fbpx

Et tørt og kløende skæg kan være irriterende og give et uønsket udseende. Heldigvis kan skægolie hjælpe med at pleje og style skægget, uanset om det er kort eller langt. Påføring af 2-4 dråber skægolie om dagen kan gøre en stor forskel.

Hvis du er i tvivl om, hvilken skægolie du skal vælge, giver vi dig i denne artikel nogle gode bud på nogle af de bedste skægolier og nyttig viden om deres anvendelse.

Det skal du overveje, når du køber en skægolie:

 • Går du efter et dyrere eller billigere produkt, og hvor meget får du for pengene?
 • Passer skægolien til en bestemt type skæg eller hudtype?
 • Indeholder produktet skadelige stoffer som silikone, sulfater og parabener?
 • Hvilken type olie er der anvendt til skægolien, og kan du lide duften?

Proraso Beard Oil Wood & Spice – En af de bedste skægolier fra Italien

Vores anbefaling

Proraso Beard Oil Wood & Spice er skabt af det velrenommerede italienske brand Proraso, der for længst har slået sit navn fast i branchen. Brandet har været en vigtig aktør siden 1948, hvor Proraso-produkterne først ramte de italienske frisør- og barbersaloner og dernæst verdensmarkedet. 

Produktet med de rene ingredienser har klaret sig godt hos forbrugerne. Mens karakteren er 4,5 hos både Influenster.com og Amazon.com, er brugerne hos Google Shopping så begejstrede, at de er endt på karakteren 4,7/5.

Enkelte brugere har kommenteret på, at de ikke brød sig så meget om duften, men det handler om individuel smag og bør ikke overskygge, at du her får et godt produkt til det tykkere og lidt mere uregerlige skæg.

Om Proraso Beard Oil Wood & Spice

Med Proraso Beard Oil Wood & Spice får du en skægolie med en duft af bl.a. cedertræ, citrus og krydrede noter. Det er et produkt, der sigter mod det lange og tykke skæg. Påfører du et par dråber på daglig basis, vil du få et både blødt og velplejet skæg. Formlen beskytter ligeledes skægget mod udtørring, så det ikke begynder at klø.

Du får i alt 30 ml.

Eftersom skægolien passer bedst til tykt skæg, kan det være smart at kombinere med en skægkam, så du sørger for at få fordelt olien på bedste vis.

Fordele:

 • Godt vegansk kvalitetsprodukt til det tykke og uregerlige skæg
 • Friske noter fra cedertræ og citrus
 • Beskytter mod udtørring

Specifikationer:

 • 30 ml

Ulemper:

 • Enkelte brugere vil ikke kunne lide duften

American Crew Beard Serum – En skægolie i god kvalitet til en lav pris

Bedst skægolie til prisen

American Crew Beard Serum
Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

American Crew Beard Serum er en god skægolie til dig, der søger en prisvenlig skægolie, men som stadig ikke vil gå alt for meget på kompromis med kvaliteten. Formlen bygger på en række naturlige olier, der bidrager til at give dig et blødt skæg. Det får den nødvendige grad af pleje, så skægget forbliver sundt.

Forbrugerne på såvel Amazon.com og Google Shopping har bedømt skægolien til henholdsvis 4,6 og 4,7 på den velkendte 5-trinsskala. Der er ikke de store nævneværdige kritikpunkter for American Crew Beard Serum. Dog skal du være OBS på, at du til tider skal bruge en lidt større mængde end ved andre produkter.

Om American Crew Beard Serum

American Crew er et kendt brand i branchen. De har været på markedet i over 20 år og har samtidig vundet priser for deres produkter. Du kan vælge produktet på baggrund af de rene, naturlige ingredienser, men også prisen, som er meget attraktiv.

Olien absorberes hurtigt af huden, og den virker ikke klæbrige på huden, som du måske frygter med en olie. Serummet virker modsat meget let på huden. Samtidig har produktet en god maskulin duft, som vil appellere bredt.

Producenten anbefaler dog kun, at du bruger produktet 1-3 ugentligt eller alt efter, hvad du føler, der er behov for.

