fbpx

Er dit hår begyndt at se lidt mat ud? Så findes der heldigvis mange gode løsninger, der kan give det et boost – og du kan få hjælp direkte fra nogle af naturens reneste produkter.

Et af de bedste tip er at bruge forskellige olier til håret, der hjælper med at gøre det sundere og stærkere. Én af de olier, der for alvor har vundet en plads i spotlightet inden for beauty-segmentet, er kokosolie.

Kokosolien anvendes allerede i flere former for ansigtspleje, men er nu også blevet et hit inden for hårpleje. Du kan både bruge den som en hårmaske, hårolie og til hovedbundsmassage. I denne inspirationsartikel har vi valgt at se nærmere på økologiske kokosolier, så du kan få nye idéer til, hvordan du giver dit hår lidt ekstra kærlighed.

Kokosolie bliver dit hemmelige skønhedstip.

Økologisk og koldpresset jomfruolie – god og ren kokosolie til håret

Redaktionens favorit

Økologisk Kokosolie

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Den økologiske, koldpressede kokosolie kommer direkte fra Sri Lanka, og du får et meget rent produkt uden kunstig smag eller duft. Den er ej heller raffineret, og det er derfor et af de bedste bud på et godt hårplejeprodukt med kokosolie. Som udgangspunkt giver ikke-raffinerede kokosolier de bedste resultater, når det handler om at behandle et slidt hår.

Du kan bruge kokosolien på flere måder. Vil du bruge den som en hårkur, kan du påføre en mindre mængde i håret og lade den sidde i godt 30 minutter, hvorefter du vasker håret som normalt. Alternativt kan du smøre olien ind i håret, inden du går i seng. Husk blot at lægge et håndklæde på puden.

Bemærk, at olien er fast under ca. 24 °C og derfor fungerer som en creme. Skal den være mere flydende, kan du sagtens opvarme den.

Kokosolien behøver i øvrigt ikke kun at få en plads på badeværelset – du kan også bruge den i køkkenet, når du skal i gang med at stege og bage. Så det er lidt af et multiprodukt.

Økologisk Kokosolie (Koldpresset Jomfruolie) vs. markedet

Vi kan varmt anbefale den økologiske kokosolie. Det er en af vores personlige favoritter, eftersom det er et meget rent produkt med masser af fordele – især for dig, der ønsker at eksperimentere med kokosolie i din hårpleje. Inden du går i gang, kan du med fordel læse flere vejledninger fra hårstylister, så du kan få endnu flere idéer til brug af kokosolie.

Fordele:

 • Økologisk
 • Ikke raffineret
 • Ingen kunstig smag eller duft

Specifikationer:

 • Kokosnøddeolie
 • Kan både anvendes til hårpleje og madlavning
 • Fast ved temperatur under 24 °C
 • Må ikke eksponeres for sollys

Ulemper:

 • Kan være tungt for fint hår

Pureviva økologisk kokosolie – kokosolie til hår med mild kokosduft

Det prisvenlige valg

Pureviva Kokosolie

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Hvis du har lyst til at hoppe med på kokosolietrenden, foretrækker du måske i første omgang at gå efter de mere prisvenlige produkter på markedet. Ét af de brands, der kombinerer prisvenlige produkter med en høj kvalitet, er danske Pureviva.

Kokosolien fra Pureviva er kendetegnet ved en mild kokosduft, så dit badeværelse bliver dit eget tropiske palmeparadis. Kokosnødder indeholder en lang række gavnlige antioxidanter og hjælper med at tilføre masser af fugt til din hud og hår. Der er nærmest ingen grænser for, hvordan du kan bruge din kokosolie fra Pureviva i hverdagen. Brug den til madlavningen eller som en effektiv hårmaske. I øvrigt fungerer kokosolie også både som barberskum og makeupfjerner.

Når du gør brug af kokosolie, bør du altid forsøge dig frem med mindre mængder. Den er ikke skadelig, men du bør altid undersøge, hvordan enten huden eller håret reagerer på produktet.

Pureviva Kokosolie (Økologisk Koldpresset Jomfruolie) vs. markedet

Med en pakning på 500 ml til en favorabel pris klassificerer vi Purevivas produkt som vores budgetvenlige valg. Den store mængde er ideel til dig, der ønsker at bruge kokosolien til en række forskelligartede formål. Særligt prisen er attraktiv for dig, der for første gang skal prøve kræfter med kokosolie som hudpleje, og derfor endnu ikke er helt tryg ved at gå efter de dyreste premiumvalg. Det er dog værd at understrege, at Pureviva Kokosolie stadig holder en meget høj kvalitet.

