fbpx

Dit ansigt er noget af første, andre lægger mærke til – og førstehåndsindtryk er altid vigtige.

Det er også den del af kroppen, der er mest udsat, når det fx er koldt udenfor – både blæst og kulde kan medføre ubehagelig rødme, kløe eller sprækker i huden.

Mange bruger også daglig makeup, hvilket lægger yderligere pres på den følsomme kultur i dit ansigt, herunder både fra snavs og kemi. Derfor er det ekstra vigtigt, at du passer godt på din hud og plejer den regelmæssigt.

Hos Kosmetiko hjælper vi dig med en sund rutine og har fundet en række ansigtsrense, som giver din hud fugt og næring. Du finder forskellige varianter, så du kan komme i nærheden af lige præcis dén, der passer til din hudtype og dine behov.

Australian Bodycare ansigtsrens

Vores favorit

Face Wash

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Face Wash fra Australian Bodycare er et genialt valg til dig, der har brug for hjælp til at fjerne bumser og hudorme. Cleanseren indeholder den naturlige antibakterielle olie Tea Tree Oil. Den hæmmer bakterievæksten og fjerner både bakterier og snavs. Derfor forhindrer cleanseren også, at bakterier og snavs sætter sig fast i hudens porer og udvikler sig til urenheder.

Face Wash afgiver en karakteristisk og dejlig frisk duft af Tea Tree Oil. Det gør den særligt behagelig og afslappende at påføre. Med sine naturlige ingredienser er Face Wash også rigtig god til daglig brug. Den vasker nemlig effektivt, men uden at være hård ved din hud. Urenheder i porerne, døde hudceller, bakterier og snavs slås effektivt ned, men selve produktet er stadig nænsomt ved din hud.

Face Wash renser i dybden, mens den naturlige fugtbalance i huden opretholdes. Det er særligt vigtigt, at en ansigtsrens ikke er for skrap, da det kan virke udtørrende på huden. Hvis huden bliver frarøvet sin fugt, kan den begynde at overproducere fedt for at kompensere for tabet. Det kan føre til flere urenheder og bumser.

Cleanserens unikke indhold af fugtgivende ingredienser hjælper med at holde på fugten indefra. Det giver dig en hud, der føles både lækker og blød. Af de fugtgivende ingredienser bør særligt glycerin fremhæves. Den sikrer nemlig, at din hud ikke tørrer ud.  Desuden er produktet 100% vegansk fremstillet og har ikke været testet på dyr.

Fordele:

 • Indeholder den antibakterielle Tea Tree Oil
 • Indeholder glycerin for optimal fugtning af huden
 • 100% vegansk fremstillet

Specifikationer

 • Indhold: 100 ml.

Ulemper:

 • Skal vaskes af efter brug

Cetaphil Gentle ansigtsrens

Bedst til prisen

Gentle Skin Cleanser

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Gentle Skin Cleanser fra Cetaphil er baseret på en meget mild og ikke-irriterende formel. Den både plejer og renser huden på samme tid. Faktisk er formlen så mild, at du kan anvende den på en babys sarte og følsomme hud. Du kan med fordel anvende cleanseren til at fjerne makeup, da den renser effektivt, uden at den skader hudens egen beskyttelsesbarriere.

Cleanseren er baseret på en sæbefri formel og anbefales også af dermatologer til dig med følsom hud. Selvom den plejer og fugter din hud under rensningen, stopper den ikke dine porer til. Cleanseren er særligt velegent til dig med enten tør eller normal hud.

Produktet har en micellar-teknologi. Teknologien fungerer som en blid magnet, der tiltrækker og fanger både snavs, olie og andre urenheder – helt uden hudirritation.

Den er non-comedogenic, hvilket betyder at den ikke blokerer hudens porer. Cleanseren beskytter mod både en svækket hudbarriere, irritation, mod ruhed, tæthed og tørhed, som alle er de fem tegn på hudfølsomhed. Derfor er den et godt valg, hvis du har en meget følsom hud, som måske allerede har reageret negativt på andre mærker.

Selve cleanseren er ikke skummende. Den kan anvendes både med og uden vand. Gentle Skin Cleanser er både duftfri og allergivenlig.