Fordele:

 • Hurtigt absorberende formel med en mild og behagelig duft
 • Plejer, regenererer og beskytter
 • Holder skægget blødt og velplejet

Specifikationer:

 • 50 ml

Ulemper:

 • Du skal bruge en større mængde end ved lignende produkter

Billy Jealousy Gnarly Sheen Beard Oil – En skægolie i høj kvalitet fra Amerika  

Bedste premium skægolie

Billy Jealousy Gnarly Sheen Beard Oil
Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Gnarly Sheen Beard Oil er hentet fra det amerikanske topbrand Billy Jealousy, der siden opstarten i 2004 har modtaget adskillige priser for deres hudplejeprodukter til den moderne mand. Den er til den urbane type, der er selvstændig og initiativrig.
Forbrugerne på Amazon.com, Google Shopping og Influenster.com har alle været positivt stemt over for produktet, der har fået en gennemsnitskarakter i spændet 4,5-4,7. Det er et meget anbefalelsesværdigt produkt med naturlige olier, som ikke alene bidrager til et blødt skæg, men også som en god beskyttelse af ansigtshuden. 

Om Billy Jealousy Gnarly Sheen Beard Oil

Formlen i Billy Jealousy Gnarly Sheen Beard Oil bygger på en række naturlige ingredienser som avokadoolie, mandelolie samt solsikkeolie og jojobaolie. Skægolien hjælper dig med at holde skægget både skinnende og blødt – et must for den ægte gentleman, der går op i sit udseende.

Du kan nøjes med at bruge 2-3 dråber på daglig basis. Olien skal masseres blødt ind i skægget. Du kan med fordel gøre det efter et dejligt varmt bad, hvor huden er klar til at absorbere de forskellige olier. Husk blot, at skægget skal være tørt, inden du går i gang.
Vi klassificerer Billy Jealousy Gnarly Sheen Beard Oil som vores premiumvalg. Det er bl.a. et produkt, der ligger i en lidt højere prisklasse, men du skal naturligvis også være OBS på, at du får 60 ml og f.eks. ikke kun 30 ml som med Proraso Beard Oil Wood & Spice.

Fordele:

 • Indeholder rene og naturlige ingredienser som bl.a. mandel- og avokadoolie
 • Gør skægget blødt og skinnende
 • Beskytter både skæg og hud

Specifikationer:

 • 60 ml

Ulemper:

 • Lidt dyrere produkt

Proraso Beard Oil Azur Lime – Et godt valg til det fyldige skæg

Er du så heldig at være beriget med et tykt og fyldigt skæg, vil du givetvis også opleve fra tid til anden, at det har brug for lidt ekstra pleje. Proraso Beard Oil Azur Lime er et af de produkter, der sigter specifikt mod det tykke skæg.

I vores gennemgang af skægolier har vi primært udvalgt produkterne ud fra, hvor godt de klarer sig hos forbrugerne. Prorasos høje kvalitet er en vinder, da Proraso Beard Oil Azur Lime har scoret karakteren 4,5 hos Amazon og 4,7 hos Google Shopping.

Bruger du olien, får du et skinnende og blødt skæg, der er nemmere at rede og style. Formlen er bygget op på blødgørende og ikke mindst nærende ingredienser.

Om Proraso Beard Oil Azur Lime 

Proraso Beard Oil Azur Lime har en duft af citrus, lime og mint. Det er en duft, som nogen brugere har nævnt som værende ret markant.
Det er italienske Proraso, der står bag skægolien, og italienerne har været en menneskealder i branchen. De er kendt for deres høje kvalitet, der værner om den italienske tradition inden for grooming. Skægolien er særligt god til det tykkere skæg, men passer til alle skæg- og hudtyper, da det er et meget rent produkt uden skadelige stoffer.

Fordele:

 • Blødgør det lange skæg
 • Plejer og beskytter vha. avocado-, macadamia- og eukalyptusolie
 • Indeholder ingen parabener, silikone, mineralske olier, kunstige farver eller SLS

Specifikationer: 

 • 30 ml

Ulemper: 

 • Ret markant duft

Golden Beards Toscana – økologisk skægolie med både et italiensk og dansk touch

Golden Beards Toscana
Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Golden Beards Toscana er en dansk skægolie, som er udelukkende baseret på økologiske ingredienser, der er et særligt kendetegn for Golden Beards. Det italienske touch indfinder sig i form af mikset mellem enebær og ingefær, der straks leder tankerne hen på en god toscansk vin. 

