fbpx

Dagligdagen med opvask, håndvask og andre gøremål er hårdt ved hænderne. Specielt i det kolde halvår er det svært at holde hænder og negle fugtige nok til, at de ikke udtørrer uden lidt ekstra pleje.

Vi har fundet seks negleolier, som bliver uundværlige i din daglige plejerutine. De styrker og plejer dine neglebånd og efterlader huden dejlig blød.

Blandt de seks olier kan du se vores favorit og den bedste til prisen. Vi har også fremhævet det luksuriøse valg og den bedste negleolie til rejsetasken.

LE MINI MACARON Rose Kiss Nail & Cuticle Oil

Vores anbefaling

DR. HAUSCHKA Neem Nail And Cuticle Pen – god på farten

DR. HAUSCHKA Neem Nail And Cuticle Pen

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Hvis du tit er på farten, kan det være svært at huske negleplejen. Derfor er olien fra DR. Hauschka smart til dig, der ikke altid har en masse tid i overskud derhjemme.

Olien er i en pen, som du kan lægge i tasken og tage frem, når øjeblikket byder sig.

Applikatoren er en blød pensel og så drejer du på toppen for at produktet kommer ud. Det giver dig en kontrolleret mængde, så du ikke får olie ud over det hele, men kun dér hvor du har brug for det.

Negleoliepennen er et meget naturligt valg, for den indeholder ikke syntetiske parfume-, farve- eller konserveringsstoffer. Den indeholder ingen mineralske olier, silikone eller PEG, og så er den helt vegansk og er ikke testet på dyr.

Olien er dermatologisk testet og ingredienserne stammer fra økologiske og biodynamiske jordbrug og Fair Trade-projekter.

Derfor anbefaler vi olien:

 • God rejsestørrelse
 • Dermatologisk testet
 • Naturlige og økologiske ingredienser
 • Vegansk og cruelty-free

Læs også vores guide til tandblegning her.

LE MINI MACARON Rose Kiss Nail & Cuticle Oil
Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Negleolien fra Le Mini Macaron er en del af mærkets Treatment serie. Den giver fugt til dine negle og neglebånd, så du kan pleje dine tørre hænder. 

Her på redaktionen er vi vilde med negleolien, fordi den er god at have med i tasken, så du kan bruge den på farten. Den har også en behagelig duft af rose, der kilder sanserne uden at blive for meget.

Hvis du er veganer, så kan du roligt bruge negleolien, da den ikke indeholder nogle animalske produkter. Den indeholder nærende E-vitamin og en blanding af seks forskellige planteolier, så den er et meget naturbevidst valg. 

Negleolien skal masseres ind i dine neglebånd, hvilket blødgør dem, så du let kan skubbe dem tilbage. Den er god til intensiv pleje i forbindelse med en manicure, men den er også god at bruge efter håndvask, så du kan holde fugten i hænderne ved lige.

Derfor anbefaler vi negleolien:

 • Vegansk
 • Let duft af rose
 • Indeholder E-vitamin og seks planteolier

CND SolarOil Nail Care

Bedst til prisen

CND SolarOil Nail Care

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

CND Solaroil er en anerkendt neglebåndsolie, hvor du får høj kvalitet til en fair pris.

Negleolien indeholder blandt andet de blødgørende ingredienser risklidolie, jojobaolie og den genopbyggende E-vitamin.

Når du påfører neglebåndsolien, trænger næringsstofferne ind i neglepladen og huden omkring neglene. Det giver dig stærke og sunde negle og neglebånd, som ikke kun føles bløde og rare, men som også ser velplejede ud.

Oliens plejende egenskaber hjælper til, at neglene bliver mere fleksible og stærke, så de ikke flosser og knækker så nemt.

Derudover fjerner olien det tørre udseende fra dine neglebånd, så hvis du bruger den efter en manicure, så får du et velskabt helhedsindtryk af en velplejet hånd.

Negleolien har en størrelse, der gør, at den nemt glider ned i tasken, så du kan have den med på farten uden den optager en masse plads. Så kan du bruge den, når din hud har brug for lidt ekstra fugt, for eksempel efter håndvask eller håndsprit.

Derfor anbefaler vi negleolien:

 • God værdi for pengene
 • Indeholder gode vitaminer og olier
 • Plejer neglebånd og negleplade
 • God størrelse til tasken

ProNails Vitamin A Neglebånds Olie

Premiumvalg

ProNails Vitamin A Neglebånds Olie

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Vitamin A neglebåndsolien fra ProNails er eksklusiv neglepleje til tørre og trætte neglebånd.