Fordele:

 • Anbefalet af dermatologer til følsom hud
 • Baseret på en meget skånsom formel
 • Plejer, mens den renser

Specifikationer

 • Indhold: 236 ml

Ulemper:

 • Er ikke udviklet til fedtet hud

Nivea Men Sensitive ansigtsvask

Det bedste valg til mænd

Sensitive Face Wash fra Nivea er en cleanser, der er udviklet til sart hud. Cleanseren er uden ethylalkohol. Hudirritationer, som giver en brændende eller stram fornemmelse i huden, kløe eller svie, bliver minimeret. Produktet er beriget med en kombination af både kamille og hamamelis. Det er ingredienser, som lindrer og forebygger irritationer i din hud.

Cleanseren er en gel, som effektivt, men dog skånsomt fjerner alle former for snavs og urenheder fra din hud. Gelen blødgerer også dit skæg og dine skægstubbe, så du lettere kan barbere det af efter rensningen.  Det er derfor et godt produkt til mænd.

Cleanseren efterlader din hud både ren og frisk. Cleanseren er også dermatologisk anerkendt, hvor den netop bliver anbefalet som en god cleanser til mænd med følsom hud.

Fordele:

 • Særligt velegnet til mænd med følsom hud
 • Minimerer hudirritationer
 • Fjerner effektivt og skånsomt snavs og urenheder fra huden
 • Blødgører skægget inden barbering

Ulemper:

 • Undgår ikke fuldstændig hudirritationer

Avivir Aloe Vera Cleansing foam – bæredygtig ansigtsvask med aloe vera

Aloe Vera Cleansing foam

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Aloe Vera Cleansing Foam fra Avivir er en ansigtsrens, der passer til alle former af hudtyper. Selve cleanseren er en lækker blød skum, der skånsomt fjerner både make-up rester og snavs. Derudover indeholder cleanseren også fugtgivende ingredienser, der både modvirker og forhindrer udtørring af huden.

Cleanseren er baseret på 70% økologisk Bio Activ Aloe Vera. Den består også af andre plantebaserede og dybderensende ingredienser, som samtidig er meget milde mod huden. Derfor er den også et rigtig godt valg til dig med en sart, fin og følsom hud.

Cleanseren indeholder fugtighedsgivende glycerin og hvedeprotein, som begge hjælper mod udtørring af hudoverfladen.

Aloe Vera Cleansing Foam har både modtaget Svanemærket og er registreret hos The Vegan Society. 99% af produktet har en ikke-animalsk oprindelse. Oveni kommer 70% af hele produktet fra økologisk landbrug. Derfor er den også et godt valg til dig, der værdsætter bæredygtighed og økologi i din hudpleje.

Fordele:

 • Egnet til alle hudtyper
 • Fjerner skånsomt make-up, snavs og urenheder fra huden
 • Plejer huden med fugtighedsgivende glycerin og hvedeprotein
 • Består primært af økologiske ingredienser

Specifikationer

 • Indhold: 150 ml

Ulemper:

 • Består ikke udelukkende af økologiske ingredienser

DM Skincare 2i1 Ansigtsrens – rensende hudpleje, der nærer huden

Skincare 2i1 Ansigtsrens

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Skincare 2i1 ansigtsrens er en meget mild rens til ansigtet, der ikke udtørrer huden. Cleanseren er uden sulfater. Til gengæld indeholder den propylene glycol, som effektivt fjerner både make-up og snavs. Mens den renser, virker den også fugtgivende på huden.

Cleanseren indeholder blandt andet urea. Det findes også naturligt i huden. Det virker derfor blødgørende og fugtbindende som arganolie, og det forbedrer hudens barriefunktion.

Ansigtsvasken indeholder beroligende og helende egenskaber fra panthenol med B5-vitamin, allantoin, røllike og fennikel. Der er også Glycyrrhetinic Acid, urtelakridsekstrakt, i cleanseren. Det bidrager med egenskaber, der er både antioxidante og beroligende. Ingrediensen bidrager også ved at udjævne hudens tone.

Indholdsstoffet niacinamid (B3-vitamin) i ansigtsvasken virker udjævnende på hudens struktur og tone. Det dæmper rødme, modvirker akne og forbedrer hudens smidighed og fylde. Det skyldes, at niacinamid øger hudens naturlige indhold af fedtsyrer.