Det er altid interessant at tage et nærmere kig på, hvordan kunderne har bedømt produktet. Det er et godt pejlemærke, når du skal vælge blandt et velassorteret udvalg. Golden Beards Toscana har fået karakteren 4,5/5 hos Influenster.com, 4,7/5 hos Amazon.co.uk og 4,8/5 hos Google Shopping.

Skægolien emmer af stor maskulinitet og er perfekt til dig, der søger en forfriskende duft med rene naturlige olier såsom jojobaolie, abrikosolie og arganolie.  

Om Golden Beards Toscan

Skægolien er den perfekte tilføjelse til din skægplejerutine, da den vil gøre det nemt at tæmme strittende hår. Du får et blødt og skinnende skæg, der bliver plejet efter bedste evne bl.a. ved at få tilført masser af fugt.

Producenten anbefaler brug af en lidt større mængde. Du skal bruge 4-14 dråber af skægolien, og det anbefales, at du bruger produktet 3-5 gange pr. uge. Kombinér eventuelt med en skægkam, så du får mulighed for at rede skægget ordentligt ud, efter du har påført skægolien. 

Fordele:

 • Med mandelolie og god tekstur
 • Tilfører fugt
 • Holder skægget sundt og skinnende

Specifikationer: 

 • 30 ml

Ulemper: 

 • Duften vil ikke falde i alles smag 

Mr Bear Family Beard Brew Woodland – skægolie, der absorberes hurtigt af huden

Skægolien Mr Bear Family Beard Brew Woodland indeholder naturlige olier såsom abrikosolie, mandelolie, arganolie og jojobaolie. Den har en skøn duft af fyrreskov. Det er et produkt, der hurtigt bliver absorberet af huden. Forbrugerne hos Amazon og Google Shopping er i enige om en flot karakter på 4,5/5.

Produktet er særligt godt til dig, der gerne vil rødme og tørhed til livs. Det egner sig dog bedst til det kortere skæg. Det er værd at nævne, at brandet har været et af de mest populære svenske mærker inden for skægpleje, og der bliver altid kælet for sanserne med den friske duft af skov. 

Om Mr Bear Family Beard Brew Woodland

Mr Bears produkter med det velkendte bjørne-logo er fra svenske Gøteborg, og brandet er populær hos vores nordiske naboer. Det er et brand, der har specialiseret sig i skægprodukter, og de produceres alle i mindre batches, ligesom de bygger på Mr Bears egne formler. Præmissen for produkterne er, at de skal have en høj kvalitet, men lav pris så alle kan få lidt svensk luksus ind i deres skægrutiner.

Mr Bear Family Beard Brew Woodland både fugter og blødgør skæg og ansigtshud. Det bliver nemmere at rede skægget, ligesom olien eliminerer enhver form for tørhed.

Fordele:

 • Bygger på naturlige olier
 • Eliminerer tørhed, irritation og rødme
 • Gør skægget blødt

Specifikationer: 

 • 30 ml

Ulemper: 

 • Ikke det bedste valg til det længere skæg

Skægoliens funktion – undgå den kløende fornemmelse

Måske bruger du allerede en række gode ansigtscremer til din ansigtshud, men har du overvejet, at ansigtshuden under dit skæg også har brug for en hjælpende hånd. Det er særligt vigtigt, hvis huden er dækket af skægvækst. Bliver huden tør og irriteret, vil du også kunne opleve, at selve skægget kommer til at klø. Den kløende fornemmelse kan forekomme i den første periode, hvor du er i gang med at anlægge skægget

Skæl er et af de oftest forekommende problemer og kan netop være et tegn på, at skægget holder på fugten, så huden bliver irriteret.