Fordele:

 • Økologisk olie
 • Mild, naturlig kokosduft
 • 500 ml – favorabel pris

Specifikationer:

 • Koldpresset jomfruolie
 • 100% ren økologisk olie
 • Kan både anvendes til madlavning og hudpleje
 • Fra dansk producent

Ulemper:

 • Test produktet først

Fischer Pure Nature – kokosolie med naturlig kokosduft til hud og hår

Premiumvalg

Fischer Pure Nature

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Den økologiske jomfruolie er hentet fra danske Fischer Pure Nature, og det er vores valg, hvis du går efter et premium produkt indenfor kategorien. Fischer Pure Nature producerer udelukkende produkter, der bygger på naturlige og rene råvarer, og du kommer derfor i høj grad til at forkæle både krop og sjæl.

Mens flere kokosolier er uden duft, får du her en variant med den naturlige kokosduft, der straks leder tankerne hen på sommerferien under sydens palmer. Den økologiske og koldpressede olie kan fungere som en creme/i cremer, og du kan anvende den til alle hudtyper. Den fungerer også til håret eksempelvis som en hårmaske eller til massage af hovedbunden. På huden bliver kokosolien absorberet langsomt.

Fischer Pure Nature (Økologisk Jomfruolie) vs markedet

Fischer Pure Nature leveres i en bøtte med 100 gram og har en lidt dyrere kilopris end f.eks. vores første kokosolie på listen. Til gengæld får du også et kvalitetsprodukt fra en førende producent, og det er vores bedste bud på et premium produkt.

Fordele:

 • Økologisk og vegetabilsk olie
 • Mild, naturlig kokosduft
 • Virker beskyttende og plejende

Specifikationer:

 • Koldpresset olie fra kokospalme
 • Kan bl.a. benyttes i cremer, til massage samt peelingprodukter
 • Kan anvendes til alle hudtyper
 • Kan tilsættes æteriske olier, alt efter behov
 • Indeholder 9% enkelt/flerumættede fedtsyrer

Ulemper:

 • Med duft

Rømer Kokosolie (til udvortes brug) – klassisk og rent naturprodukt

Rømer Kokosolie

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Rømers kokosolie kommer ”kun” i en bøtte à 100 ml, men er klar til at skabe store mirakler. De asiatiske lande har gennem århundreder vidst, at kokosolien med sine mange gavnlige vitaminer var en vinder, når det kom til hudpleje. Nu til dags er kokosolien allestedsnærværende inden for diverse beauty-produkter.

Vil du have den rene vare, kan du bl.a. vælge at investere i Rømers naturlige kokosolie. Du kan benytte den til såvel madlavning som til hår- og hudpleje. Inden for hårpleje kan du både bruge den som hårkur og hårolie, da kokosolie er kendt for at kunne gøre håret stærkere og nemmere at rede ud. Der er dog også mange gavnlige effekter ved at bruge kokosolie til ansigtet.

Kokosolie er fast under 23-25 °C. Ønsker du at bruge din olie i en mere flydende form, kan du varme den op. Det kan f.eks. ske ved at placere den i et vandbad eller direkte på en radiator.

Rømer Kokosolie vs. markedet

Rømer er et dansk brand, der er drevet af ønsket om at præsentere forbrugerne for naturprodukter uden brug af tilsætningsstoffer. Du får dem derfor i deres reneste form. Rømers kokosolie er derfor et godt valg til dig, der søger en ren kokosolie til en fornuftig pris.

Fordele:

 • Naturprodukt
 • Dansk producent
 • Både egnet til madlavning og hårpleje

Specifikationer:

 • Naturprodukt
 • Uden tilsætningsstoffer

Ulemper:

 • Fast ved stuetemperatur

Clearspring Kokosolie (Koldpresset & Økologisk) – med respekt for naturen

Clearspring Kokosolie

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Clearsprings kokosolie er koldpresset og økologisk. Engelske Clearspring er et brand, der af respekt for naturen ønsker at give dig adgang til de absolut bedste ingredienser – helt uden tilsætningsstoffer. Produktet bygger på kokosolie udvundet af kokosnødder fra Sri Lanka, der bliver både skrællet, strimlet og filtreret.

Produktionen sker ud fra en bæredygtig fremgangsmåde – i tæt samarbejde med de lokale bønder – og hylder bl.a. de traditionelle høstmetoder. Produktionen får en smule hjælp fra den moderne teknologi, ligesom alle rester bliver benyttet i produktionsfasen.

Kokosolien fra Clearspring bliver promoveret under sloganet ”unrefined, raw, bake it, cook it, spread it”, der siger noget om den store alsidighed. Du kan både bruge det i madlavningen, såvel som i dine daglige hud- og hårplejerutiner.

Eftersom olien er fast under 23-25 °C, kan du vælge at varme den op, så opnår en mere flydende kokosolie. Ifølge producentens eget udsagn kommer det på ingen måde til at påvirke kvaliteten.