Der er også antibakterielle egenskaber fra humle og antioxidante egenskaber fra kamille i nrensen. Det giver dig den ultimative ansigtsrens. 2i1 Rens skal heller ikke vaskes af efter brug. Derfor får du fuldt udbytte af dens næringsrige og plejende ingredienser, ligesom du sparer tid på at vaske af.

Fordele:

 • Renser og plejer huden samtidig
 • Med flere naturlige ingredienser, der hjælper huden
 • Skal ikke vaskes af

Specifikationer

 • Indhold: 100 ml.

Ulemper:

 • Ikke baseret på økologiske ingredienser

Sådan vælger du den rigtige ansigtsrens

Det første, og vigtigste element, som du skal hensyn til, er din hudtype. Hvis ikke ansigtsrensen passer til din hudtype, kan du ende med at forværre din huds tilstand. Der findes overordnet set tre forskellige hudtyper:

 • Normal: Hudtypen har en perfekt balance mellem olie og fugt
 • Fedtet: Hudtypen har for meget olie og ser fedtet ud.
 • Tør: Hudtypen er blottet for fugt og olie. Den vil normalt se tør ud.

Konsistens på din ansigtsrens

Du skal tage stilling til konsistensen af din ansigtsrens. Nogle er nemlig tykke og cremede, hvor andre er mere klare og gel-lignende. For at du kan bestemme, hvilken slags du skal vælge, skal du tænke på din hudtype. Forskellige former for konsistens matcher nemlig forskellige hudtyper.

Hvis din hud er tør, vil den typisk have bedst af tykke cremer. Hvis du har fedtet hud, vil den typisk have godt af gel eller skummende ansigtsrens. Hvis du er så heldig at have normal hud, kan du frit mellem de forskellige former for konsistens.

Tjek ingredienserne

Du skal tjekke hvilke ingredienser, der er i din ansigtsrens. Det kan hjælpe dig med at afgøre, om ansigtsrensen passer til din hudtype. Når du vælger en ansigtsrens, bør du altid undgå dem, der er enten sæbebaserede eller har alkaliske egenskaber. De ingredienser efterlader din hud tør efter brug.

Til gengæld er eksfolierende ingredienser i din ansigtsrens en rigtig god idé. Ansigtsrens, der har mikroperler eller ferskengrober i, er et godt, da ingredienserne er kendt for effektivt at eksfoliere huden. Hvis du bruger en cleanser med ingredienserne regelmæssigt, kan du fjerne døde hudceller, fremme blodcirkulationen og tilføje glans til din hud.

Hvis du har følsom hud, bør du bruge cleanser uden parfume. Disse produkter kan stadig give alle fordelene som en almindelig cleanser.

Før hud-dagbog

Hvis du har svært ved at vælge den rigtige cleanser, kan det være en fordel at føre hud-dagbog. I bogen skal du logge alle de ansigtsrensemidler, du har brugt. Du skal skrive hvor lang tid, du har brugt dem, og hvilken virkning de har på din hud. Det er en fantastisk måde for dig at sammenligne forskellige cleansers og undgå hudskader.

Det kan også det være en god idé at spørge din omgangskreds. Hvis du kender nogen fra din egen sociale kreds, der har brugt eller i øjeblikket bruger ansigtsrens, så bed om deres anbefalinger. Særligt hvis de har samme hudtype som dig. Find ud af, hvilke produkter de bruger eller brugte, hvilke ingredienser produkterne indeholder, og om de er tilfredse med resultaterne.

I forlængelse kan det også være en god idé at tjekke internettet efter anbefalinger. Der kan du finde flere millioner af anmeldelser af cleansers. Du kan med fordel starte med at tjekke brandets egen hjemmeside for anmeldelser. Bagefter kan du tjekke personlige blogs og sociale medier efter anbefalinger. Til sidst bør du have nok information til at lave et godt gæt på, hvilken ansigtsrens, der passer bedst til dig. Ansigtsrens kan også være en del af ens behandling af hudorme. Ved at fjerne overskydende snavs og olie fra ens ansigt kan man forebygge tilstoppede porer og hudorme.