Skægoliens primære funktion er at blødgøre, reparere og gennemfugte dit skæg, så det bliver nemmere at style det, ligesom skægget vil syne sundere og mere glansfuldt. Men skægolien har også en god virkning på ansigtshuden, da den hjælper med at tilføre fugt i form af naturlige olier – ofte med en dejlig duft. 

Kilde: Beardbrand.com

Så meget skægolie skal du bruge

Eksperterne anbefaler, at du påfører 2-4 dråber i skægget – og gerne på daglig basis. Du må aldrig smøre olien direkte ind i skægget, men skal bruge håndfladerne til at opvarme olien. Du påfører den ved at køre fingrene i forskellige retninger hen over skægget. Brug eventuelt en skægkam til at rede skægget igennem. Du kan også som et sidste trin gør brug af en skægvoks.

Det handler altid om at få olien godt fordelt i hele skægget, så huden kan absorbere den. Det er en god idé at påføre skægolien i morgentimerne, efter du har været i bad. Skægget skal dog være tørt, inden du går i gang, da vand gør det svært for huden at absorbere olien. 

Bemærk, at det kan være lidt af en balancegang at vælge den rigtige mængde olie til at begynde med. Du skal sørge for aldrig at komme for meget olie i skægget, da det ellers kan virke fedtet. Omvendt skal du bruge lidt flere dråber, jo længere dit skæg er. Så du bør lægge ud med en lille mængde og så gradvist opskalere mængden alt efter, hvad der passer bedst til dit skæg. 

Kilder: Birchbox.com og Healthline.com

Hvad skal du se efter i din skægolie?

Du kan begynde at se efter de skægolier, der kommer fra de kendte mærker i branchen. De er gennemtestede og ofte bedømt i diverse ekspert-tests, så du kan få et bedre overblik over plusser og minusser. Læs også gerne, hvordan forbrugerne har bedømt produktet. 

Undgå i videst muligt omfang skægolier med silikone, sulfater og parabener. Gå i stedet efter et produkt med masser af basisolier og essentielle olier som jojobaolie, arganolie, solsikkeolie og ricinusolie.

Det er altid en god idé at prøve lidt forskellige skægolier, da enkelte kan give allergiske reaktioner, ligesom der måske er dufte, du bedre kan lide end andre. Bliver du glad for din skægolie, bliver du måske også interesseret i at teste nogle af de bedste hårolier på dagens marked. 

Kilde: Birchbox.com

Skægolie – Hvordan det kan forbedre din barbering

Skægolie er en naturlig olie, der hjælper med at pleje og beskytte skægget og huden. Det kan reducere kløe og irritation og give en blødere og mere behagelig barbering. Ved at tilføje et par dråber Skægolie til din barbering kan du opnå en mere smidig og tæt barbering.

Ved at bruge Skægolie i kombination med en barbermaskine kan du opnå en barbering, der ikke kun er tæt og smidig, men også beskytter og plejer huden og skægget. Skægolie kan også hjælpe med at reducere rødme og irritation efter barbering, så du kan føle dig mere selvsikker og komfortabel efter barberingen.

Alt i alt, ved at tilføje Skægolie til din barberingsrutine og bruge den sammen med en Braun barbermaskine, kan du opnå en mere glat, tæt og behagelig barbering, samtidig med at du plejer og beskytter huden og skægget.

Læs også vores test-guide om Philips barbermaskiner.

FAQ

Undgå i videst muligt omfang skægolier med silikone, sulfater og parabener, men hold sig til naturlige ingredienser, der nærer og fugter skægget.

Følg producentens anvisninger. Du kan dog typisk bruge din skægolie på daglig basis og gerne efter et varmt bad. Brug som udgangspunkt 2-4 dråber olier. Har du et længere skæg, skal du dog bruge flere dråber.

Det er ikke dokumenteret. Nogle producenter af skægolier proklamerer, at deres skægolier kan få skægget til at gro hurtigere. Ofte er der dog ikke det store belæg for påstanden.

Beskrivelse af kilder og tests:

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Amazons historie går tilbage til 1994, hvor amerikanske Jeff Bezos fik den idé at sælge bølger på nettet. E-handelsplatformen udviklede sig dog snart med hastige skridt og går i dag under kælenavnet ”The Everything Store” – hvilket er meget sigende for det gigantiske vareudvalg, der lokker kunder til fra hele verden.