Negleolien indeholder en lang række plejende olier og så indeholder den Vitamin-A, der alle modvirker tør hud.

Den har en let parfumeret duft af hvid ingefær, som efterlader dine hænder velduftende og friske.

Selvom negleolien ligger i den dyre ende i forhold til de andre produkter på denne liste, så får du meget for pengene. Flasken indeholder 10 ml, så der er til mange gange, før du løber tør.

Vi har testet olien på redaktionen og en af vores favoritting ved olien er penslen. Den er lidt stivere og kortere end en almindelig neglelakpensel. Det giver dig stor kontrol over påføringen og du kan skubbe produktet ind i alle fordybninger, så hele området bliver plejet.

Derfor anbefaler vi negleolien:

 • Indeholder plejende Vitamin-A
 • 10 ml
 • Behagelig duft
 • Penslen giver god kontrol

Læs også vores guide til de bedste øjencremer her.

Essie Apricot Nail & Cuticle Oil Treatment – stor værdi for pengene

Essie Apricot Nail & Cuticle Oil Treatment

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Essies neglebåndsolie er et oplagt valg til dig, der er kommet ind i en god rutine med regelmæssig påføring af olie og bruger en del.

På denne liste er det dét produkt med mest indhold med 13,5 ml. Så hvis du har et stort forbrug af negleolie, så vil du få meget for dine penge her.

Negleolien er lavet af ingredienser, der har 97 % naturlig oprindelse. Den er rig på blandt andet abrikoskerneolie og jojobaolie, som tilføjer en masse fugt.

Den hjælper også med at modvirke, at neglene flosser og knækker, fordi den styrker neglene og gør dem mere fleksible.

Olien fra Essie hjælper derfor både i øjeblikket med at fjerne det tørre look fra huden, men hjælper også på den lange bane.

Derfor anbefaler vi negleolien:

 • Indeholder ingredienser af 97 % naturlig oprindelse
 • Indeholder abrikoskerneolie og jojobaolie
 • Modvirker flossede og knækkede negle
 • Tilfører fut og glans til neglene

Læs også vores guide til de bedste ansigtscremer her.

Gode naturlige olier til negle 

Det er altid en god idé at bruge negleolie til at fugte og styrke negle og neglebånd. Der kan dog være forskel på, hvilke specifikke olier, du skal gå efter for at styrke dine negle bedst muligt.

Disse naturlige olier har gode egenskaber:

 • Kokosolie blødgør og styrker dine neglebånd.
 • Olivenolie er fugtgivende og er hurtigabsorberende, så du hurtigt kan vende tilbage til dine gøremål.
 • Ricinus/castorolie styrker neglene og gør dem skinnende og fleksible.
 • Arganolie er god til tynde og svage negle, der knækker nemt.
 • Jojobaolie er ekstra gode til tørre neglebånd og svage negle. Det fremmer også neglenes vækst, så de gror hurtigere.
 • Sød mandelolie er god til irriterede neglebånd.
 • Avocadoolie fugter og styrker neglene.
 • Sheasmør kan genopbygge beskadigede neglebånd og giver fugt.

Langt de fleste olier indeholder en blanding af flere forskellige olier, så du får mere end én egenskab ad gangen. Derfor kan du holde øje med, at få så mange af de bedste olier med i købet.

Læs mere her: EvaK

Hvorfor er negleolie gode for dine negle?

Hvis dine negle flosser og knækker, er det sandsynligvis fordi, de mangler fugt. Du kan komme langt med håndcremer, men hvis du skal have de bedste, langvarige resultater, skal du bruge en negleolie.

Negleolie har små molekyler, der kan trænge hurtigt ind i din hud og negle uden at fedte, så derfor er de bedre til formålet end for eksempel madlavningsolie.

Vegetabilske olier har styrkende, genopbyggende og fugtende egenskaber. Så alt efter hvilken oliesammensætning, du vælger, kan neglepladen og huden omkring neglene blive tilført gode olier og vitaminer, der hjælper på den lange bane og ikke kun her og nu.

Hvis du bruger negleolie mindst én gang om dagen, vil du hurtigt kunne se, at neglene bliver tykkere og mere skinnende, fordi de er velplejede.