Kilde: Talentedladiesclub.com

Sådan påfører du ansigtsrens korrekt

Du bør starte med at sætte håret op og væk fra ansigtet. Du kan med fordel anvende en hårbøjle til at få håret tilbage. Så skal du vaske dine hænder, til de er rene. Nu skal du fugte ansigtet med vand. Tag lidt af din cleanser i dine hænder og gnid sammen. Gnid det rundt i dit ansigt i en opadgående, hvirvlende bevægelse.

Massér din cleanser forsigtigt rundt på din fugtige hud. Du kan bruge cirkler i forskellige størrelser til at komme ind i alle kroge. Massér rundt om din næse og hage, og kom op langs dine kinder og på tværs af din pande. Du kan også bruge en dermaroller med din ansigtsrens.

En god massage fjerner både snavs og døde hudceller, og det øger også blodcirkulationen i området. Det giver dig en pænere og mere harmonisk hud. Efter skal du skylle dit ansigt med lunkent vand. Brug gerne en ansigtscreme, så din hud bliver genfugtet. Og så er du færdig med din renserutine.

Kilde: Thebodyshop.com

Hvor længe skal jeg have ansigtsrens på mit ansigt?

Hvis du vil have den maksimale effekt af din cleanser, bør du have ansigtsrens på dit ansigt i 30 til 60 sekunder. Hele din rensningsrutine bør derfor også kunne klares på et sted mellem 1 og 3 minutter. Hvis du altså har travlt. Ellers kan det være meget afslappende at tage sig god tid og forkæle sig selv lidt.

Kilde: Stylecheer.com

Skægolie

Når du bruger en ansigtsrens, kan det ofte tørre dit skæg ud og forårsage irritation og kløe. Det er derfor vigtigt at bruge skægolie regelmæssigt, da det hjælper med at tilføre fugt og næring til både dit skæg og den underliggende hud. Skægolie indeholder typisk naturlige ingredienser, der kan berolige og lindre irriteret hud, samtidig med at det hjælper med at forhindre skæl og kløe. Ved at bruge skægolie regelmæssigt vil dit skæg føles blødere og mere glansfuldt, samtidig med at det vil se mere velplejet ud.

FAQ

🤩 Hvor længe skal jeg have ansigtsrens på mit ansigt?

Du skal have cleanser på i mellem 30 til 60 sekunder.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

🤔 Hvad skal jeg huske, når jeg køber ansigtsrens?

Du skal tage stilling til din hudtype. Det er vigtigt, at cleanseren passer til den.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

🧐 Skal jeg påføre ansigtsrens på fugtig eller tør hud?

Du skal påføre cleanser på fugtig hud. Dog kan enkelte produkter også anvendes på tør hud.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Biosource Eau Micellaire Cleanser – mild ansigtspleje til hele ansigtet

Biosource Eau Micellaire Cleanser

Biosource Eau Micellaire Cleanser fra Biotherm er rensevand til ansigtet, der er både blidt og velduftende. Rensevandet er velegnet til alle former for hudtyper, og det kan fjerne alle slags make-up.

Produktet renser også både snavs og urenheder. Du kan anvende det milde rensevand på hele ansigtet inklusiv øjeområdet. Cleanseren er uden parabener, så du slipper for at bekymre dig om hormonforstyrrende ingredienser i din hudpleje.

Cleanseren indeholder også Life Plankton™, som er Biotherms særlige og regenererende signaturingrediens. Life Plankton™ har naturlig oprindelse, hvor den er udvundet af kilderne i de franske Pyrenæer. Biotherm forstærket ingrediensen, så indholdet af Life Plankton™ forbedrer og styrker hudens kvalitet. Det giver dig en mere fast, glat og fin hud, som synes yngre.

Da produktet er en rensevand, behøver du ikke efterskylle med vand. Biosource Eau Micellaire Cleanser efterlader din hud blød og klar til dine øvrige produkter i din hudplejerutine.

Fordele:

 • Både renser huden og fjerner make-up
 • Med Life Plankton™, som opbygger og plejer huden
 • Kan anvendes til alle hudtyper

Ulemper:

 • Er ikke baseret på udelukkende økologiske eller veganske ingredienser

Specifikationer

 • Indhold: 400 ml

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Redaktionen

Skriv en kommentar