Grundet Amazons store popularitet er det også et website, hvor der bliver uploadet mange brugeranmeldelser. Vi har indhentet karakterer fra hjemmesiden for at kunne vise dig som læser, om produktet hitter hos kunderne. Fælles for alle de nævnte produkter er, at de alle klarer sig ekstremt flot, når det kommer til brugeranmeldelser.

Du kan se anmeldelserne for Proraso Beard Oil Wood & Spice her
Du kan se anmeldelserne for Billy Jealousy Gnarly Sheen Beard Oil her
Du kan se anmeldelserne for American Crew Beard Serum her
Du kan se anmeldelserne for Proraso Beard Oil Azur Lime her
Du kan se anmeldelserne for Golden Beards Toscana her
Du kan se anmeldelserne for Mr Bear Family Beard Brew Woodland her

Google Shopping hører – som navnet antyder – under Google. Det bliver omtalt som et annonceværktøj for de annoncører, der ønsker at præsentere deres søgetekster sammen med tilknyttede produktbilleder. Det er ligeledes muligt at skrive og læse brugeranmeldelser.

Når ønsket er at gøre brug af brugeranmeldelser, er Google Shopping et naturligt valg. Der er gratis adgang til en lang række brugeranmeldelser for de skægolier, vi har inkluderet i test-oversigten. Produkterne bedømmes på en skala fra 1 til 5 stjerner, og forbrugerne kan også tilføje en kommentar til deres bedømmelse.

Du kan se anmeldelserne for Proraso Beard Oil Wood & Spice her
Du kan se anmeldelserne for Billy Jealousy Gnarly Sheen Beard Oil her
Du kan se anmeldelserne for Proraso Beard Oil Azur Lime her
Du kan se anmeldelserne for American Crew Beard Serum her
Du kan se anmeldelserne for Golden Beards Toscana her
Du kan se anmeldelserne for Mr Bear Family Beard Brew Woodland her

Influenster.com er en brugerplatform med millioner af brugere. De står bag diverse brugeranmeldelser af produkter, der relaterer sig til emnet sundhed og velvære.

Influenster er en kilde til brugeranmeldelser. Fællesnævneren for de omtalte skægolier er, at de er blevet bedømt meget positivt af Influensters brugere og må siges at være anbefalelsesværdige køb. Anmeldelserne bygger på en vurdering med op til 5 stjerner, der giver et indtryk af forbrugernes tilfredshed.

Du kan se anmeldelserne for Proraso Beard Oil Wood & Spice her
Du kan se anmeldelserne for Billy Jealousy Gnarly Sheen Beard Oil her
Du kan se anmeldelserne for Golden Beards Toscana her

Andre kilder

Gents.dk er en webshop med svenske rødder, der forhandler alt inden for skægprodukter. Sammen med det velassorterede sortiment har Gents offentliggjort flere gode guides inden for de forskellige kategorier. Vi har bl.a. benyttet Gents’ artikel om skægoliens forskellige funktioner, og hvordan du bruger den i praksis.

Du kan se artiklen her

Bearbrand.com er et amerikansk brand, der forhandler skægprodukter, men også giver kunderne flere former for vejledninger til, hvordan man finder det ideelle produkt. Vi har anvendt Bearbrands guide til, hvad du skal gå efter ved et køb af skægolie.

Du kan se artiklen her

Birchbox er en engelsk webshop, der forhandler produkter inden for beautysegmentet, men også står bag flere brugbare guides – eksempelvis til, hvordan du påfører din skægolie. Gennemgangen er fulgt op med videoer og er derfor særdeles anbefalelsesværdig.

Du kan se artiklen her 

Healthline.com publicerer artikler inden for området sundhed og velvære, og artiklernes fakta bliver understøttet af eksperter på området. Healthline.com har bl.a. behandlet virkningen af skægolie, og hvordan man bedst muligt påfører den.

Du kan se artiklen her

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Redaktionen

Skriv en kommentar