse på udvikling af dobbelthage.

Artiklen er opdateret: 2021
Du kan se artiklen her

Newsner.dk er et nyhedsmedie, der bringer dig relevante og saglige historier om alt fra økonomi over sundhed til dagens tophistorier.

Vi har gjort brug af mediet til at give dig gode råd til, hvordan du kan træne og opstramme huden på hagen med 5, enkle øvelser.

Artiklen er udarbejdet den: 5. maj 2017
Du kan se artiklen her

Kvindeliv.dk er et livsstilsmedie, der henvender sig til kvinder i alle aldre. Du kan løbende finde nye artikler, blogs og guides, der kan give dig inspiration til at leve sundere og mere aktiv.

Vi har brugt Kvindeliv.dk til at sætte fokus på, hvad dobbelthage er, og hvordan de uønskede fedtdepoter eller den løse hud under hagen kan fjernes på forskellige måder.

Artiklen er udarbejdet den: 18. januar 2021
Du kan se artiklen her

Denne side er anmeldt af: Clara A. Jessen Rating 5/5

Forfatter

Skriv en kommentar