Clearspring Kokosolie (Koldpresset & Økologisk) vs. markedet

Tager du et hurtigt kig på kundernes feedback på Clearsprings hjemmeside, består den stort set udelukkende af 5-stjernede anmeldelser og rosende ord. Det er et produkt, der har vundet kundernes hjerte. Du kan med fordel teste, om du skal være en del af heppekoret. Clearspring er kendt for at gå det ekstra skridt for dels at hylde traditionelle opskrifter med 500 år på bagen og dels de naturlige ingredienser i deres produktudvalg. Vi kan derfor varmt anbefale et brand som Clearspring.

Fordele:

 • Økologisk produkt
 • Velrenommeret engelsk brand
 • Både egnet til madlavning og hårpleje

Specifikationer:

 • Økologisk produkt fra Sri Lanka
 • Glutenfrit, uden salt og raffineret sukker

Ulemper:

 • Lidt dyrere produkt

Cosmoveda Kokosolie (Økologisk Jomfruolie) – kokosolie mod rynker

Cosmoveda Kokosolie

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Kokosolien fra Cosmoveda er endnu et godt bud på et produkt, du kan inddrage i din hudplejerutine. Den er fremstillet af økologiske kokosnødder og er derfor et glimrende valg, da de ikke-raffinerede olier giver langt det bedste resultat for hud og hår. Du får ganske enkelt de nyttige ingredienser i deres reneste form, som blandt andet kan forebygge rynker.

Cosmoveda er et interessant brand for dig, der interesserer dig for en holistisk tilgang. Virksomheden bygger deres produkter op om det healende system Ayurveda og tror fuldt og fast på, at du kan skabe balance i dit liv ved at investere i økologiske Ayurveda-produkter. Så når du f.eks. vælger at bruge din kokosolie i håret, behandler du ikke blot et mat og glansløst hår, men skærper også hele kroppens velbefindende.

Kokosolien fra Cosmoveda kan – i lighed med mange af de andre produkter – benyttes både til hudpleje og madlavning, herunder til wokretter, karryretter, smoothies og saucer takket være den lækre kokossmag. Mange vil måske spørge, om kokosolie er sundt? Og ja, kokosolie er et rent naturprodukt, som kan tilføre mange gode indholdsstoffer til din mad eller til dit hår.

Så du vælger frit, om kokosolien skal i hovedbunden eller wokretten.

Cosmoveda Kokosolie (Økologisk Jomfruolie) vs. markedet

Kokosolien adskiller sig ikke væsentligt fra de andre kokosolier på listen mht. indhold. Du kan derfor vælge den grundet den særlige holistiske tilgang, Cosmoveda har til deres produkter. Det er naturligvis også et stort plus, at den gode kokossmag åbner op for adskillige muligheder i bl.a. madlavningen. Flere kokosolier er smagsneutrale, men her skiller Cosmoveda sig ud.

Fordele:

 • Økologisk produkt
 • Brand med holistisk tilgang
 • Lækker kokossmag

Specifikationer:

 • Økologisk produkt fra Sri Lanka
 • Dejlig kokossmag
 • God til hårpleje, men også flere wokretter

Ulemper:

 • Intens kokossmag og -duft

Dragon Superfoods Økologisk Kokosolie – god kokosolie hårkur

Dragon Superfoods Økologisk Kokosolie

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Dragon Superfoods’ økologiske kokosolie sigter mod dig, der gerne vil have en kokosolie i en god mellemstørrelse på 350 ml. Samtidig er den økologiske certificering et kvalitetsstempel, når du vil have en god kokosolie i sin reneste form.

Kokosolien findes også i flere blandingsprodukter inden for beauty-segmentet, men med en ren kokosolie til ansigtet eller håret, får du gavn af alle de nyttige ingredienser. Det tæller bl.a. omfanget af nyttige antioxidanter, der hjælper med at give håret nyt liv. Den særlige force ved kokosolie er, at det fungerer som en god fugtgiver, så håret får det fornødne boost.

Dragon Superfoods Økologisk Kokosolie vs. markedet

Du får en meget klassisk kokosolie fra Dragon Foods’ økologiske sortiment. Prisen er også fornuftig, og størrelsen på 350 ml er ideel til dig, der måske synes, at 100 ml er lige i underkanten, men stadig vil undgå de helt store glas på eksempelvis 1000 ml.

Fordele:

 • Økologisk produkt
 • Fornuftig pris
 • God mængde – 350 ml

Specifikationer:

 • Økologisk produkt

Ulemper:

 • Større mængde er ikke til alle

Dit hemmelige skønhedstip – brug kokosolie til håret

Kokosolie er vejen frem, hvis du vil give dit hår lidt ekstra kærlighed, da håret især kan få stor nytte af kokosoliens ingredienser. Olien har været anvendt gennem århundreder, bl.a. i Asien, men inden for de seneste år har den moderne skønhedsindustri for alvor fået øjnene op for alle de gavnlige effekter ved kokosolie, eksempelvis i ansigtscremer. Og det gælder både ved brug af kokosolie til ansigt eller hår.