Læs mere her: Matas, Eva K

4 tips til at slippe af med flossede negle 

Det er enormt frustrerende, når dine negle flosser og knækker, netop som du har fået dem pæne og lange. Det kan ødelægge helhedsindtrykket af flotte og velplejede negle.

Flossede negle opstår typisk, fordi neglene mangler styrke og fugt, så heldigvis er der råd for problemet.

Brug en god, plejende olie
En af de primære grunde til, at dine negle flosser, er hvis de er tørre. Her kan en god negleolie hjælpe med at tilføje fugt til dine negle og neglebånd.

Den kan hjælpe med at holde neglene fleksible og blødgøre neglebåndende og med det rette vitamin- og olieindhold, vil du få stærkere negle med tiden.

Giv området olie hver dag og gerne inden sengetid, så den har god tid til at trække ind.

Brug en god neglekur eller nail hardener
Hvis dine negle føles tynde, kan det tit være rigtig svært at gro dem lange, uden de knækker. Så kan det hjælpe at lægge at styrkende lag lak på.

Neglekure eller de såkaldte nail hardener produkter lægger en beskyttende hinde på neglene, som forstærker neglen.

Samtidig har de ofte plejende ingredienser som for eksempel kreatinprotein, der styrker neglen, så det ikke kun er mens, du har lakken på, at du kan mærke en forskel.

Husk neglebåndene
Stærke, velplejede negle handler ikke kun om selve neglen, men også dér, hvor neglen vokser ud fra – neglebåndene.

Hvis dine neglebånd flosser, kan det udover at gøre ondt og se grimt ud, også give neglene sværere betingelser for at vokse sig stærke.

Sørg derfor for at bruge en god neglebåndsolie og massér produktet godt ind i området, så det får masser af fugt.

Vær også varsom med at skubbe neglebåndene ned. De danner en beskyttende hinde mellem neglen og huden, så bakterier ikke kan komme ind.

Skub derfor kun neglebåndene ned, når de er blødgjort efter du har været i bad eller har fugtet dem med negleolie.

Spis dig til sunde negle
Den bedste måde at få sunde negle på er ved at spise sundt og varieret og få en masse gode vitaminer med i maden.

Hvis det ikke er nok og du har meget tynde eller beskadige negle, kan du med fordel supplere med et kosttilskud, der tilføjer gode vitaminer som zink, silicium og kalk, der styrker neglene.

Læs mere her: Matas

En god måde du kan pleje dine negle på, er ved at bruge en elektrisk neglefil.

En elektrisk neglefil kan bruges til at file og forme negle på hænder og fødder. Den består af en elektrisk motor og en række filhoveder med forskellige kornstørrelser og former, der kan skiftes ud efter behov. Ved hjælp af elektrisk kraft kan filhovedet rotere med høj hastighed og effektivt fjerne overskydende negle og forme dem jævnt og præcist. Elektriske neglefiler kan være en tidsbesparende og praktisk løsning for både professionelle negleteknikere og til personlig brug derhjemme.

FAQ

🤩 Hvad er negleolie godt for?

Negleolie plejer dine negle og neglebånd. De tilfører fugt til udtørret hud og blødgør den, så du for eksempel kan skubbe neglebåndene ned, inden du lægger neglelak på neglene. Negleolie er også godt at bruge til at fugte huden, efter du har brugt neglelakfjerner eller haft hænderne i en UV-lampe.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

🤔 Hvordan bruger man negleolie?

Du drypper en smule olie på huden omkring dine negle. Derefter masserer du det ind i huden og på neglene, indtil det er fordelt på hele området. Lad det tørre godt ind i 5-10 minutter, inden du tørrer det overskydende væk.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

🧐 Hvilken negleolie skal jeg vælge?

Vi anbefaler Rose Kiss Nail & Cuticle Oil fra Le Mini Macaron. Den er vegansk og indeholder nærende E-vitamin og seks forskellige planteolier. Den har en behagelig duft af rose og er god at have med i tasken.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

🙃 Hvor tit skal man bruge negleolie?

Du kan bruge negleolie efter behov, når huden bliver tør og gerne hver dag. Du kan med fordel bruge den hver aften inden sengetid. Du kan også bruge den før og efter din manicure – før så huden blødgøres og neglebåndene kan skubbes ned og efter for at pleje huden.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Redaktionen

Skriv en kommentar