Brug kokosolie til skadet hår

Dit hår bliver dagligt udsat for en række prøvelser – og det begynder allerede hjemme i badeværelset, når du går i gang med at vaske og style håret med eksempelvis et glattejern. Håret kan blive så medtaget, at det går ud over det yderste lag af håret, skællaget eller cuticula. Det får sværere og sværere ved at beskytte de inderste lag, herunder hårbarken, cortex, der er det lag, der bringer styrke og elasticitet til håret. Som et resultat kan håret miste en del proteiner, og det er her, kokosolien kommer ind i billedet.

Kokosoliens nyttige virkning

Kokosolien har ifølge grundig forskning vist sig særligt effektivt mod proteintab og hjælper med at holde håret sundt. Det er bl.a. blevet holdt op mod andre olier såsom mineralske olier og solsikkeolie. Kokosolien har en særlig kemisk struktur bestående af et højt indhold laurinsyre, hvorfor det får en lang, lige struktur, der minder en del om hårets lipider. Det er derfor, at håret har nemt ved at absorbere olien, der forebygger proteintab via de forskellige næringsstoffer, antioxidanter og fedtsyrer.

Kilder: Healthline.com og Goodhousekeeping.com

 

Sådan bruger du din kokosolie i håret

Når du skal vælge din kokosolie, kan det være en god idé at gå efter de økologiske produkter, så du går helt uden om de forarbejdede af slagsen.

Kokosolien kan anvendes på forskellige måder i din hårpleje. Du kan f.eks. bruge olien som en fugtgivende hårmaske 2-3 gange om ugen, hvor du reder olien ind i håret med en bred kam og lader den virke i 30 minutter eller natten over. Du vasker håret som normalt. Vi anbefaler, at du bruger din shampoo, inden du gør håret vådt, så det bliver noget nemmere at vaske olien ud.

Et andet bud er, at du kan bruge kokosolie som en hårolie, hvor du efter hårvasken fordeler olien i spidserne og efterfølgende reder håret igennem. Du kan i øvrigt også bruge kokosolien til hovedbundsmassage af issen. På denne måde kan du forebygge tør hovedbund kokosolie.

Inden du går i gang med at bruge din kokosolie, bør du nøje læse vejledningen, så håret får den fulde effekt af kokosolien. Det er dog altid et godt tip at begynde med en lille mængde og gradvist øge mængden, når du ved, hvordan dit hår reagerer på behandlingen.

Kilder: Ipsy.com, Matas og Byrdie.com

Resultatet af din behandling med kokosolie

Der har været mange myter forbundet med brug af kokosolie til håret. Mange hævder eksempelvis, at det kan hjælpe med at få håret til at vokse. Dét findes der imidlertid intet videnskabeligt belæg for. Undersøgelser har dog slået fast, at kokosolien hjælper med at gøre håret stærkere, hvorfor det også fremstår sundere. Det bliver desuden nemmere at rede igennem, så du ikke slider så meget på det.

Det har også været fremme i flere kilder, at kokosolie kunne resultere i en mildere form for hårtab. Det er dog mest af alt en myte, der har rod i, at allerede knækkede/beskadigede hårstrå kan falde af, når du behandler håret med kokosolie. Omvendt kan kokosolie heller ikke direkte behandle hårtab, men blot gøre håret stærkere.

Der er derfor ingen deciderede negative effekter ved at behandle håret med kokosolie. Dog skal du altid forsøge dig forsigtigt frem, så du kan undersøge, hvordan hår og hovedbund reagerer på kokosolien.

Vil du læse mere om olier til håret, kan du med fordel tage et kig på vores gennemgang af arganolie.

FAQ

🤩 Hvor ofte skal jeg bruge kokosolie til mit hår?

Det kommer meget an på din hårtype, og hvordan du vælger at bruge kokosolien. Som hårkur kokosolie til normalt hår kan du bruge olien 2-3 gange om ugen, men det gode tip er altid at forsøge dig frem, så du ved, hvordan håret reagerer på kuren.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

🤔 Hvad skal jeg være opmærksom på ved køb af kokosolie?

Når du køber kokosolie, kan det være en god idé at gå efter de økologiske produkter, så du undgår de forarbejdede af slagsen. Det giver dig som regel de bedste resultater.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

🧐 Kan kokosolie forebygge hårtab?

Nej, ikke direkte. Undersøgelser har dog slået fast, at kokosolien hjælper med at gøre håret stærkere, hvorfor det også fremstår sundere. Det bliver desuden nemmere at rede igennem, så du ikke slider så meget på det.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Redaktionen

Skriv en kommentar